Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Cruise Marmaris,kruvaziyer,cruise - Turizm Haberleri

        Marmaris'e bu yıl gerçekleştirdiği 14 seferde yaklaşık 45 bin turist getiren İtalyan bayraklı dev yolcu gemisi Aida Diva, ilçe esnafını sevindirdi.

        Marmaris Liman İşletmeciliği yetkililerinden alınan bilgiye göre, Yunanistan'ın Heraklion Limanı'ndan gelen kruvaziyer, Marmaris Limanı'nın büyük rıhtımına yanaştırıldı. Gemide çoğu Alman yaklaşık 3 bin yolcu ile 615 personel bulunduğu belirtildi.

        Gümrük işlemlerinin tamamlanmasının ardından gemiden inen turistler, turizm sezonu biten ilçeye yeniden canlılık kazandırdı. Havanın kapalı olmasına rağmen ilçe merkezini ve Marmaris Kapalı Çarşısı'nı gezen turistler, esnafları memnun etti. Bir grup gemi yolcusu ise düzenlenen bisiklet turuna katılarak, kıyı şeridi boyunca pedal çevirdi. Turistlerden bazıları da günlük turlara katılarak çevredeki tarihi ve doğal güzelliklere sahip yerleri ziyaret etmeyi tercih etti.

        Liman yetkilileri, Aida Cruises şirketinin filosuna 2007 yılında katılan 69 bin 203 grostonluk, 250 metre uzunluğundaki dev geminin ilçeye bu sezon ondördüncü seferini gerçekleştirdiğini söyledi. Geminin bu seferlerinde Marmaris'e yaklaşık 45 bin turist getirdiğini kaydeden yetkiler, geminin seferlerine devam etmesinin beklendiğini belirtti.

        Lüks geminin içinde süit kamaralar, yüzme havuzları, sauna, masaj odaları, spor salonları, casino ile gösteri salonlarının bulunduğu öğrenildi. Aida Diva kruvaziyerinin, Antalya'ya gitmek üzere Marmaris'ten akşam saatlerinde ayrılacağı bildirildi.

        ESNAF DAHA ÇOK GEMİ İSTİYOR!

        Muğla Esnaf Odaları Birliği ve Marmaris Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Şükrü Ayyıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yolcu gemilerinin ilçe turizmine katkı sağladığını söyledi.

        Marmaris'te turizm sezonunun bittiğine işaret eden Ayyıldız, ''Esnafımız para akışı bakımından kısır dönemlerini yaşamaya başladı. Gemiyle gelen yolcular çok büyük paralar bırakmasa bile en azından esnafın kış döneminde ufak ihtiyaçlarını gidermesine yardımcı oluyor. Kış aylarında daha fazla yolcu gemisinin gelmesini istiyoruz'' dedi.

        Esnafların, "Gemi yolcularının günlük turlarla ilçe dışına götürülmesine" karşı çıkmasına da değinen Ayyıldız, üyelerinin tepkisine katıldığını ifade etti. Ayyıldız, gezi programlarının gemi biletlerinin satıldığı yerde turistlere pazarlandığını, bundan dolayı ellerinden bir şey gelmediğini kaydetti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ