Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Nadir bir sendromla doğduğu için gülümseyemeyen genç manken güzelliği yeniden tanımlıyor
        1

        25 yaşındaki Yeni Zelandalı Tayla Clement, ifadeleri ve göz hareketlerini kontrol etmekten sorumlu yüz kaslarını zayıflatan ve kısmen felç eden nadir bir nörolojik bozukluk olan Moebius sendromu ile doğdu.

        2

        Tayla, henüz 12 yaşındayken yüzünü daha iyi hale getirmek için bir ameliyat geçirdi. 'Gülümseme operasyonu' olarak adlandırılan prosedür, uyluğundan yüzünün her iki tarafına yumuşak doku naklini içeriyordu.

        3

        Amaç, Tayla'ya gülümsemeye benzeyen bir şekilde ağzını sıkma yeteneği vermekti. Ancak 8 saatlik meşakkatli ameliyata rağmen başarısızlıkla sonuçlandı. Yine de Tayla'nın dayanıklılığı, bu aksiliğin kendisini tanımlamasına izin vermedi.

        4

        Ne yazık ki Tayla'nın durumu, okul yıllarında alay konusu haline geldi. Küçükken normal bir gülümseme için can atıyordu ama yaşı ilerledikçe benzersizliğini kucaklamayı öğrendi. Tayla, "öne çıkmak için doğduğuna" inanıyor ve kapsayıcılığı ve vücut pozitifliğini teşvik ederek engelli insanları savunuyor.

        5

        Taylu şu anda bir ajans ile çalışıyor ve modellik yapıyor. Dünyada Moebius bozukluğu olarak bilinen nadir duruma sahip birkaç kişiden biri olarak, başkalarına ilham vermek ve farkındalık yaratmak için çalışıyor.

        6

        Cesareti ve kararlılığı sayesinde Tayla, model olmanın ne anlama geldiğini yeniden tanımlıyor ve moda endüstrisinde daha fazla temsil ve kapsayıcılığın yolunu açıyor.

        10
        11
        12

        Haberin detayları BrightSide'dan, fotoğraflar ise Tayla Clement'in Instagram hesabından alınmıştır.

        Haberi Hazırlayan: Başak Kanık

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ