Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Özel İçerikler Serdar Ali Çelikler Hakemi de yenip partiyi bozdular
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Aslında gereksiz ve nedensiz bir gerginlikle maça başladı Galatasaray. Belli ki haftalardır "sadece yenmeyeceğiz eze eze yeneceğiz" motivasyonu takıma ekstra yük bindirmiş. F.Bahçe ise eldeki imkanlarla olabilecek en ideal 11 ile sahaya çıkmıştı. Önde basmaya çalıştılar ve G.Saray'ı uzun topa mecbur bıraktılar. Böylece kalelerine yaklaştırmadan güvenli bir oyun oynamaya çalıştılar. İlk 10-12 dakika gerilim ve 'tepük' ile bitti. Sonra F.Bahçe topa sahip olmaya başladı. Akın ve pozisyon yoktu ama oyun misafir takım lehine döndü. 21'de oyunun dengesini Arda Kardeşler bozdu. Faul olduğu tartışmalı pozisyonda Dijku'ya 2. sarıyı çıkardı. Kesinlikle hatalı bu kararın ardından G.Saray gerilimini attı. Tribünler de sakinleşti. Bir süre G.Saray Fener'i yarı sahasına kapattı ve kazanılan bir duran topta o ana kadar takımın en iyisi Barış Alper ile iyi bir duran top fırsatı yakaladı. Bu, şampiyonluk maçına çıkan takımın 50 dakika içindeki tek pozisyonuydu. Fener eksik kalmanın şokunu Sebastian ve MHY destekli bir iki çıkış ile atlattıktan sonra 39'da en net pozisyonu bulan takım oldu. Fred golü atamadı. Olmayan fauller gecesinde Ziyech'e 2 kez faul uyduran Kardeşler'in oluşturduğu duran top fırsatlarından da sonuç çıkmayınca devre 0-0 bitti.

        2. devre de yine Arda Kardeşler'in saçma sapan düdükleri ile başladı. G.Saray, ilk devreden farklı olarak Demirbay'ı daha çok savunma arkasına gönderme planı ile çıkmıştı. Demirbay 2 kez ceza alanına girdi ama topu kontrol edemedi. 64'de Fred 2. en net pozisyonda golü bulamadı. Aynı anda takımın en iyilerinden MHY yerini King'e bıraktı. 71'de Çağlar 10 kişilik Fener'i öne geçiren golü attı. G.Saray aynı Köhn ve Demirbay yerine Berkan - Aktürkoğlu değişikliğini yaptı. Buruk aslında Ziyech'i alacaktı ama 0-1 olunca Ziyech'i sahada tutup BAY'ı sol bek yaptı. G.Saray orta sahayı boşalttı ve 4-2-4 benzeri yapı ile merkezden vazgeçti. F.Bahçe'de de direnç arttı. Kardeşler, Nelsson ve Kaan'a sarı kartları es geçip durdu. 80'de Buruk Zaha'yı da sahaya sürüp tamamen çılgın bir hücum planına geçti. Kartal, çok iyi oynayan Batshu'yu Dzeko ile değiştirdi. Artık hücumda hava üstünlüğü de vardı. 84'de 4-1-5 gibi bir şeye döndü G.Saray.

        Kardeşler 90'da bile BAY'a 2. sarıyı gösteremedi. Kardeşler 96'da kırmızı kartı da yedi.

        Arda Kardeşler'e rağmen, 60 bin taraftara rağmen, Okan Buruk'a rağmen hatta yöneticiler tarafından yalnız bırakılmasına rağmen olağanüstü bir zafer kazandı Fenerbahçe. Partiyi bozmakla kalmadılar. Ligde de hak ettikleri saygınlığı herkese kabul ettirdiler. Keşke Süper Kupa'ya çıkılsaydı. İsmail Kartal ve her bir oyuncuyu tek tek kutluyorum. G.Saray şampiyon olacaktır. Ama bundan sonrası keçiboynuzu tadı.