Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Nice saldırısı sonrası Türkiye'den kınama

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa’nın Nice şehrinde gerçekleşen terör saldırısını kınadı. Erdoğan "Terör saldırısı olduğu değerlendirilen bu barbarca eylem, terörizme karşı kararlı ve tutarlı bir mücadele verilmesi zaruretini bir kez daha ortaya koymuştur" dedi.

        Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Nice saldırısına ilişkin olarak yazılı bir açıklama yaptı. Erdoğan'ın açıklaması şöyle:

        "Fransa’nın Nice şehrinde, milli gün kutlaması sırasında meydana gelen insanlık dışı saldırıyı şiddetle kınıyorum. Saldırıda hayatını kaybedenleri tazimle yad ediyor, yaralılara acil şifalar diliyorum. Kurbanların ailelerine ve Fransız halkına, şahsım ve milletim adına samimi başsağlığı dileklerimi ifade ediyorum.

        Pek çok terör saldırısına maruz kalmış bir ülke olarak, Fransa’yı ve Fransız halkının duygularını gayet iyi anlıyoruz. Terör saldırısı olduğu değerlendirilen bu barbarca eylem, terörizme karşı kararlı ve tutarlı bir mücadele verilmesi zaruretini bir kez daha ortaya koymuştur.

        Terör karşısında ikircikli tutum sergileyen herkesin, Fransa’yı hedef alan bu son saldırıdan gerekli dersleri çıkarmalarını bekliyoruz. Terör örgütleri için Türkiye ile Fransa’nın, Irak ile Belçika’nın, Suudi Arabistan ile Amerika’nın bir farkının olmadığını artık hep birlikte görmeliyiz.

        Terörün dini, ırkı ve milliyeti yoktur. Bu hunharca eylemi gerçekleştirenlerin de insanlıkla bir ilgisi yoktur. Bu barbarların esas itibariyle bu dünyada bir yeri de yoktur ve olmamalıdır.

        Olaydan duyduğumuz derin üzüntüyü ve Fransa halkının acısını paylaştığımızı tekrar ifade ediyor ve Türkiye’nin bu zor günde Fransız devletinin ve halkının yanında olduğunu özellikle belirtmek istiyorum.

        Fransa Cumhurbaşkanı Sayın Hollande nezdinde Fransız halkına bir kez daha başsağlığı dileklerimi sunuyorum.”

        BAŞBAKANLIK'TAN AÇIKLAMA: KINIYORUZ

        Fransa’nın güneyindeki Nice kentinde düzenlenen terör saldırısı sonrası Başbakanlık'tan açıklama yapıldı. Açıklamada "Kanlı terör saldırısını şiddetle kınıyoruz" denildi.

        Yıldırım, Twitter hesabında paylaştığı Fransızca mesajda, Fransa'nın milli bayramını kutladığı günde Nice şehrini kana bulayan alçak terör eylemini şiddetle kınadığını belirtti.

        Teröre karşı uluslararası mücadele yürüten tüm dünya ülkeleriyle dayanışma içinde olan Türkiye'nin, Fransa halkının acısını paylaştığını kaydeden Yıldırım, "Terör insanlık suçudur, terörün bir sonraki sefer kimi, ne zaman vuracağını kimse bilemez. Bu adi saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum." ifadelerini kullandı.

        KALIN: MODEN BARBARLAR

        Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Fransa'daki terör saldırısıyla ilgili, "Bu saldırıyı gerçekleştiren modern barbarların insanlıkla, dinle ilgisi yoktur. Bu vahşilerin dünyada yeri yoktur, olmamalıdır." ifadelerini kullandı.

        Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından, Fransa'nın Nice kentindeki terör saldırısına ilişkin paylaşımda bulundu.

        Nice'de yaşanan barbarca saldırıyı şiddetle kınadığını belirten Kalın, hayatını kaybedenler için taziye dileğinde bulunarak yaralılara acil şifa temenni etti.

        Kalın, "Bu saldırıyı gerçekleştiren modern barbarların insanlıkla, dinle ilgisi yoktur. Bu vahşilerin dünyada yeri yoktur, olmamalıdır. Bu acı gününde Fransa'nın yanındayız. Terörün her türüne karşı ortak mücadele, küresel bir mesuliyet ve zarurettir." değerlendirmesini yaptı.

        ÇELİK: İSLAM DİNİ İLE BU TERÖR EYLEMİNİN YAN YANA GETİRİLMESİ YANLIŞ

        Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Fransa'nın güneyindeki Nice kentinde düzenlenen terör saldırısını kınadı.Bakan Çelik, kınama mesajını Twitter hesabından İngilizce olarak paylaştı.

        Çelik, mesajında şu ifadelere yer verdi:

        "Fransa'nın Nice kentinde düzenlenen korkunç terör saldırısını en güçlü şekilde kınıyorum. Düşüncelerim saldırının kurbanları ve onların aileleriyle birlikte. Her nerede, ne şekilde ve hangi gerekçeyle insanlığa saldırırsa saldırsın, terör her zaman acımasızdır. Teröre karşı birlik olmalıyız."

        Çelik, Fransa'nın Nice şehrinde gerçekleşen terör saldırısına ilişkin, "Saldırıya ilk tepki olarak yapılan bazı değerlendirmelerin daha soğukkanlı bir şekilde ele alınması gerektiğini ifade ediyoruz. Terörü belli bir dine, millete mal edecek bir takım tanımlamaların kullanılması da son derece yanlıştır. Saldırıyı, kayıtsız ve şartsız bir şekilde insanlığa karşı yapılmış bir saldırı olarak lanetliyor ve kınıyoruz. İslam dini ile bu terör eylemini yan yana getirilmesi yanlış bir değerlendirme. Değerlerimize kast edenlerin, sadece Kuzey Afrika kökenliler olduğu değerlendirmesi yanlış. Bu radikalleşme, marjinalleşme ve terör tehlikesinin iyi değerlendirilmesi gerekir" dedi.

        DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN KINAMA

        Dışişleri Bakanlığı, Fransa'nın Nice kentinde meydana gelen ve 84 kişinin hayatını kaybettiği terör korkunç terör saldırısını şiddetle kınadı ve lanetledi. Bakanlık açıklamasında, "Fransız halkının acısını yürekten paylaşıyoruz" denildi.

        Dışişleri Bakanlığı internet sitesinde yayımlanan mesaj şöyle:

        "Türkiye terörle mücadelede Fransa ile tam bir dayanışma içindedir. Hep birlikte bu alçaklara karşı mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Terör, herşeyden önce, insanlığa ve evrensel değerlere karşı bir tecavüzdür. Bu zor günde dostumuz ve müttefikimiz Fransa'ya ve Fransız halkına başsağlığı diliyoruz. Yakınlarını kaybedenlere sabır, yaralılara da acil şifalar temenni ediyoruz."

        ÇAVUŞOĞLU: BATAKLIĞIN KURUTULMASI...

        Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fransa'daki terör saldırısını kınayarak "Teröristlerin, terör örgütlerinin hepsiyle mücadele etme konusunda, özellikle de bunların beslendiği bataklıkların kurutulması konusunda daha da kararlı olmamız gerektiğini maalesef bu terör saldırısı bir kere daha ortaya koyuyor" dedi.

        "Fransa'nın Nice şehrinde gece meydana gelen alçak terör saldırısını kınıyorum" ifadelerini kullanan Çavuşoğlu, terörün her türlüsüyle mücadele etme kararlığımızı bir kere daha vurguluyorum" diye konuştu.

        Fransız halkına başsağlığı dileyen Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

        "Teröristlerin, terör örgütlerinin hepsiyle mücadele etme konusunda, özellikle de bunların beslendiği bataklıkların kurutulması konusunda daha da kararlı olmamız gerektiğini maalesef bu terör saldırısı bir kere daha ortaya koyuyor. Fransa başta olmak üzere müttefiklerimizle terörle mücadele konusunda daha da kararlı olacağız."

        EFKAN ALA: ŞİDDETLE KINIYORUM

        İçişleri Bakanı Efkan Ala, Fransa'daki terör saldırısını şiddetle kınadığını belirtti.

        Ala, Twitter hesabından Fransa'nın Nice kentinde gerçekleştirilen terör saldırısıyla ilgili Türkçe ve İngilizce olarak paylaştığı mesajda, saldırıyı şiddetle kınadığını kaydetti.

        Fransa halkına taziyelerini sunan Ala, "Türkiye uzun zamandır terörün her türlüsüne karşı daha etkili ve daha güçlü uluslararası iş birliğinin gerekliliğini vurgulamaktadır." ifadelerine yer verdi.

        MEHMET ŞİMŞEK: GLOBAL İŞBİRLİĞİ GEREKTİRİYOR

        Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek Fransa'nın Nice şehrinde düzenlenen terör saldırısını kınayarak, "Fransa'nın acısını gönlümüzde hissediyoruz. Fransa'yla biriz, beraberiz. Terör global bir beladır. Ve global işbirliği gerektiriyor." dedi.

        Mehmet Şimşek, Gaziantep'de, OECD Genel Sekreteri Angel Gurria'nın da katıldığı '2016 OECD Türkiye Ekonomik İnceleme Raporu'nun tanıtım toplantısında Fransa'daki terör saldırısı ile ilgili konuştu.

        "Fransa'nın acısını gönlümüzde hissediyoruz." diyen Şimşek, "Fransa'nın acısını gönlümüzde hissediyoruz. Fransa'yla biriz, beraberiz. Terör global bir beladır. Ve Global işbirliği gerektiriyor. Her zaman söyledik, terörün, teröristlerin milliyeti, mezhebi, nerede olduğu hiç önemli değildir. Terör terördür. Ama, veya hiçbir şekilde mazur görülemez. Tekrar dün Fransa'daki terör eyleminde hayatını kaybedenlere rahmet, ailelerine de başsağlığı diliyoruz. Terörle mücadelede bütün dünya ile Türkiye gönül birliği içindedir. Ve en güçlü bir şekilde de mücadele etmeye hazırdır."

        AĞBAL: SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ

        Fransa'nın Nice kentinde düzenlenen terör saldırısına Türkiye hükümetinden ilk tepki Maliye Bakanı Naci Ağbal'dan geldi. Ağbal, "Saldırıyı şiddetle kınıyoruz" dedi.

        BOZDAĞ: AYRIM YAPMAKSIZIN ORTAK MÜCADELE ETMELİYİZ

        Fransa'daki terör saldırısına Bekir Bozdağ'dan da tepki geldi. Bozdağ Twitter'dan yaptığı açıklamada şunları söyledi:

        "Fransa'nın Nice şehrindeki terör saldırısını, saldıran teröristleri, saldırtanları, bütün terör örgütlerini ve her türlü terörü kınıyorum. Fransız halkına ve ölenlerin yakınlarına taziyelerimi iletiyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Bu saldırı bir daha göstermiştir ki; yapan ve yaptıran terör örgütleri, yapıldığı yer, hedefi ve gerekçesi ne olursa olsun terör terördür. Uluslararası toplum terörizm, terör örgütleri ve teröristlerle amasız, fakatsız, anacaksız ve ayrım yapmaksızın ortak mücadele etmelidir. Hedefine, gerekçesine, adına ve eylem yerine göre terör örgütleri arasında ayrım yapmak, teröre ve terör örgütlerine güç katan açık destektir. İnsanlığın düşmanı/insanlık suçu terörle ve terör örgütleriyle etkin mücadele için etkin uluslararası ittifak ve dayanışma şarttır."

        PROF. GÖRMEZ: DÜNYA BARIŞINA SALDIRI

        Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Fransa'daki terör saldırısını kınayarak, "Bu tür bütün saldırılar, dini ne olursa olsun, bir dine inansın ya da inanmasın dünyanın barışa değer veren bütün insanlarına karşı yapılmış menfur terör saldırılarıdır" dedi.

        Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Görmez, Fransa'da meydana gelen terör saldırısına ilişkin yaptığı açıklamada, "Fransa Nice'de meydana gelen menfur terör saldırısını şiddetle kınıyor, başta Fransız halkı olmak üzere tüm insanlık ailesinin acısını paylaşıyorum. Bu tür bütün saldırılar, dini ne olursa olsun, bir dine inansın ya da inanmasın dünyanın barışa değer veren bütün insanlarına karşı yapılmış menfur terör saldırılarıdır. Bu meşum olay sadece Fransa'ya, Avrupa'ya, Batı'ya karşı işlenmiş bir saldırı değildir. Bizatihi barışı değer olarak kabul eden bütün insanlığa karşı işlenmiş bir saldırıdır. Yaşadığımız bu zor günlerde bütün insanlığı bu tür kötülüklerden korumasını, insanlığın her türlü cinnet halinden, nefretten, vahşetten ve şiddetten uzaklaşarak akl-ı selim ile hareket etmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyor, tekrar başta Fransız halkı olmak üzere tüm insanlık ailesinin acısını derinden paylaşıyorum" ifadelerini kullandı.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ