Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Cruise İzmir kruvaziyer turizmi 500 bine ulaştı! - Turizm Haberleri

        İzmir'de 6-7 yıl önce 30 bin turist ile başlayan kruvaziyer turizminde yıllık 500 bin yolcuya ulaşıldı. İzmir Kültür ve Turizm İl Müdürü Abdülaziz Ediz, kruvaziyer turizminde yolcu sayısında bu yıl sonunda yüzde 5-8 artış beklediklerini açıkladı.

        Turizm sektöründe geçen yıla göre tüm dünyada ve Türkiye'de daralma olduğuna dikkat çeken Ediz, "İzmir'e kruvaziyerle gelen yolcu sayısında son aylarda azalma değil, artış görüldü" dedi.

        İzmir ve çevresine gelen turist sayısında kruvaziyerin önemli payı olduğunu belirten Ediz, 2011 yılının haziran ayında Alsancak Limanı'na 46 bin 105 yolcu geldiğini, bu rakamın haziranda 57 bine 829'a yükseldiğini söyledi.

        AMERİKA'DAN DA GELİYORLAR

        Kruvaziyer ile gelen turistin İzmir'de günübirlik kaldığını, kente gelenlerin üçte birinin Efes, Bergama gibi tarihi yerleri gezdiğini, bir bölümünün de Kemeraltı gibi kent merkezlerini ziyaret ettiğini kaydeden Ediz, ören yerlerinin kruvaziyer turizmin gelişmesi için önemli bir etken olduğunu vurguladı. Yolcuların önemli bölümünün Avrupa, özellikle de Kuzey Avrupa ülkelerinden geldiğini belirten Ediz, ABD'li şirketlerin de Akdeniz destinasyonları kapsamına İzmir'i aldığını söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ