Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Cruise İZFAŞ Boatshow İzmir Fuarı açıldı - Turizm Haberleri

        Kapılarını 21 Kasım 2012'de açan İZFAŞ Boatshow İzmir Fuarı'nda fiyatı 220 bin ile 8.500 TL arasındaki yat ve tekneler ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Fuarda en yoğun ilgiyi, Almanya'dan özel siparişle getirilen imalat boyalı fosforlu tekne ve fuarın en pahalı yatı olan Coaster 30 gördü.

        6.5 METRE UZUNLUĞUNDA

        Fuara özel 32 bin TL fiyatlı fosforlu Coaster 30, polyesterden daha az bakım isteyen ve daha sağlam olan epoksi lamine sistemle imal ediliyor. Mini lobster sınıfında yer alan tekne, 6.5 metre uzunluğunda ve dört kişilik olarak seyir imkanı sunuyor. Fuarın en pahalı yatı olan Coaster 30 ise satış fiyatı 135 bin euro iken fuara özel 220 bin TL ile meraklılarını bekliyor. Coaster 30 iki kamara, geniş salon, kumanda köprüsü, banyo ve tuvaletiyle deniz üzerindeki ev gibi. Aynı zamanda motor çalışırken aküleri şarj edebilen hibrit motorlu ve dizel modelleri de üretiliyor.

        BALIKÇI TEKNESİ DE VAR

        Geniş, rahat, güvenli olmasının yanısıra ucuz fiyatıyla da dikkat çeken Rakser Sloop 700 ise amatör denizci ve balıkçı teknesi olarak fuarda yer alıyor. Hızdan ziyade aile tipi gezinti teknesi olan Rakser Sloop, keyifli ve güvenli seyir ve konaklama imkanı sunuyor. 8–10 deniz mili hızı, 30-100 HP arası motor gücü olan ve 6,5-7,5 metre arası uzunluktaki gezinti teknesi, 23 bin TL'den başlayan fiyatlarla sergileniyor.

        İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri A.Ş. (İZFAŞ) tarafından Deniz Endüstrisi ve Denizciliği Geliştirme Derneği (DENTUR), Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi, TMMOB Gemi Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, İzmir Tekne İmalatçıları Dayanışma Derneği ve İzmir Ticaret Odası desteğiyle düzenlenen İZFAŞ Boatshow İzmir Fuarı, 25 Kasım Pazar günü sona erecek.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ