Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı SON DAKİKA! Değer Deniz cinayetinde sanığa 45 yıl hapis cezası

        Serdar KULAKSIZ - İSTANBUL

        Müzisyen Değer Deniz'in öldürdüğü iddiasıyla yargılanan tutuklu sanık C.M. (Can Meşe) 'kasten öldürme, cinsel saldırı, nitelikli yağma' suçlarından 45 yıl hapse çarptırıldı. Mahkeme sanığın cezasında duruşmalarda tavrı, kaçamaklı olarak yanıltıcı davranışlar gösterdiği, birden fazla suçu birlikte işlemiş olması, suç esnasındaki soğukkanlı tavrını dikkate alarak iyi hal indirimi uygulamadı.

        İstanbul 1. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen son duruşmaya tutuklu sanık C.M. (Can Meşe) avukatlarıyla birlikte hazır bulundu. Duruşmaya ayrıca Değer Deniz'in annesi Ayşe Sevinç Sözer, kardeşleri Orhan ve Amaç Deniz ile avukatları katıldı.

        TOPLUM VE KADIN İÇİN YARATTIĞI TEHLİKE GÖZ ÖNÜNE ALINMALI

        Deniz ailesinin avukatı Hülya Gülbahar, işlenen suçlarda genç kadından kaynaklanan bir tahrik bulunmadığı için bu yönde indirim uygulanmamasını istedi. Avukat, "Sanığın geçmişi, aynı binada hırsızlık yapması, uyuşturucu kullandığını kabul etmesi, yalan beyanlarla mahkemeyi yanıltmaya çalışması, suçların işleniş biçimi, toplum ve kadınlar için yarattığı tehlike göz önüne alınarak en üst sınırdan cezalandırılmasını talep ediyoruz" dedi.

        SAVUNMA GELİŞTİRMEMİZİN MÜMKÜN OLMADIĞI KANAATİNDEYİM

        Sanık avukatı," Olay bize ilk ulaştığında bize farkı bir şekilde aksettirilmiştir. Daha sonra iddia makamı ve mahkemenin araştırmaları sonucu elde edilen deliller değerlendirildiğinde bu aşamada olayın işlenişi ve oluşuna yönelik bir savunma geliştirmemizin mümkün olmadığı kanaatindeyiz. Talep edeceğimiz tek şey sanığın çocuk olması, kendi ruh dünyası, sosyal ve kültürel yapısı karşısında savunmamızı yapmıştık. Sanığın savunmasını yapması gayet doğaldır. Bu savunması müktülün aziz hatırasına hakaret değildir. Bu nedenle savcının görüşüne katılmıyoruz. Takdiri mahkemeye bırakıyoruz. Lehe olan yasa maddelerinin uygulanmasını talep ediyorum" dedi.

        HİÇBİR ŞEY SÖYLEMİYORUM

        Son sözü sorulan sanık Can Meşe, "Hiçbir şey söylemiyorum. Diyeceğim bir şey yok" dedi.

        45 YIL HAPİS

        Dosyayı karara bağlayan mahkeme heyeti sanık Can Meşe'yi 'kasten öldürme' suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Ancak bu cezayı sanığın olay tarihinde yaşı küçük olması nedeniyle 24 yıl hapse indirdi. Sanığa 'cinsel saldırı' suçundan önce 18 yıl hapis cezası veren mahkeme, bu cezayı da yine yaş sebebiyle 12 yıl hapse düşürdü. Mahkeme sanık Can Meşe'yi 'nitelikli yağma' suçundan da verdiği 13 yıl 6 ay hapis cezasını 9 yıla indirdi. Sanık Can Meşe toplamda 45 yıl hapis cezasına çarptırıldı

        İYİ HAL İNDİRİMİ UYGULANMADI

        Mahkeme sanığın cezasında duruşmalarda tavrı, kaçamaklı olarak yanıltıcı davranışlar gösterdiği, birden fazla suçu birlikte işlemiş olması, suç anandaki soğukkanlı tavrını dikkate alarak iyi hal indirimi yapmadı. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ