Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Cruise Titanic'in kopyasında seyahat etmek için 1 milyon dolar ödeyecekler - Turizm Haberleri

        Avustralya'lı milyarde Clive Palmer, Çin devletinin şirketi olan CSC Jinling Shipyard'a yaptırdığı Titanic'in kopyası için dünyanın dört bir yanından milyonlarca dolarlık talep geldiğini açıkladı.

        Palmer, 15 Nisan 1912'de Kuzey Atlantik'teki bir buzdağına çarpıp batarak 1500 yolcu ve mürettebatının ölümüne neden olan Titanic'in bir kopyasını inşa ettireceğini Nisan ayında açıklamıştı.

        Bugün ise Palmer'ın basın sözcüsü, Titanic II için ABD, İngiltere, Asya ve Güney Amerika'dan oldukça yüksek bir talep aldıklarını ve insanların bu gemide seyahat etmek için 1 milyon doları bile gözden çıkardığını açıkladı.

        Dünyanın gelmiş geçmiş en büyük deniz trajedilerinden biri olarak kabul edilen ve hakkında çok sayıda kitap yazılan ve filmler çekilen Titanic'in birebir kopyası olacak Titanic II için planlanan bitiş tarihi 2016.

        Palmer'ın sözcüsü, aslında zenginlerden bu seyahat için gelen taleplerin henüz gemi yapımı start almadan bile önce başladığını söylüyor. Geminin yapımının ne kadara mal olacağı konusunda ise henüz hiçbir açıklama yapılmış değil.

        Palmer, yeni Titanic'in 1912'den batan orijinal versiyonunun birebir kopyası olacağını fakat en son navigasyon ve güvenlik teknolojileriyle güçlendirileceğini söyledi.

        Geminin dizayn ekibi ise orijinal dizayna sadık kalabilmek için bir tarihçi grubuyla birlikte çalışıyor.

        Aslında diesel yakıt teknolojisine sahip olacak olan Titanic II'de orijinal versiyonunda olduğu gibi 4 adet baca bulanacak. Titanic'in batan versiyonu kömürle çalıştığı için 4 bacaya sahipti. Fakat yeni gemideki bacalar tamamen dekoratif olacak.

        Bu çılgın projenin sahibi olan Clive Palmer, 4 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin adamlarından biri olarak kabul ediliyor ve servetinin kaynağı gayrimenkul ve kömür madenciliği yatırımlarından.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ