Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Fiskos Cicişler'in Sibel Üresin zaferi, Esra Ersoy Sibel Üresin davası

        AYTEKİN TEKER

        HABERTURK.COM

        ateker@haberturk.com

        Bir televizyon programına konuk olan Sibel Üresin ve Esra-Ceyda kardeşler arasında geçen diyalog çok konuşulmuştu.

        Canlı yayın esnasında Sibel Üresin, program konukları Esra Ceyda Ersoy kardeşler ile şarkıcı Ebru Polat'ı kast ederek "Ben ekrana çıkan insanların genç kızlara tavsiyelerde bulunurken duyarlı olmalarını isterim. Genç kızlara mini etek tavsiyesinde bulunmak çok doğru bir şey değil. Benim zihnimdeki genç kadın modeline uymuyorlar." şeklinde konuşunca Ebru Polat; "Sibel Hanım da bizim kafamıza uymuyor. Biz de eşimize başka kadın tavsiye etmeyiz." ifadesinde bulundu. O esnada söze giren Esra Ersoy da "Eşinize başka bir hanımı önermek 'p...k'liğe giriyor" yorumunu yapınca canlı yayın bir anda karışmıştı.

        Ardından Sibel Üresin, Ersoy kardeşlere tazminat davası açmış ama mahkeme reddetmişti. Bunun üzerine ceza davası da açan Üresin, bir şok daha yaşadı ve mahkeme bu talebini de geri çevirdi.

        Esra Ersoy'un avukatı Lütfiye Yazkan şu açıklamayı yaptı:

        Müvekkilim Sayın Esra Ersoy'un, Sibel Üresin tarafından birlikte katıldıkları Seda Sayan'ın programında sarf ettiği kelime sebebi ile açılan hakaret ve manevi tazminat davaları sonuçlanmıştır. Açılan davalarda müvekkilim Esra Ersoy'un Sibel Üresin'e sarfettiği "...sizin dediğinizde p...kliğe girer" sözünün hakaret kastı içermediği ve suç unsuru bulunmadığından açılan kamu davasında İstanbul 79. Asliye Ceza Mahkemesi'nin 27.11.2014 tarihli karar duruşmasında "Ceza verilmesine yer olmadığına dair" karar verilmiştir. Aynı konuya ilişkin olarak Sibel Üresin tarafından müvekkilim aleyhine açılan manevi tazminat davasında da Bakırköy 9.Asliye Hukuk Mahkemesince davanın reddine karar verilmiştir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ