Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Özel İçerikler Esin Övet Oysa ki mutlu ülke kategorisinde ilk yüze girmişiz Nejat
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Gazeteci arkadaşlar en sorulmayacak kişi Nejat İşler'i bulup, "Mutlu musunuz?" diye sormuş o da, "Değilim. Mutluluk uzak bir ülke" yanıtını vermiş. E haliyle bu yanıt birilerini mutsuz etmiş.

        "En sorulmayacak kişi" derken bunu anlatmak istedim zaten. Çünkü Nejat İşler bazıları gibi mutsuz olup, mutsuzluğu oynamıyor. Adam neyse o, direkt söyleyen insanlardan. Ama son yıllarda ki, tiplerin bünyesine de bu zarar veriyor tabii!!!. Çünkü çoğunluk mutlu gibi gözüküp mutsuz, sever gibi gözüküp nefret beslediği için Nejat sorulmayacak kişi o anlamda. Bazılarına böyle doğru insanlar bünyede kaşıntı yapar. Nejat da onlardan.

        Mesela ben de onlardanım. Evet evet kendimden biliyorum ben de kaşıntı yapıyorum bazılarında. Çünkü doğrucu bi tipim. O yüzden 9 köyden kovulurum. Neysem oyum; "Dan dan dan!"

        Kıvıramadığım için bazıların bünyesinde zararlıyımdır mesela. Beni sever gibi yapıyor, yanımda şirin gözüküyor, yüreklerinde doluyor doluyor sonra sudan sebeple yalan, dolan, yazıp, çizip oynuyorlar. Olmuyor bünyeleri bir yerde açık veriyor daha fazla dayanamıyor ne yapacaklar!!!

        Neyse efendim bakın "Mutluluk" dedik madem 2022 yılında 137 ülkenin değerlendirildiği Afganistan'ın son sırada yer aldığı listede 112'inci, 2023 yılında da 106. sırada yer almışız. Bu sene ciddi gayret olmuş ya da gerçekten birileri mutluluk numarası yapıyor ilk 100'e girmiş ve 98'inci sırada yerimizi almışız.

        Bakın gördünüz mü, mutlu olmamız için kocaman bir sebep sondan ikinci olduk. Hadi mutlu olalım!!!

        ***

        Mutluluk

        TDK sözlüğünde "Bütün özlemlere eksiksiz ve sürekli olarak ulaşılmaktan duyulan kıvanç durumu, ongunluk, küt, saadet, bahtiyarlık, saadetlilik" olarak tanımlanan bir kavram mutluluk.

        Eski dönem insanı, "Bir tas aşım kaynasın", "İki gönül bir olunca samanlık seyrana olsun", "Soğan, ekmek yerim yeter" diye diye mutlu olurken yeni nesil insanı "Onum olsun, bunum olsun. Onun olan benim de olsun", "Ben mutsuzum o da mutsuz olsun" diye diye mutluluğu arıyor.

        Bulana mutluluk dilemekten başka çare yok.

        ***

        O nasıl mutlu

        Özellikle son üç senede "O nasıl bu kadar mutlu" diyerek insanların mutsuz ve kötü hallerine şahit oluyorum. Bu insanları iki şey bozdu ya da bozabilir.

        1-Para.

        2-Para para para...

        Bunun başka bir sebebi olamaz.

        Her insanın içinde iyi ve kötü vardır. Ama bazı insanlar parayı buldukça, para kazandıkça içlerindeki kötü daha da kocaman oluyor. Bakınız bir insan eğer sevgisiz büyümüş ve çocukluk zamanlarında travmaları varsa geçmiş olsun. O insanı daha da düzeltemezsiniz. Hele bir de çok para kazansın aman da aman. Kaç!!!

        Mutsuz ve sevgisiz büyüyen bir insanı sonradan sevgi aşılasan da olmuyor. Tekerlek bir yerde patlıyor ve karşı tarafa o mutsuzluğu yaşatıyor. Çünkü bünye mutluluğa alışık ve açık değil. Ve mutlu insanlar, mutsuz insanlarda da ciddi hasar yaratıyor. Son yıllarda çok şahit olduğum için söylüyorum. Bu insanların mutlu olma gibi bir olasılığı yok, olmayacakta.

        ***

        Mutlu olmak istiyorsan

        Osman Müftüoğlu geçen bir paylaşımında; Mutlu olmak istiyorsan

        1-Her arkadan konuşana kulak asma.

        2-Her söz verene sözünü tutar sanma.

        3-Her tanıştığın insanı kendin gibi sanma.

        4-Mutsuz edeni değil, huzur vereni seç.

        5-Seni çekemeyenler gül ve geç.

        Diye maddeler sıraladı.

        2023 bana bunu çok iyi öğretti. Artık listeyi uyguluyorum hocam!!!

        ***

        Havalar nasıl olursa olsun sizin mutluluğunuz bol olsun

        Bakınız güzel bir Ramazan Ayı bitmek üzere. Önümüz bayram.

        Pazar günü memleketimizde bir seçim var. Güzel, huzurlu bir seçim geçirelim ve bayramın tadı kaçmasın. 9 gün uzun ve havalar erkenden ısındı, sokak yaz havasından hallice. Belli ki, İstanbul bu bayram yine öksüz kalacak. Çünkü kiminle konuşsam "Bin gidiyorum" diyorum.

        Herkes bir plan, program içinde.

        Önemli olan yüreğindeki huzur ve mutlulukla uzaklara gitmek.

        Eğer kafan doluysa unutma kafanı da gittiğin her yere götürürsün. Dünyanın neresine gidersen git, mutsuz bir beyin ile mutlu olamazsın.