Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı HSYK kararnamesi sonrası önemli davaların hakim ve savcıları da değişti

        Mehmet KARACA / HABERTÜRK TV

        HSYK Birinci Dairesi tarafından 3 bin 228 hakim ve savcının ataması Adli Yargı Kararnamesi ile, bu güne kadarki en geniş kapsamlı 518 hakim ve savcının ataması ise İdari Yargı Kararnamesi ile gerçekleşti.

        HSYK'nın yaz kararnamesi sonrasında Türkiye'nin gündemine gelen önemli davaların hakim ve savcılarının da yeni yerleri belli oldu.

        Son dönemde MHP'nin kurultay kararına tedbiren durdurma kararı veren Gemerek Hakimi İlhami Işık, Çorum'un Sungurlu ilçesine hakim olarak atandı.

        Hrant Dink soruşturmasında görev alan, 17-25 Aralık operasyonları sonrası özellikle Gülen cemaatine yakınlığıyla bilinen çok sayıda ismin gözaltı kararını veren İstanbul Başsavcıvekili Orhan Kapıcı, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcısı olarak görevine devam edecek.

        Gezi Parkı eylemleri sırasında yaşamını yitiren Ethem Sarısülük davasının hakimi Afat İlle Ankara Batı Hakimliği görevine getirildi.

        Cumhurbaşkanı'na Hakaret suçlamasını Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) taşımasıyla gündeme gelen hakim Murat Aydın ise Trabzon Hakimliği'ne getirildi.

        2005 yılındaki Şemdinli olayları sonrasında dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı ve eski Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt ve çok sayıda üst rütbeli komutan hakkında suç işlemek için çete kurma gibi iddialarla dava açan ve daha sonra meslekten ihraç edilen, açtığı davayla mesleğe geri dönen savcı Ferhat Sarıkaya Ankara'nda Elazığ'a atandı.

        Poyrazköy, Amirallere Suikast ve Kafes Eylem Planları'na ilişkin açılan davalarda Hakim Vedat Yılmazabdurrahimoğlu da İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'na getirildi.

        12 Eylül Darbesi, Turgut Özal'ın öldürüldüğü yönündeki iddialar da giren Savcı Kemal Çetin de Adana'ya tayin edildi.

        İstanbul'da yürütülen yasadışı dinleme soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Okan Özsoy, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'ne getirildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ