Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Şehriban’ın ailesi ‘satanist’ Zinnur'un tahliyesine tepkili

        Arif BALKAN / Ceylan SEVER / HT GAZETE

        İstanbul Ortaköy’de 1999 yılında ‘Satanist ayine’ kurban giden 21 yaşındaki Şehriban Coşkunfırat’ın katillerinden Zinnur Gülşah Dinçer, tahliye olmasının ardından ailesiyle İstanbul’u terk ederek bir sahil kasabasına yerleşti. Tahliye haberinin ardından Coşkunfırat ailesi ise tepkili. 8 kız kardeşten biri olan Şehriban’ın ablaları Hülya, Suna, Deniz ve Derya Coşkunfırat, Dinçer’in tahliyesi sonrası Habertürk’e konuştu. Dinçer’in tutukluluğunun devamı için tüm hukuki girişimlere başlayacaklarını belirten aile fertlerinden Suna Coşkunfırat, “Korktuğumuz başımıza geldi” dedi.

        16 yıldır Dinçer’in tahliye edilebileceği endişesiyle yaşadıklarını belirten abla Suna Coşkunfırat, “Şehriban’ı kaybetmenin yanında korkuyla yaşadık. Tüm bunların dışında, bir de Şehriban’la ilgili asılsız iddialarla uğraştık. Şehriban’ın ölümü 10 kişilik bir ailenin bütün yaşantısını etkiledi. Belki o cezasını çekti ama bizim acımız hâlâ devam ediyor” dedi. Hülya Coşkunfırat da, “Bir insan 35-37 yaşından sonra hayata yeniden başlayabilir. Birini sevebilir, âşık olabilir, çocuk sahibi olabilir, çiçekleri koklayabilir, hayatın tadına varabilir... Ancak Şehriban bir daha hayata devam edemeyecek. Biz 16 yıldır eksik yaşıyoruz. Birbirimizin gözyaşlarına şahit olmamak için Şehriban’ın mezarına bile hep birlikte gidemiyoruz” diye konuştu.

        Derya Coşkunfırat ise, “16 yıl bir insanın hayatı için çok ucuz. İçerideyken bir nebze de olsa kendimizi iyi hissediyorduk. Ancak biz onunla aynı havayı solumak istemiyoruz. Hukuki olarak elimizden geleni yapacağız. O yeni bir hayata başlayacakmış. Biz ne yapalım? Kardeşim öldürüldükten sonra ciddi psikolojik sorunlar yaşadık” dedi.

        ‘ANNEMİZE SÖYLEYEMEDİK’

        Deniz Coşkunfırat da, yaşadıklarını şöyle anlattı: “Annem yıllarca katillerin bir gün dışarı çıkacağı korkusuyla yaşadı. Şehriban katledildikten bu yana ilaçlarla ayakta durabiliyor. Katilin dışarıya çıktığını annemize nasıl söyleyeceğimizi bilemiyoruz. O çıktı. Bu aile ne yapacak? Bir insanın hayatı bu kadar ucuz mu? Canice katlet, 16 yıl sonra tekrar dışarı çık. Bunun caydırıcılığı nerede?”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ