Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Yurtdışı Tatil Fırsatları Erken rezervasyon, yerli turistin maliyetini azaltıyor - Turizm Haberleri

        İç turizme hareketlilik kazandırmayı amaçlayan erken rezervasyon sistemi, uygun fiyata tatil yapmak isteyen yerli turiste önemli avantajlar sağlıyor.

        2014 turizm sezonunda uygun fiyata tatil yapmak isteyenler için erken rezervasyon dönemi başladı. Bu kapsamda rezervasyona başlayan tur şirketleri, tatilcilere yüzde 50'lere varan indirim, peşin fiyatına 12 ay taksit, son 3 güne kadar iptal fırsatları sunuyor. Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, yaptığı açıklamada, tur operatörlerinin erken rezervasyon dönemini her yıl biraz daha öne aldığını ifade ederek, "Bu yıl biraz daha öne alındı" dedi.

        ERKEN REZERVASYON ORANI YÜZDE 15

        Ayık, erken rezervasyon uygulamasını yaygınlaştırmak istediklerini anlatarak, şöyle devam etti: "Tüketiciyi, bu konuda bilinçlendirmek ve erken rezervasyonun sağlayacağı avantajlar hakkında bilgilendirmek istiyoruz. Ana amacımız ise hem iç pazardaki seyahat hareketini, hem de erken rezervasyonla uygulanan avantajlarla iç pazar payını büyütmek. Türkiye'deki tatilcilerin erken rezervasyon oranı yüzde 15 civarında. Bu oranı yüzde 60'lara çıkarmak istiyoruz. Bunu yakalarsak çok ciddi başarı olur."

        Avrupa pazarında da erken rezervasyon sistemini uyguladıklarını vurgulayan Ayık, "Avrupa'dan gelen turist sayısınında da hedefimiz, sezon başlamadan yüzde 60'lara varan erken rezervasyonu sağlamaktır. Bunu başardığımız takdirde hem otelci, hem tatilci hem de tur şirketi önünü daha rahat görmüş

        olacak" diye konuştu.

        'ERKEN REZERVASYON UYGUN FİYAT'

        Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır da erken rezervasyonun tatilciler için iyi bir fırsat olduğunu çünkü bunun her zaman daha uygun fiyat anlamına geldiğini söyledi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ