Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Cruise 'Avrupa'nın en iyi kruvaziyer rotası' yine İzmir - Turizm Haberleri

        İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir'in, ''Turizm Oscarları'' olarak da kabul edilen World Travel Awards'ın (Dünya Seyahat Ödülleri) 2012 Avrupa Ödülleri'nde ''Avrupa'nın en iyi kruvaziyer destinasyonu'' ödülünü aldığını bildirdi.

        Portekiz'de 6 Ekim Cumartesi günü düzenlenen törende ödülü alan İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Demirtaş, yaptığı yazılı açıklamada, havayolundan otellere, acentelerden turizm destinasyonlarına kadar turizmin her alanında en iyilerin belirlendiği yarışmada, 69 kategoride Avrupa'nın turizmdeki en iyilerine ödül verildiğini belirtti.

        İzmir'in, ''Avrupa'nın en iyi kruvaziyer destinasyonu'' kategorisinde İZTO'nun başvurusu ile Amsterdam, Atina, Cannes, Kopenhag, Dubrovnik, Lizbon, Oslo, Reykavik, St. Petersburg ve Venedik ile yarıştığını ifade eden Demirtaş, kentin güçlü rakiplerini geride bırakarak bu yıl da ödüle layık görüldüğünü dile getirdi.

        Demirtaş, şunları kaydetti:

        ''Binlerce yıldır turizm kenti olan İzmir, kruvaziyer turizminin yükselen trendini geç fark etti. Ancak İzmirlilerin ve İzmir'i yönetenlerin katkısı ile bu zirveye çıktı. İzmir, üst üste 2 yıl bu ödülü alarak kruvaziyer turizmde zirveye demir attı. İzmir'in kruvaziyer turizmde gösterdiği başarıda büyük desteğini gördüğümüz başta Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız sayın Binali Yıldırım'a, tüm yerel yöneticilerimize, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Ödülümüzü sayın Binali Yıldırım'a vereceğiz.''

        İzmir'e geçen yıl kruvaziyerlerle 504 bin turistin geldiğini, bu yıl sonunu yaklaşık 600 bin turistle kapatmayı hedeflediklerini kaydeden Demirtaş, ''Turist sayısının artmasının yanı sıra gelen turistlerin tamamına yakını İzmir'den çok memnun ayrılıyorlar. Turistlerin memnuniyeti bize bu büyük ödülü getirdi. Daha da önemlisi kruvaziyer turizmde artık çok ciddi bir istikrar yakaladık. Türkiye'de ikinci sıraya yükseldiğimiz gibi Akdeniz'in yıldızı olduk'' ifadelerini kullandı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ