Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem KYK yurt ücreti ne kadar, kaç TL oldu? 2022-2023 KYK ve özel yurt ücretleri ne kadar ve kaç TL oldu? KYK başvuru şartları ne ve kimler başvuru yapabilecek?
        1

        Milyonlarca üniversite öğrencisi tarafından merakla beklenen yurt ücretleri son dönemin en çok araştırılan konuları arasında yer aldı. KYK'ya yurt başvurusunda bulunmak isteyen üniversite adayları başvuru sürecini yakından takip ederken, bu yıl ki yurt ücretlerini araştırmaya başladı. Peki KYK yurt ücreti ne kadar oldu? 2022-2023 KYK ve özel yurt ücretlerine ne kadar zam geldi? İşte detaylar...

        2

        KYK YURTLARI VE ÖZEL YURT ÜCRETLERİ

        KYK yurt ücretleri merak edilip araştırılmaya başlandı. 2022-2023 dönemine ilişkin henüz resmi olarak KYK yurt ücretleri açıklanmadı. Ancak asgari ücret ek zammının ardından yurt ücretlerine zam gelmesi bekleniyor. KYK yurt ücretlerinin 500 ila 800 lira arasında olması öngörülüyor.

        3

        Özel yurt fiyatları da il ve ilçelere göre farklılık gösteriyor. Bu sene özel yurt fiyatlarının yıllık 20 bin ile 80 bin TL arasında değişiklik göstermesi bekleniyor.

        4

        KYK YURT BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU MU?

        Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan (KYK) yükseköğrenim öğrencileri için yurt başvurularının alınacağı tarih ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

        KYK yurt başvurularının, 2022 YKS yerleştirme işlemlerinin tamamlanması ve sonuçlarının erişime açılmasının ardından başlayacağı tahmin ediliyor. Geçtiğimiz yıllarda başvurular Ağustos ayının son haftası ya da Eylül ayının ilk haftası başlardı. 2021-2022 yurt başvuruları da 6 Eylül'de e-Devlet üzerinden başlamıştı. Konuyla ilgili açıklamalar geldiği durumda haberlerimizde yer vereceğiz.

        5

        KYK BURS BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

        Ön lisans öğrencileri,

        Lisans öğrencileri,

        İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, (intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.

        Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez)

        ÖSYM sınav sonucunda ham puan bazında belirlenen puan türünde ilk 100'e giren öğrenciler,

        Kurum Kuruluş Kanunu gereği, Yönetim Kurulu tarafından belirlenen, kıstaslara göre Amatör milli sporcu olan öğrenciler, burstan yararlanabilmektedir.

        Bir öğrenci aynı anda, hem burs hem de öğrenim kredisi alamaz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ