Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik BDP'li vekille polis arasında tartışma

        İlyas AKENGİN / DİYARBAKIR (AHT)

        Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi önünde basın açıklaması yapmak isteyen BDP'li Milletvekili Özdal Üçer ile Diyarbakır Emniyeti Güvenlik Şube Müdürü Süleyman Hançerli arasında "şov yapma" gerginliği yaşandı. Basın açıklamasına izin verilmeyeceğini söyleyen Hançerli, "Bize verilen talimatlar bunlar. Siz gelip burada medyanın önünde şov yapıyorsunuz. Bu olmaz" dedi. BDP'li Üçer ise, "Şu an konuşan sizsiniz, şov yapan sizsiniz" diye konuştu.

        "MEDYANIN ÖNÜNDE ŞOV YAPIYORSUNUZ"

        Türkiye'nin birçok cezaevinde açlık grevine giren mahkumlara destek vermek için Diyarbakır E Tipi Cezaevi önünde açıklama yapmak isteyen BDP'lilere polis izin vermedi. Cezaevi önünde güvenlik gerekçesiyle basın açıklamasına izin verilmeyeceğini belirten Diyarbakır Emniyeti Güvenlik Şube Müdürü Süleyman Hançerli, "Bize verilen talimatlar bunlar. Siz gelip burada medyanın önünde şov yapıyorsunuz. Bu olmaz" dedi.

        ÜÇER: "ŞOV YAPAN SİZSİNİZ"

        BDP'li Üçer de, "Şu an konuşan sizsiniz, şov yapan sizsiniz. Biz cezaevinde insanlarımızın ölmesine tanıklık etmeyeceğiz. Gözümüzün önünde gençlerimiz açlık grevlerinde ölsün, bizim de sesimiz çıkmasın mı? Daha dün televizyona çıkıp da (Ağlamayan insan değildir) diye şov yapanların, bugün cezaevinde ölüm oruçlarına yatmış olan yakınlarına destek olmaya gelen insanlara muamelesini biz insanlık dışı olarak değerlendiriyoruz" şeklinde konuştu.

        TUĞLUK: "DEMOKRATİK HAKKIMIZ

        Polisleri eleştiren Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk ise şunları söyledi: "Cezaevi önünde yapılmak istenen, en demokratik hakkımız olan basın açıklaması polisler tarafından engellenmektedir. Yapılan eylemin ne kadar vahim olduğunu kamuoyuna göstermek için buradayız. Bütün koşullarda arkadaşlarımızla birlikte olacağımızın sözünü veriyoruz. Cezaevinde bulunan tutsaklar bu demokratik haklar için açlık grevindeler. Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi hiçbir Kürt'ün kabul etmeyeceğini görmekteyiz. Herkes bu iradeye saygı göstermek zorundadır. Bir ölüm çukurunda sayın Öcalan ölüme terk ediliyor. Ve siyasi tutsaklar bu uygulamayı kabul etmiyor. Cezaevlerinde başlatılan eylemin temel nedeni budur."

        Yapılan açıklamaların ardından kısa süreliğine oturma eylemi yapan grup, sessiz bir şekilde dağıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ