Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika SON DAKİKA HABERİ: Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş için Cumhurbaşkanı yardımcılığı önerisi! 6'lı Masa'ya dönüş formülü - Haberler
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener parti yöneticileriyle görüşmek üzere genel merkez binasına geldi. Parti kurmaylarıyla toplantı yapan Akşener, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile bir araya geldi. Toplantı sonrası iki belediye başkanı açıklama yaptı. Yoğun geçen görüşmelerin ardından İYİ Parti lideri Akşener, Altılı Masa'ya dönme kararı aldı.

        Akşener’i genel merkez ek binasına gelişinde İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz ve diğer yetkililer karşıladı.

         Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu
        Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu Haberi Görüntüle

        Partisinin bazı yöneticileriyle görüşen Akşener, gazetecilerin sorularını yanıtlamadı.

        Son duruma ve toplantıya ilişkin değerlendirmesi sorulan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dikbayır ise "İyi olacak." ifadesini kullandı.

         Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçişin yol haritası açıklandı
        Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçişin yol haritası açıklandı Haberi Görüntüle

        Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray, "Demokrasilerde çareler tükenmez" ifadesini kullandı.

        İMAMOĞLU VE YAVAŞ İYİ PARTİ'DE

        İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş, Meral Akşener ile görüşmek üzere İYİ Parti Genel Merkezi'ne geldi.

        REKLAM

        Cumartesi günü gerçekleşmesi beklenen görüşmeye iki partiden de açıklama gelmişti. CHP'den yapılan açıklamaya göre; İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşeceği bildirilmişti. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu ise yaptığı açıklamada, görüşmeyi yalanladı. Zorlu, "İddialar gerçeği yansıtmıyor" demişti.

         Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçişin yol haritası açıklandı
        Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçişin yol haritası açıklandı Haberi Görüntüle

        İMAMOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

        İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın Akşener'i ziyareti 20 dakika sürdü. Görüşme sonrası İmamoğlu ve Yavaş açıklama yaptı...

        İmamoğlu şunları söyledi:

        "Bu ziyaretimizi Kemal Kılıçdaroğlu bilgisiyle gerçekleştiriyoruz. Biz Türkiye'mizin depremle birlikte yaşadığı zor günlerde memleketimizin geleceği açısından Altılı Masa'nın çok önemli olduğunun bilincindeyiz. Saygıdeğer genel başkanımızla duygularımızı paylaştık"

        Yavaş ise şu ifadeleri kullandı:

        "Masada yaşanan bu olayları seyretme imkanımız yok. Milletin ayrılığa tahammülü yok. Yaraları saracak şekilde bir araya gelmek milletimizin arzusu. Değerlendirecekler."

        REKLAM

        KÜRŞAD ZORLU'DAN AÇIKLAMA

        İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu görüşme sonrası şunları söyledi:

        "13'üncü Cumhurbaşkanının belirlenme süreci 2 Mart'taki toplantının ardından Sayın Genel başkanımız uzlaşma, istişare ile ilgili müzakere sürecini yürütmüştür. Milletin sesi, milletin iradesi olma sorumluluğunu duyan Sayın Genel Başkanımız milletimizin sesi doğrultusunda yeni bir kuşatıcı, kapsayıcı yeni bir öneri ile Millet İttifakı'na önerisini oluşturmuştur.

        Başkanlarımızın ziyaretleri sırasında seçilecek 13'üncü Cumhurbaşkanı'nın iki Cumhurbaşkanı Yardımcısı olmaları konusunda önerilerini iletmiştir. Sayın Kılıçdaroğlu'na aktaracaktır. Müzakere süreci devam edecektir.

        Akşener'in toplantıya katılmasını bekliyor ve umut ediyoruz."

        TATLIOĞLU AYRINTILARI AÇIKLADI

        İYİ Parti Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, "Sayın Genel Başkanımız kendisin de Cumhurbaşkanı Adayı olmasını önerdiği isimlerle görüştü. Onların Kemal Bey'in adaylığı ile birlikte Cumhurbaşkanı Yardımcısı adaylığıyla birlikte değerlendirmesi teklifini sundu. Onu bekliyoruz. Kılıçdaroğlu'nun adaylığına itiraz yok. Süreci bekliyoruz. Sayın Genel Başkanımız iki Millet İttifakı belediye başkanı üzerinden teklifini iletti. Cumhurbaşkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcılığı teklifi var. Bu teklif sürecini birlikte takip ediyoruz" ifadelerini kullandı.

        İMAMOĞLU VE YAVAŞ KILIÇDAROĞLU İLE GÖRÜŞTÜ

        İYİ Parti lideri Meral Akşener ile görüşen Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü. Görüşmede Akşener'in teklifi iletildi.

        AKŞENER MASAYA DÖNDÜ

        İYİ Parti Sözcüsü Zorlu şunları söyledi:

        "İki değerli belediye başkanımızın icracı, yetkili cumhurbaşkanı yardımcısı konusunda öneri gelmiştir. Sayın Akşener ile Sayın Kılıçdaroğlu görüştü. Genel Başkanımız, Millet İttifakı toplantısına katılma kararı almıştır."

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Ahmet Küçük
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ