Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güncel Son dakika yeni deprem! Bingöl'de 5.7 ve 5.6 büyüklüğünde korkutan deprem! 18 kişi yaralı

        Bingöl'ün Karlıova ilçesinde saat 17.24'te yerin 5 km derinliğinde 5.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem; Erzurum, Diyarbakır, Muş ve Elazığ gibi çevre illerde de hissedildi. Sabah 09.51'de de 5,6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

        CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OKTAY VE BAKANLAR DEPREM BÖLGESİNDE

        Bingöl'de depremin hasar verdiği köyleri bakanlar ile tek tek gezen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, son durumla ilgili detaylı açıklama yaptı.

        Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, depremde en ağır hasarı alan Bingöl'ün Karlıova ilçesine bağlı Kaynarpınar, Yedisu ilçesine bağlı Dinar ve Elmalı Köylerini ziyaret edip, incelemelerde bulundu. Elmalı köyünde açıklama yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, son durumla ilgili detaylı bilgiler aktardı.

        Bingöl merkezde depremle ilgili bir hasar olmadığını belirten Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay; "İlçelerimizde de yok. Köylerimiz de var, Köylerimizde çok rahat üstesinden gelebileceğimiz bir durumla karşı karşıyayız. En fazla etkilenen köyümüzdeyiz şuanda Elmalı’da. Elmalı en fazla etkilenen köyümüz. Ben aldığım bilgileri sizinle de paylaşayım. Elmalı Yedisu’da 8’i ağır 5’te yıkık konutumuz var. Toplam 33 binamız içeriye girilemeyecek durumda. İçeriye girilmesine müsaade etmiyoruz. Yine aynı şekilde hayvan barınaklarımız var orada da 36’sı ağır hasarlı olmak üzere 2’side yıkılmış toplam 38. Dinarbey var yine aynı şekilde 2 okulumuz ve lojmanımız var ağır hasarlı. 17 konutumuz var ağır hasarlı, bir tane yıkık binamız var, 15 tane de yine hayvan barınağımız var. Orada da biri yıkık olmak üzere toplam 34 binamız var. Yine Kaynarpınar köyümüz var, az önce ziyaret ettiğimiz köyümüz. Bir karakol binamızın kulelerinde hasarlar mevcut. Yine 3 konutumuz ağır 7 depo var ağır olmak üzere hasarlı dolayısıyla toplam 10 konutumuz var. Erzurum Çat ilçemizde aynı şekilde 6 yıkılmış binamız olduğunu biliyoruz. Tüm buralarda çalışmalar bütün hızıyla devam ediyor. Şuan da çevre şehircilikten tüm ekiplerimiz ve sabaha kadarda çalışmalara devam edecekler. Bu konutlar ile ilgili neler yapılacağı ve diğer çatlak olan konutlarımız olabilir. Buralarda çok hızlı bir şekilde hasar tespit çalışmalarımız olacak. En geç 3 güne kadar sayın bakanımızda buradalar bu hasar tespit çalışmalarını tamamlıyor olacağız"dedi.

        "18 YARALIMIZ VAR"

        Yaralılar ve bir can kaybı olduğunu anımsatan Oktay," Kaybımıza Allah rahmet eylesin. Karlıova’da ziyaret ettik yakınlarını ve amcasını, eşini. Toplam 18 yaralımız var. Bunlardan bir çocuğumuz var Musa, Fırat Üniversitesi’nde. Diğer 5 yaralımız Bingöl Devlet Hastanesi’nde. Geriye kalanlarımızda taburcu durumda. Biz, bir taraftan koronayla da mücadele ediyoruz. Depremlerimiz veya doğal afetlerimiz oluyor, olacak da. Biz bununla ilgili devlet olarak her türlü tedbiri alıyoruz anında. Elazığ’da da Malatya’da da oradaydık. Gecemizi gündüzümüze kattık.Cumhurbaşkanımız oradaydı, bakanlarımız oradaydı, hükümet olarak oradaydık. Kimin neye ihtiyacı varsa anında karşılandı. Sonrasında korona ile mücadelemiz başladı hamdolsun yine devletimiz olarak bunu bütün dünyanın gözleri önünde de gördünüz. Bütün süper devletler bir maskenin bile peşinde koşarken hamdolsun sadece kendi vatandaşımıza da yardım etmekle kalmadık, bütün herşeyle bunu yönetmekle de kalmadık 125’den fazla ülkeye de destek verdik. Bugün de buradayız. Hem bir taraftan korona ile mücadelemiz devam ettireceğiz yani maske ve mesafe dediğimiz kurala ve aynı zamanda da temizlik hijyende de bu mücadeleyi sürdürürken dikkat etmek zorundayız. Dolayısıyla biz bunu yapabilecek güçteyiz. Cumhurbaşkanımızda konuyu çok yakından takip ediyor. Biraz önce şehidimiz, kaybettimiz vatandaşın yakınıyla da görüştü. Buraya gelince de anbean bilgileri alıyorlar. Çevre ve Şehircilik bakanımız burada. İçişleri Bakanımız, valimiz, aynı şekilde il milletvekillerimiz buradalar. Dolayısıyla devlet tüm kurum ve kuruluşlarıyla burada"diye konuştu.

        "VATANDAŞIMIZIN YANINDAYIZ"

        Hemen sıcak yemek dağıtımlarının köylerde başladığını dile getiren Oktay,"Kızılay daha sonra devamını getirecek. Çadırlarımız bu gece kuruluyor olacak. Sonrasında yıkık ve ağır hasarlı binalarımız içinde yine konteynerla bu çadırlarımız değiştiriliyor olacak. Ve çok hızlı bir şekilde diğer yerlerde ne yaptıysak Van’da ne yaptıysak, Elazığ’da ne yaptıysak, Malatya’da ne yaptıysak daha öncesinde aynı şeyi bu köylerimizde de yapacağız. Vatandaşlarımız kesinlikle burada mağdur etmeyeceğiz. El birliği içerisinde yaralarımızı çok hızlı bir şekilde saracağız. 3 gün içinde sadece ağır ve hasarlı değil çatlak olan, içinde oturulmaması gereken veya hafif, orta düzeyde olan konutlarımızla birlikte de bunları tamamlayacağız. Sizden arzumuz, talebimiz şu, ağır hasarlı binalarımızda kimse olmayacak. Ama herkes ilk etapta bu gece konutlarına dikkat etsin. Ve hafif hasarlı da olsa, orta hasarlı da olsa bu konutlara girmesinler. Sizin canınız bizim için değerli. Biz sizleri seviyoruz, size herhangi bir zarar gelsin istemiyoruz. Dolayısıyla bu konuda bizlerle birlikte iş birliği içinde olursanız çok çok memnun oluruz. 90 ekiple çevre ve şehirciliğimiz bu çalışmaları tamamlayacak. Birçok ilimizden AFAD ekipleri buraya sevk edilmiş durumda. Aynı şekilde Kızılay buraya sevk edilmiş durumda. Çadırlarımız sevk edilmiş durumda. Ve yiyecek, içecek ve eşya konusunda herhangi bir sıkıntımız olmayacak. Vatandaşımızın dün olduğu gibi bugün de yanındayız. Bundan sonra da birlik ve beraberlik içerisinde inşallah devletimiz ile birlikte tüm imkanlarımız ile birlikte sizinleyiz. Yeter ki bir ve beraber olalım. Sizin kılınıza zarar gelirse bu bizi üzer. Siz üzülürseniz biz daha fazla üzülürüz. Cumhurbaşkanımız çok yakinen takip ettiği bir konu. Tek bir vatandaşımızın bizim ihmalimizden dolayı burnu kanarsa bunun hesabını sizden sorarım dediği konumdayız. Dolayısıyla hepimiz buradayız. İnşallah bu hassasiyetle bunu sonuna kadar devam ettireceğiz, bitireceğiz ve yaralarımız saracağız. Yeter ki bir ve beraber olalım, dayanışma içerisinde olalım. Üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir şey yoktur"diye konuştu.

        "DEPREM ÖLDÜRMEZ BİNALAR ÖLDÜRÜR İLKEMİZ VAR"

        Bölgenin deprem bölgesi olduğuna dikkat çeken Oktay:"2003’te Bingöl'de yaşadık, 2005’te Karlıova’da yaşadık. Çok hızlı bir şekilde devletimiz yaraları sardı. Binalarımız depreme dayanıklı bir şekilde yeniledik. Deprem bölgesi burası. Yani Kuzey Anadolu fay hattı ile Doğu Anadolu fay hattının birleştiği noktadayız. Deprem öldürmez binalar öldürür ilkemiz var. Binasını yaparken, konutu yaparken, hayvan barınağını yaparken buna Allah rızası için dikkat etsin. Kendimize mezar yapmayalım. Dolayısıyla depreme dayanıklı binalar yaptığımız zaman hiçbirimize bir şey olmaz. Biz binalarımızı çok hızlı bir şekilde depreme dayanıklı şekilde yapacağız"ifadelerini kullandı

        OKTAY'DAN YARALILARA ZİYARET

        Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, beraberinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Enver İskurt ve AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu ile 5,7 büyüklüğündeki depremde, gözlem kulesinde hasar meydana gelen Karlıova Kaynarpınar Jandarma Karakoluna ziyarette bulundu.

        Güvenlik korucusu Cengiz Pullu'nun şehit olması, bir güvenlik korucusunun da yaralanması nedeniyle karakoldaki yetkililere başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini ileten Oktay ve beraberindekiler daha sonra depremde yaralananlardan 5'inin tedavisinin sürdüğü Bingöl Devlet Hastanesine geçti.

        Yaralıları ziyaret eden Oktay, durumları ile ilgili hastane yetkililerinden bilgi aldı.

        Ziyaret basına kapalı gerçekleşti.

        AFAD'DAN BİNGÖL AÇIKLAMASI

        Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), merkez üssü Bingöl'ün Karlıova ilçesi olan depremde ilçeye bağlı Kaynarpınar, Balpınarı, Ormaniçi, Çayköy, Kökpınar ve Karşıyaka köylerinin tarandığını, herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını bildirdi.

        Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), merkez üssü Bingöl'ün Karlıova ilçesi olan depremde yararlanan 3 vatandaşın hastaneden taburcu edildiğini, 15 vatandaşın tedavisinin sürdüğünü bildirdi.

        AFAD'dan yapılan açıklamaya göre, Karlıova merkezli 5,7 büyüklüğündeki depremin ardından müdahale ve tarama çalışmaları devam ediyor.

        Hastanelerdeki 3 vatandaş taburcu edilirken, 15 vatandaşın tedavileri sürüyor.

        Çadır kurma, yardım faaliyetlerini destekleme ve emniyet tedbirleri için 2 jandarma taburu (487 personel) bölgede görevlendirildi.

        Hasar tespiti için ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığından 180 teknik personel alana gönderildi.

        Bölgedeki müdahale ve tarama faaliyetleri, 86'sı AFAD personeli olmak üzere UMKE, 112 Acil, itfaiye, jandarma ekiplerinden toplam 116 personel ve 29 araç ile sürdürülüyor. Deprem sonrası ikisi 4,00 büyüklüğün üzerinde toplam 69 artçı yaşandı.

        Barınmadan beslenmeye tüm temel ihtiyaçların karşılanması için bölgeye yardım malzemeleri sevk edildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, beraberindeki AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu ile sahada çalışmaları yönetiyor.

        İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı ise AFAD Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi'ndeki çalışmaları koordine ediyor.

        Siirt, Mardin, Batman, Ağrı, Ankara, Bursa ve Malatya'daki AFAD ekipleri ile Genelkurmay Başkanlığına ait 2 uçak ile Jandarma Genel Komutanlığına ait 2 helikopter teyakkuzda bekletiliyor.

        .png
        .png

        BİNGÖL VALİLİĞİ: GÖÇÜK ALTINDA KALAN GÜVENLİK KORUCUMUZ MALESEF KURTARILAMAMIŞTIR

        Vatandaşlar, depremin yarattığı korkuyla sokaklara çıktı. İlk bilgilere göre, depremde toplam 9 kişi yaralandı. Bingöl Valiliği de, deprem bölgesinde 1'i güvenlik korucusu 7 kişinin göçük altından kurtarıldığını açıkladı.

        Bingöl Valiliğinden yapılan son açıklamada ise, merkez üssü Karlıova ilçesi olan 5,7 büyüklüğündeki depremde göçük altında kalan güvenlik korucusunun şehit olduğu bildirildi.

        Valilikten yapılan açıklamada, Karlıova'nın Kaynarpınar köyünde göçük altında kalan güvenlik korucusunun kurtarılamadığı belirtildi.

        Açıklamada, şehit güvenlik korucusuna Allah'tan rahmet, yakınlarına ve millete başsağlığı dilendi.

        CUMHURBAŞKANLIĞI SÖZCÜSÜ KALIN: YARALAR EN KISA ZAMANDA SARILACAK

        Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Bingöl'ün Karlıova ilçesinde meydana gelen deprem ile ilgili, "Cumhurbaşkanımızın talimatıyla bütün imkanlar Bingöl için seferber edildi. Yaralar en kısa zamanda sarılacak." dedi.

        Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Bingöl'de Karlıova ilçesinde meydana gelen 5.7 büyüklüğündeki deprem ile ilgili Twitter hesabından açıklama yaptı. Kalın, "Bingöl'ümüze büyük geçmiş olsun. Göçük altında hayatını kaybeden korucumuza Allah'tan rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla bütün imkanlar Bingöl için seferber edildi. Yaralar en kısa zamanda sarılacak. Mevla hepimizi korusun." ifadelerini kullandı.

        Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Bingöl'de Karlıova ilçesinde meydana gelen 5.7 büyüklüğündeki deprem ile ilgili Twitter hesabından açıklama yaptı. Kalın, "Bingöl'ümüze büyük geçmiş olsun. Göçük altında hayatını kaybeden korucumuza Allah'tan rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla bütün imkanlar Bingöl için seferber edildi. Yaralar en kısa zamanda sarılacak. Mevla hepimizi korusun." ifadelerini kullandı.

        SOYLU: NÖBET KULÜBESİ YIKILDI, 1 KORUCU GÖÇÜK ALTINDA KALDI

        İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, depremin ardından yaptığı açıklamada, "Bingöl-Karlıova ilçesinde meydana gelen 5.7 büyüklüğünde depremde Valimizden aldığımız ilk bilgiye göre Karlıova-Kaynarpınar J.Krk.K.lığı nöbet kulesi yıkılmış, 1 Güvenlik Korucumuz göçük altında kalmış, 2’si de hafif şekilde yaralanmıştır. Köylerimizde tarama devam etmektedir" dedi.

        ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI KURUM BİNGÖL'E HAREKET ETTİ

        Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bingöl’ün Karlıova ilçesi merkezli 5.7 büyüklüğündeki depremde şu ana kadar bir can kaybının olmadığını söyledi.

        Gümüşhane gezisini tamamlayan Bakan Murat Kurum, Bingöl’de 5.7 büyüklüğünde gelen depremin ardından bölgeye hareket etmek üzere karayolu ile Trabzon’a hareket etti.

        Trabzon Havalimanı’nda basın mensuplarına depremle ilgili kısa bir bilgi veren Bakan Murat Kurum “Arkadaşlar gidiyoruz Bingöl’e. İnşallah orada gerekli açıklamayı yapacağız. İnşallah vatandaşlarımızın ne ihtiyacı varsa gidereceğiz. Şuana kadar can kaybımız yok, detaylı şekilde yerinde inceleyeceğiz” açıklamasında bulundu. Bakan Kurum, daha sonra uçakla Bingöl’e hareket etti.

        ERZURUM VALİSİ: OLUMSUZLUK GÖZÜKMÜYOR

        Erzurum Valisi Okay Memiş, merkez üssü Bingöl'ün Karlıova ilçesi olan 5,7 büyüklüğündeki depreme ilişkin, "Deprem Erzurum’da da hissedildi. Erzurum’da şimdilik bir olumsuzluk gözükmüyor. İlerleyen saatlerde yine değerlendireceğiz." dedi.

        Vali Memiş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bütün ekipleri Karlıova sınırına yönlendirdiklerini söyledi.

        Köy muhtarlarıyla sık sık telefon görüşmesi halinde olduklarını ifade eden Memiş, şöyle konuştu:

        "Birkaç köyde 'ev çöktü' diye ihbar geldi ama bunlar içinde yaşam olmayan metruk evler. Oralara da arkadaşlarımız bakıyor. Bütün arkadaşlarımız jandarma, AFAD, 112 ekiplerimiz müdahale ediyor. İhtiyaç halinde ben de Çat ilçesine geçeceğim. Gerekirse Karlıova'ya da takviye yapacağız. Deprem Erzurum’da da hissedildi. Erzurum’da şimdilik bir olumsuzluk gözükmüyor. İlerleyen saatlerde yine değerlendireceğiz. Öncelikli kendi mülki hudutlarımızdaki yerleşim yerlerine müdahale edeceğiz. Eğer sorun yoksa hemen Karlıova'ya buradan ekipleri sevk edeceğiz."

        PROF. ÖZEREN: İKİ FAYIN BİRLEŞTİĞİ BÖLGEDE MEYDANA GELDİ

        İTÜ Yerbilimleri Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sinan Özeren de yaptığı açıklamada şunları söyledi:

        "Depremin gerçekleştiği yer Türkiye'de jeolojinin neredeyse en karmaşık olan yerlerinden birisi. Marmara'dan giden fay Yedisu-Tunceli bölgesinde Doğu Anadolu Fay Hattı ile birleşiyor. Dünyadaki en önemli yerlerden birisi burası. 2003'teki deprem Doğu Anadolu Fay hattındaydı. Söz konusu deprem ise Kuzey Anadolu Fayı'nın doğusunda ona benzer rejimde meydana geldi. Bölge çok riskli. Burası Türkiye'nin deprem riski açısından en duyarlı olması gereken yerlerinden birisi."

        PROF.DR.NACİ GÖRÜR: BÖLGE DAHA HASSAS HALE GELDİ

        Bilim Akademisi Üyesi Prof.Dr. Naci Görür de, Habertürk TV'de yaptığı açıklamada, depremin bölgeyi daha hassas bir hale getirdiğini ve bölgede bir stres transferine de neden olabileceğini söyledi. Görür, şunları kaydetti:

        "Karlıova, Kuzey Anadolu Fayı ile Doğu Anadolu Fayı arasında bir kesişme noktasıdır. Bu açıdan, deprem orta bir deprem olmasına rağmen, bölgeyi daha hassas hale getirdi. Erzincan-Karlıova arası daha hassas hale geldi. Karlıova-Bingöl arası da daha hassas hale geldi.

        Bu açıdan Erzincan-Karlıova arasına dikkat etmek gerekiyor. Bunu, bugün yarın deprem olacak anlamında demiyorum. Bingöl-Karlıova arasında en son deprem 1866 yılında ve 7.2 büyüklüğündedir. Bu açıdan bu deprem, bölgeyi deprem açısından hassaslaştırdı şeklinde yorumluyorum.

        Yedisu fayı da, Türkiye'de deprem beklenen en riskli bölgelerden birisidir. Elazığ'da deprem olunca da Bingöl Karlıova'ya dikkat edelim demiştim. Bu deprem ile Elazığ'daki deprem arasında doğrudan bir ilişki kurmuyorum ama bu doğrultu atılımlı faylarda depremler birbirlerinden etkileniyorlar. Bu açıdan bir stres transferi ile hemen yakınındaki bir fayı etkileyebilirler. 7 ve 7'nin üstünde depremler olabilir. Bu nedenle dikkatli olmak gerekiyor."

        "YEDİSU FAYINI TETİKLEYEBİLİR"

        Görür ayrıca, sosyal medyadan yaptığı açıklamada da, "Yedisu Fayı üzerinde büyük bir deprem bekliyoruz. Bu deprem bu hat üzerinde. Dolayısıyla, bu fayı tetikleyebilir, dikkatli olalım. İkincisi bugün olan depremin Doğu Anadolu Fayı'nın Bingöl-Karlıova segmanı ile ilişkisi yok. Bu segmanda hala büyük bir deprem bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

        PROF. ŞERİF BARIŞ: DAHA BÜYÜK BİR DEPREM BEKLEMİYORUM

        Kocaeli üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şerif Barış depremin hemen ardından Habertürk TV'de yaptığı açıklamada şunları söyledi:

        REKLAM

        "Deprem Kuzey Anadolu Fayı'nın bitiş noktasında gerçekleşmiş görünüyor. Kerpiç evler gibi bazı evlere hafif zarar vermiş olabilir. Bu büyüklükte bir depremin betonarme evlere genelde zarar vermemesi gerekiyor. Bugüne kadar Kuzey Anadolu Fay hattında da bu büyüklükte bir deprem meydana gelmemişti. Ben daha büyük bir deprem de beklemiyorum."

        "VATANDAŞLARIN EVLERİNE GİRMESİNİ ÖNERMİYORUM"

        Fırat Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü'nden Prof. Dr.Zülfü Gürocak:

        "Bölgede ciddi bir stres birikimi var. Bu sarsıntı stresin ciddi şekilde azaldığı anlamına da gelebilir. Sarsıntı iki fay hattının kesiştiği yerde meydana geldi. Şu an deprem çok yeni. Vatandaşların evlerine girmesini önermiyorum. Bu büyüklüklerde depremler de olabilir. Halkımızın bu birkaç günü, yetkililerin de bilgilendirmeleriyle dışarıda kalmalarında fayda var."

        KANDİLLİ RASATHANESİ SON DEPREMLER

        Tarih Saat Enlem(N) Boylam(E) Derinlik(km) MD ML Mw Yer Çözüm Niteliği

        ---------- -------- -------- ------- ---------- ------------ -------------- --------------

        2020.06.14 18:09:14 39.3810 40.7453 5.0 -.- 4.6 4.7 KAYNARPINAR-KARLIOVA (BINGOL)

        2020.06.14 17:57:18 37.1515 34.5510 3.9 -.- 3.1 3.0 SEBIL-CAMLIYAYLA (MERSIN)

        2020.06.14 17:53:46 39.3720 40.6775 16.3 -.- 3.2 -.- DINARBEY-YEDISU (BINGOL)

        2020.06.14 17:48:55 39.3800 40.6758 12.6 -.- 3.2 -.- DINARBEY-YEDISU (BINGOL)

        2020.06.14 17:47:48 39.3513 40.6867 3.0 -.- 3.0 2.8 DINARBEY-YEDISU (BINGOL)

        2020.06.14 17:45:36 39.3755 40.6827 8.4 -.- 2.8 -.- DINARBEY-YEDISU (BINGOL)

        2020.06.14 17:43:49 39.3498 40.6403 5.0 -.- 2.9 -.- DINARBEY-YEDISU (BINGOL)

        2020.06.14 17:34:46 39.3607 40.7458 5.0 -.- 4.5 4.6 KAYNARPINAR-KARLIOVA (BINGOL)

        2020.06.14 17:30:31 39.3623 40.7552 5.0 -.- 3.5 -.- KAYNARPINAR-KARLIOVA (BINGOL)

        2020.06.14 17:24:26 39.3495 40.7350 5.0 -.- 5.8 5.8 KAYNARPINAR-KARLIOVA (BINGOL) REVIZE01 (2020.06.14 17:24:27)

        2020.06.14 16:09:54 38.2627 38.8482 1.0 -.- 2.2 -.- ORMELI-PUTURGE (MALATYA)

        2020.06.14 15:22:56 34.7182 25.4503 31.4 -.- 3.0 -.- GIRIT ADASI (AKDENIZ)

        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kılıç
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ