Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Hülya Koçyiğit: Çocuk gibi saf bir kalbi vardı

        Hülya Koçyiğit HABERTÜRK TV'ye yaptığı açıklamada, "En son bir hafta önce telefonla görüşebildik. O kadar duygusal ve onurlu bir insan ki, hastalığını kimsenin öğrenmesini istemedi. Telefonda bile beni teselli eder bir şekilde, 'İyileşeceğim, gayret ediyorum' demesi kulaklarımda. Çok büyük bir acı. Türkiye çok büyük bir değerini kaybetti. Çok erken aramızdan ayrıldı. Bu kadar değerli bir sanatçıyı kaybetmek zor. İnsan hakikaten acı anında yüreğiyle konuşuyor, belki de saçmalıyorum." diye konuştu.

        Akan'ın "Yakışıklı, genç bir delikanlı olarak tanındı. Ama o halkını, sinemayı tanıdıkça gerçekten inandığı şeyleri yapmak istedi" diyen Koçyiğit "O inandığı filmleri yapabilmek için büyük özverilerde bulundu. Saygın çabalardır bunlar. O filmler Türk sineması için önemli filmler oldu ve kendisi için önemli filmler oldu" dedi.

        Koçyiğit sözlernini şöyle sürdürdü: "Bir çocuk kadar saf bir kalbi vardı. İyiliksever bir kalbi vardı. Sıkıntımız sorunumuz olduğu zaman dertleşip, üstesinden gelmek için çaba gösterirdik. Sadece sinama oyuncusu olarak değil, insan olarak, vatandaş olarak, vatansever olarak büyük bir yaşam seçti ve öyle yaşadı. Sanatçılar bence ölmezler. Arkalarında birçok eser bırakırlar. O eserler yaşarlar. Tarık her zaman yaşayacak ve saygıyla, sevgiyle anacağız."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ