Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik IŞİD havadan vuruldu, 13 kentte IŞİD, PKK ve DHKP-C operasyonu var

        HABERTURK.COM

        Son dönemde artan terör olayları üzerine, içeride ve dışarıda büyük operasyon başlatıldı. IŞİD havadan vuruldu, Ankara ve İzmir'in de aralarında olduğu 16 kentte IŞİD, PKK ve DHKP-C operasyonu var.

        Art arda gelen şehit haberleri üzerine saat 03:12’de Diyarbakır 8. Jet Ana Üs Komutanlığı’ndan 3 F-16 havalandı, 03:40 - 03:53 arasında icra edilen hava harekatı ile IŞİD terör örgütüne ait 3 hedef vuruldu. Daha önceden belirlenen 2 karargah ve 1 toplanma noktasına 4 güdümlü bomba atıldı. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait savaş uçakları, 04:24’te üslerine döndü.

        HAVA OPERASYONUNA IŞİD'İN ŞEHİT ETTİĞİ ASTSUBAY YALÇIN NANE'NİN ADI VERİLDİ

        Hava operasyonu kararı dün yapılan Güvenlik Zirvesi'nde alındı. Operasyona IŞİD tarafından dün şehit edilen Yalçın Nane'nin adı verildi.

        IŞİD, PKK, DHKP-C'YE YÖNELİK OPERASYONLAR İÇİN DÜĞMEYE BASILDI

        Bugün sabah saatlerinde başlatılan dev terör operasyonunda ise 16 ilde yapılan baskınlarda 297 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.Özel harekat ve çevik kuvvet polisleri eşliğinde düzenlenen operasyonun IŞİD, PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H, DHKP/C, PKK terör örgütlerine yönelik olduğu öğrenildi.

        "ÖLDÜRÜLENDHKP/C ÜYESİ KADIN CANLI BOMBA EYLEMİ HAZIRLIĞINDAYDI" İDDİASI

        İstanbul'da yapılan terör örgütlerine yönelik operasyon kapsamında Bağcılar'da polisle çatışma giren DHKP/C üyesi bir kadın öldürüldü.

        Çatışmada öldürülen şüphelinin Günay Özaslan olduğu belirlenirken, yetkililer Özaslan'ın "canlı bomba" eylemi hazırlığında olduğu iddiasıyla arandığını belirtti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ