Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya El Ojo adasının nasıl oluştuğu ve gizemi çözülemiyor! UFO sığınağı veya Nazi üssü sanılıyor!
        1

        NASIL OLUŞTUĞU BİLİNMİYOR

        El Ojo, İspanyolca "göz" anlamına gelir. Ada yukarıdan bakıldığında kocaman bir göze benziyor. Ancak adayı ilginç hale getiren tek özelliği bu değil. El Ojo coğrafi yapı olarak oldukça farklı özellikler barındırıyor. Ayrıca adanın nasıl ve ne zaman oluştuğu bilinmiyor.

        Adaya dair birçok efsane ve söylenti dolanıyor. Buenos Aires eyaletinin Zarate ve Campana şehirleri arasında bulunan El Ojo adası, 2016 yılında dünyaca tanınır hale geldi.

        2

        SUYU DAHA TEMİZ VE BERRAK

        Adanın üzerinde bulunduğu su kütlesi, bölgedeki diğer su kaynaklarından çok daha soğuk ve berrak. Adanın kendi arazisiyle, çevrenin arazi zemini oldukça farklı. Adanın zemini oldukça sağlam ve sert.

        3

        KENDİ EKSENİ ETRAFINDA SAAT YÖNÜNDE DÖNÜYOR

        El Ojo adasını en ilginç kılan özelliklerinden birisi ise kendi ekseni etrafında saat yönünde hareket etmesi. Diğer ülkelerde hareket eden ve yüzen adalara rastlamak mümkün. Fakat bir adanın kendi ekseni etrafında saat yönünde dönmesi pek rastlanılan bir durum değil.

        4

        HALK TARAFINDAN BİRÇOK EFSANE ÜRETİLİYOR

        Bölgede yaşayan halk çiftlik hayvanlarının adanın yakınına bile gitmek istemediğini söylüyor. Bununla beraber adanın yakın çevresinde uzun yıllar öncesine dair yaşadığı sanılan bazı insan topluluklarına ait tarihi kalıntıların bulunduğu iddia ediliyor. Bölge halkı adanın korkutucu olabileceğini düşünüyor.

        5

        UFO SIĞINAĞI VEYA NAZİ ÜSSÜ OLDUĞU DÜŞÜNÜLÜYOR

        Pek çok şehir efsanesinin göbeğinde El Ojo adası yer alıyor. Bu efsanelerden bazılarına göre aslında El Ojo bir ada değil yıllar önce Naziler için inşa edilen gizli bir üs. Diğer bir efsane ise El Ojo'nun bir UFO sığınağı olabileceği yönünde. Bölge halkı bu ilginç efsaneleri pek çok paranormal olayla ilişkilendiriyor.

        Kaynak:NauticaNews

        Fotoğraf:Google Maps

        Haberi Hazırlayan: Kübra Çorluk

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ