Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Fenerbahçe’nin sahasında Kasımpaşa'yı yendiği maça penaltı kararı damga vurdu.

        Uzatmalarda gerçekleşen pozisyonu VAR’ın uyarısı sonucu izleyen hakem Cihan Aydın penaltı kararı verdi. Bu karar çok tartışılacaktır. Topun ele çarptığını nasıl gördüler şaşırmamak elde değil. Üstelik topun yakın mesafeden yerden sektiği ve kolun doğal halde olduğu çok net gözüküyor.

        Asıl tartışılması ve üzerinde durulması gereken ise Fenerbahçe’nin oynadığı kötü futbol olmalı.

        Sarı-Lacivertlilerin son haftalarda iyi oynamadığı bir gerçek. Gol atma sıkıntısı sürüyor. Organize atakları yetersiz. Duran toplardan gelen gollerle sonuca gidiyorlar. Eleştirilerin en büyük hedefi ise doğal olarak teknik direktör İsmail Kartal.

        Oyun kurgusu bir yana, sahaya çıkan ilk 11 de dikkat çekiyor. Fenerbahçe orta sahası verimsiz olunca gol yollarına gidiş zorlaşıyor. Sıkıntı gösteriyor. Fred’in yokluğu Sarı-Lacivertliler adına ciddi anlamda büyük eksiklik. İsmail-Krunic ikilisini yan yana oynatma ısrarı takıma el freni çektirmekle eşdeğer. Benzer özelliklere sahip iki oyuncu, takımın ofansif gücüne katkı yapmaktan çok uzak.

        Mert Hakan yeteneği ölçüsünde verilen görevi yapmaya çalıştı. Orta saha oyun kurmakta vasatın üzerine çıkamayınca, santrafor Dzeko gerilere gelip organizasyona katkı yapmak durumunda kaldı.

        Karşılaşmanın ilk yarısı boşa giden bir 45 dakika oldu. Sayısız geri ve yan pas izledik. Kaleci Livakovic bu yarıda topla en çok oynayan oyuncu oldu. Livakovic, uzun toplar atarak takımın atağa çıkmasını düşündü. Ancak, her vurduğu uzun şutu orta saha yuvarlağına nişanladı. Kenarları aklına bile getirmedi. Kasımpaşa savunması için kolay karşılanacak toplar oldu bu vuruşlar.

        Fenerbahçe’nin coşkusuz ve temposuz oyunu dikkat çekti. Taraftarın itici gücü olmasa futbolcular uyur gezer gibiydiler. Ne zaman golü yediler, bu uykudan uyandılar.

        İkinci yarı, takım öne çıkarak ilk yarıya oranla daha fazla pozisyon şansı buldu. Kasımpaşa kalecisi Ali Emre ve savunmayı aşmak mümkün olmadı bu anlarda. Mert Hakan’ın harika bir vuruşla beraberliği sağlaması takımı canlandırdı. Son dakikada gelen penaltı ile maçı kazanarak şampiyonluk yolunda şimdilik bir yara almadılar.

        Şurası bir gerçek ki, bu oyun taraftarı mutlu etmiyor. Hücumda eksik kalmak, enerji düşüklüğü gole zor ulaşmak tehlike işaretidir. Son maçlara bakıldığında rahat bir galibiyet alınamadığı ortada.

        Ferdi ile Oosterwolde’nin son yarım saat ortaya çıkması ile rakip kalede tehlike yaratıldı. İsmail Kartal, çift santrafora dönerken takımın 3. santraforu Serdar Dursun’u tercih etmesi de ayrıca sorgulanmalı. Gole yakın Batshuayi ilk tercih olsa forvet hattı daha üretken olabilirdi.

        Özetle, Fenerbahçe kötü oyununu sürdürüyor. Orta saha üretim olarak vasatın altında. Takım gol yollarında sıkıntı yaşıyor. Takım kurgusunda teknik kadro oyunu okuyamıyor…

        Kasımpaşa'ya gelince... Ligin en güzel futbolunu oynayan takım olarak dikkat çekiyorlar. Rakibe göre taktik anlayışları bir yana, oyuna pozitif katkı yapıyorlar. Atletik oyuncuları var. Zaman zaman çok iyi kullanıyorlar. Her maçı kazanmak isteyen bir oyun anlayışları var. Önde oynamayı seviyorlar. Fenerbahçe karşılaşmasının ilk yarısı rakip ceza sahasına yakın oynadılar. Fenerbahçe, baskı karşısında sahasından çıkmakta zorlandı. Pas yapamadı. Oyun kurmakta ciddi sorun yaşadı. Uzun toplarla çıkmaya çalıştı. Kasımpaşa kolektif oyunu ile her maça renk katmayı sürdürüyor. Puan durumunda daha üst sıraları hak ettiği bir gerçek.