Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji İşlerinizi sizin yerinize yapacak bir uygulama ChatGPT! ChatGPT nedir ve nasıl kullanılır? - Teknoloji Haberleri
        1

        EN POPÜLER UYGULAMAR ARASINDA

        ChatGPT’nin hemen hemen tüm dünyada fırtınası esiyor. Şuan da hala beta sürümünde olan uygulamanın bu halinde bile sağladığı özellikler, diğer uygulamaların bir adım ötesine geçti.

        Yapay zeka teknolojilerinin yapabileceği performansı bizlere gösteren ChatGPT yakın gelecekte Google’a çok büyük bir rakip olacak gibi gözüküyor.

        2

        GOOGLE'A RAKİP GELİYOR

        ChatGPT aynı zamanda birçok meslek grubuna yararlı özellikler sunuyor. OpenAI tarafından üretile yapay zeka modeli, dil öğrenme, veri analizi, yazılım geliştirme, yazı yazma ve okuma, matematiksel problemleri çözme gibi birçok işlemi gerçekleştirebiliyor.

        3

        CHAT GPT NEDİR VE NASIL ÇALIŞIR?

        Teknoloji gündeminde önemli bir yere sahip olan yapay zeka modeli, CEO Sam Altman ve Peter Thiel gibi isimler sayesinde 30 Kasım 2022 tarihinde beta sürümü ile insanlarla buluştu. Milyonlarca kullanıcıya hitap eden yapay zeka uygulaması, sohbet tabanlı çalışıyor.

        Chat GPT’nin temel amacı kullanıcın sorduğu soruya, gerçek zamanlı bir şekilde yanıt oluşturabilmek. Kendisine sorulan sorulara en doğru şekilde cevap veriyor ve yanıtlarını kitaplar, makaleler ve web sitelerini kullanarak en doğrucu şekilde aktarmaya çalışıyor.

        4

        TÜRKÇE DESTEKLİ

        Chat GPT ile uzun sohbetler geliştirdiğinizde robotun neler yapabileceğini ve hangi seviyeye çıkabileceğini görebiliyorsunuz. Kendisine sorulan sorulara tıpkı bir insan gibi cevap veren yapay zeka robotu Türkçeyi oldukça düzgün bir şekilde kullanabiliyor.

        5

        HERKESE HİTAP EDEN BİR UYGULAMA

        Chat GPT ile özgün bir şiir yazabilir, zorlu bir matematik problemini çözebilir veya bulamadığınız bir kaynağı onun sayesinde kolayca bulabilirsiniz. Uygulama ayrıca birebir çeviri yapabiliyor.

        Hatta bir dönem çocuklar ödevlerini Chat GPT'ye yaptırdığı için okullarında problem bile yaşamıştı. Bununla beraber uygulama yazılımcılara da hitap ediyor yeni bir program geliştirmek isterseniz uygulama sayesinde kodlamalar yapabilirsiniz.

        6

        CHAT GPT NASIL KULLANILIR?

        Chat GPT yalnızca tarayıcı üzerinden kullanılabiliyor. Web sitesine kayıt olduktan sonra işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

        7

        CHAT GPT GOOGLE'IN YERİNİ ALABİLİR Mİ?

        Şu anda tamamen ücretsiz olan uygulamanın yakın zamanda Chat GPT Pro versiyonu ile ücretli halinin piyasaya çıkacağı söyleniyor. Chat GPT, Google'ın yaptığı birçok işlemi farklı metotlarla kullanıcıya sunuyor.

        Ancak unutmamak gerekir ki Chat GPT'de sunduğu veri nesneleri ve bilgileri yine arama motorlarından yani Google'dan çekiyor.

        Haberi Hazırlayan: Kübra Çorluk

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ