Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya ChatGPT sahte mobil uygulamalarına dikkat edin! App Store ve Play Store’da abonelik ücreti istiyorlar!
        1

        ÜCRET TALEP EDİLİYOR

        ChatGPT sorularınıza tıpkı bir insan gibi profesyonelce yanıt verebiliyor, ayrıca karmaşık matematik problemlerini çözebilir, makale yazabilir, yazılım geliştirebilir ve analizler yapabilir. Daha birçok özelliğe sahip olan ChatGPT OpenAI tarafından geliştirilmiş olan bir yapay zeka ve sadece beta sürümü kullanıcıya sunulmuş olmasına rağmen son derece rağbet görüyor.

        2

        Ancak son zamanlarda ortaya çıkan sonuçlara göre bazı kötü amaçlı insanlar popüler yapay zeka uygulamasını fırsat görerek insanları dolandırmaya çalışıyor. App Store ve Google Play Store’da çok sayıda sahte ChatGPT uygulaması olduğu anlaşıldı. Hatta bazı uygulamaların abonelik ücreti talep etti tespit edildi.

        3

        SAHTE MOBİL UYGULAMALAR DOLANDIRIYOR

        App Store’da yapılan bir aramada ‘Chat GPT Chat GPT AI WITH GPT-3” isimli bir uygulamanın üretkenlik kategorisinde en yüksek sırada yer aldığı ve ayrıca kullanıcılardan haftalık 7,99 dolar, yıllık ise 49,99 dolar istediği görüldü. Yapılan incelemeler sonucunda uygulamanın OpenAI ChatGPT ile bir alakası olmadığı da anlaşıldı.

        4

        YÜKSEK PUANLI GÖZÜKMESİ GÜVENİLİR OLDUĞU ANLAMINA GELMİYOR

        Uygulamanın ortaya çıkmasından kısa bir süre sonra App Store’dan kaldırıldı. Bu tarz uygulamalar diğer mağazalarda da mevcut. Ayrıca ChatGPT ile alakası olmayan uygulamaların yüksek puanlara sahip olduğu belirtiliyor.

        5

        CHATGPT NASIL KULLANILIR?

        Popüler yapay zeka uygulamasının şu anda mobil uygulama üzerinden kullanılması mümkün değil. ChatGPT’ye sadece web tarayıcı üzerinden ücretsiz olarak erişebilirsiniz. ChatGPT’ye erişmek için bu bağlantıyı kullanabilirsiniz.

        Haberi Hazırlayan: Kübra Çorluk

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ