Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İstanbul'da 5 bin polisle dev terör operasyonu!

        Edirne ve Bursa gibi çevre illerden destek için gelen özel harekat ve çevik kuvvet polisleri eşliğinde düzenlenen operasyonun IŞİD, PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H, DHKP/C, PKK terör örgütlerine yönelik olduğu öğrenildi. Başbakan Ahmet Davutoğlu bugün yaptığı açıklamada operasyonunun 16 ilde düzenlendiğini ve 297 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

        İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, Bağcılar, Küçükçekmece, Başakşehir, Eyüp, Sultangazi, Gaziosmanpaşa, Sarıyer, Kağıthane ve Beyoğlu başta olmak üzere 26 ilçede düzenlediği eş zamanlı operasyonda 2 bini Çevik Kuvvet polisi olmak üzere yaklaşık 5 bin personel görev aldı.

        İstihbarat, Özel Harekat şubeleri ve ilçe emniyet müdürlüklerine bağlı ekiplerin yanı sıra Yunus timleriyle çok sayıda polis helikopterinin destek verdiği operasyonda 140 adrese baskın düzenlendi.

        "ASKERİ KAMUFLAJLAR, IŞİD FLAMASIVE MÜHRÜ..."

        İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün koordinesinde, IŞİD, PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H ile DHKP/C'nin de aralarında bulunduğu terör örgütlerine yönelik yaklaşık 5 bin polisin katılımıyla aralarında Bağcılar, Başakşehir, Küçükçekmece, Sultangazi, Gaziosmapaşa, Eyüp, Beyoğlu ve Sarıyer'in de aralarında bulunduğu 26 ilçede 140 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Baskın yapılan adreslerde gerçekleştirilen aramalarda, çöl ortamında kullanılmak amacıyla hazırlanmış askeri kamuflajlar ve IŞİD flaması ile mühürü ele geçirildi.

        İSTANBUL'DA GÖZALTINDAKİLERDEN 36'SI YABANCI

        İstanbul'da gözaltına alınan 98 kişiden 36'sının IŞİD üyesi olan yabancı uyruklular olduğu belirtildi.

        IŞİD, PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H ile DHKP/C'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda terör örgütüne mensup şüphelinin gözaltına alındığı ve adreslerde aramalar yapıldığı öğrenildi.

        DHKP/C ÜYESİ BİR KADIN ÖLDÜRÜLDÜ

        İstanbul'da yapılan terör örgütlerine yönelik operasyon kapsamında Bağcılar'da polisle çatışma giren DHKP/C üyesi bir kadın öldürüldü. Alınan bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde yürütülen eş zamanlı operasyon kapsamında, Bağcılar Yeni Mahalle Bülbül Sokak'taki bir adrese baskın düzenledi. Kapı önünde konum alan ve eve girmeye hazırlanan Özel Harekat polislerine içeriden ateş açıldı.

        CANLI BOMBA İDDİASI

        Kısa süreli çatışma sonrası terör örgütü DHKP/C üyesi olduğu tespit edilen bir kadının öldürüldüğü ve saldırıda kullandığı silahının ele geçirildiği öğrenildi.

        Çatışmada öldürülen şüphelinin Günay Özaslan olduğu belirlenirken, yetkililer Özaslan'ın "canlı bomba" eylemi hazırlığında olduğu iddiasıyla arandığını belirtti.

        GÖZALTINA ALINANLAR SAĞLIK KONTROLÜNDE

        İstanbul'da düzenlenen terör operasyonunda gözaltına alınan zanlılar Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Zanlılar, daha sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

        İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün düzenlediği operasyonda gözaltına alınan şüpheliler Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Şüphelilerden biri araçtan inmemek için polis ekiplerine direndi. Polis ekipleri, slogan atan şüpheliyi güçlükçe içeri aldı. Şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

        AA-DHA-CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ