Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Önce kaçırdı, sonra özür diledi! İşte VİDEO

        DÜNYA BASINI MANŞETTEN VERDİ

        Uçak kaçırmayı İtalyan gazeteleri manşetten verdi. Haber şu ülkelerin gazetelerinde yer aldı: Hindistan, Ekvador, ABD, Çin, İsviçre, Rusya, Amman, Almanya, İngiltere, Malezya, Belçika, Suudi Arabistan, Portekiz, Brezilya, Hollanda, Avusturya, Danimarka, Fransa, Tayland, Liechtenstein, Luxemburg, İzlanda, Yunanistan, Yeni Zelenda...

        THY uçağının Tiran-İstanbul seferini yapmakta olduğu sırada kaçırılmasının ardından Brindisi Hava Limanı’na iniş yapmak zorunda kalması bugünkü İtalyan gazetelerin büyük bölümünde manşetten verildi.

        Haberlerde, Hakan Ekinci adlı korsanın, Hristiyanlığa geçmiş bir vicdani retçi olduğu ve de askerlikten kurtulmak için Papa 16. Benediktus’tan yardım istediği belirtiliyor.

        Uçak kaçırma eylemiyle birlikte İtalyan basınında Papa’nın kasım sonunda Türkiye’ye yapacağı seyahate ilişkin güvenlik kaygılarının yeniden ön plana çıkması da dikkat çekiyor.

        Corriere della Sera: Uçağı kaçırdı, Papa bana yardım et

        Corriere della Sera gazetesi, olayı, Uçağı kaçırdı: Papa bana yardım et manşetiyle duyurdu. Spot cümlelerinde ise Bir Türkün tehditleri nedeniyle korkulu saatler yaşandı. Olay, Brindisi’de teslim olmakla sonuçlandı. Silahsız olan eylemci, ’Ben Hristiyanım, Papa’ya mesajım var’ dedi ve de sığınma talep etti denildi.

        La Repubblica gazetesi de ilk sayfada, Uçağı kaçırdı, ’Ben bir Hristiyanım’ dedi biçiminde bir başlık kullandı. Haberin üst başlığında ise şu ifadelere yer verildi: Papa’dan yardım isteyen Türk’ten eylem. Brindisi’de korku. Eylemci, ’Müslümanlarla askerlik yapmak istemiyorum’ diyor.

        La Stampa: Uçak kaçırıldı, Papa için alarm

        La Stampa’nın manşetinde ise Uçak kaçırıldı, Papa için alarm denildi.

        Eylem ve yaşanan gelişmeler, spotta şu cümlelerle özetlendi:

        Uçak, Brindisi’ye F-16’lar eşliğinde indirildi. Tiran-İstanbul seferi yapan uçağı kaçıran korsan: ’16. Benediktus’a bir mesajım var’. Papalık Anadolu Temsilcisi, Papa’nın Türkiye seyahati konusunda El Kaide tehdidine dikkati çekti.

        Il Messaggero: Brindisi’de korku, Türk korsan teslim oldu

        Il Messaggero da, Brindisi’de korku. Türk korsan teslim oldu diye manşet attı. Il Messaggero, eylemcinin askerlikten kurtulmak için Papa’dan yardım istediğine dikkati çekerek şu ifadelere yer verdi:

        Tiran-İstanbul seferini yaparken kaçırılan THY uçağı, F-16’lar eşliğinde Brindisi’ye indirildi. Korkulu anlar yaşandı, ama neticede alarm sona erdi.

        Papa’ya mesajı olan genç Katolik, aslında Roma’ya gitmek istiyordu. Eylemci, ’Papa’dan yardım istiyorum’ dedi. Vatikan’a göre Ratzinger’in Türkiye seyahati öngörülen biçimiyle gerçekleşecek. Ama El Kaide’den Papa’ya yeni tehditler var.

        L’Unita: Önce kaçırdı, sonra özür diledi

        Solun Demokratları Partisi’nin yayın organı L’Unita gazetesi ise Kaçırılan Türk uçağı Brindisi’ye indi: Ben Hristiyanım, Papa bana yardım etsin diye başlık attı.

        Önce uçağı kaçırdı, sonra özür diledi başlığını atan Il Tempo gazetesi ise Tiran-İstanbul seferini yapan uçağı kaçıran Türk, Brindisi’de teslim oldu ve siyasi sığınma istedi dedi.

        İngiliz basını: Korsandan Papa'ya mesaj!

        Kaçırılan Türk Hava Yolları uçağı İngiliz gazetelerinin çoğunda ilk sayfadan verildi. Daily Telegraph, ''Hava korsanlarından Papa'ya mesaj'' diyor. Gazeteler sabah baskılarında bir değil, iki korsan olduğunu düşünüyor hala.

        Tiran'dan İstanbul istikametine kalkan fakat İtalya'nın Brindisi kentine inmek zorunda kalan uçağı kaçıran Türk, Telegraph'ın sözlerini aktardığı İtalyan yetkililere göre, Papa 16'ıncı Benediktus'un kasım ayında planladığı Türkiye ziyaretini protesto etmeyi amaçlıyordu.

        Telegraph, kaçırılan uçağın pilotunun, ''yanımdaki iki kişi İtalya'ya giderek Papa'ya bir mesaj iletmek istiyorlar'' dediğinin bildirildiğini yazıyor.

        Fakat gazete, kaçırma nedeni hakkında çelişkili bilgiler alındığını da belirtiyor ve Türkiye kaynaklı haberlerde, Hristiyanlığa geçmiş bir vicdani redçinin Papa'dan destek bulmak için uçağı kaçırdığının bildirildiğini yazıyor.

        Keza Independent gazetesi de haberin başlığını bu açıdan bildirmeyi uygun görmüş. ''Askerden kaçmak için uçak kaçırma girişimi'' diyor Independent.

        Daily Telegraph, Papa 16'ıncı Benediktus'un Muhammed Peygamber hakkında yaptığı alıntının Türkiye ve diğer Müslüman ülkelerde sert tepki uyandırdığını, fakat Vatikan'dan yapılan açıklamada, uçak kaçırma olayının amacı ne olursa olsun, Papa'nın 28 Kasım'da öngörülen Türkiye ziyaretinin planlandığı gibi gerçekleşeceğinin söylendiğini bildiriyor.

        Milliyet

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ