Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor İddaa HT İddaa - İddaa Haberleri

        ANZHİ’YE evinde 5-0 kaybettiği Avrupa Ligi mücadelesinden 3 gün sonra ligde PSV’ye deplasmanda 5-1 mağlup olan Alkmaar yaralarını Roda karşısında sarmıştı. Dışardaki 3 maçını da kaybeden rakip karşısında ilk yarıda 3-0’ı buldular, Altidore’un hat-trick yaptığı mücadeleyi 4-0 kazandılar. Ancak bu skor çıkış yapmalarına yetmedi, geçen hafta Breda deplasmanında devreyi önde tamamlamalarına karşın kaybettiler. Waalwijk maçı bu yüzden önemli, yeni bir sayfa açmak istiyorlar. PSV’yi yenerek sezona başlayanWaalwijk düşüşte. 3 maçtır kazanamıyorlar, bu süreçte 2 beraberlik aldılar. Ancak sezon başından beri oynadıkları 6 maçın 5’inde skor buldular, sadece Ajax deplasmanında üretken olamadılar. Alkmaar evinde kazanmaya yakın ama galibiyet oranları 1.20. Handikapları ise 1.80. İçerdeki 3 karşılaşmanın 2’sinde gol yemeyen Alkmaar o maçları Roda ve Heerenveen gibi skor sıkıntısı yaşayan takımlara karşı oynadı. Waalwijk kaybettiğinde de atıyor. 1.60’tan karşılıklı golü tercih ediyorum.

        2. LİG Beyaz Grup’ta iddialı bir kadro kuran Balıkesir 3 maç sonunda 7 puanla, lider Kızılcahamam’ın 2 puan gerisinde 2’nci basamakta yer alıyor. Kazandıkları 2 maçı da İstanbul’da oynadılar, Bayrampaşa ile Eyüp’ü geçtiler. Evlerindeki tek karşılaşmada ise Anadolu Selçuklu ile golsüz berabere kaldılar. O mücadelenin 73’üncü dakikasında Gökhan Demir ile direğe takılmışlardı. Hafta içi Türkiye Kupası’nda 3. ligden İskenderun 1967’yi 4-0’lık skorla elediler, yedeklerin ağırlıkta olduğu kadroyla oynadılar. Yola 1. lig hedefiyle çıkan Yeni Malatya geçen haftayı maç yapmadan geçti. İlk iki haftada ise golsüz beraberlikler aldılar. Konya’da oynadıkları Anadolu Selçuklu maçında rakibin iki topu direkten döndü. İçerdeki Eyüp maçında ise rakip takım forvet oyuncusu Ersen Martin kırmızı kart görünce son yarım saati bir kişi eksik oynadı. Hafta içi kupada Alanya’yı deplasmanda 3-0 yenerek eledikleri kupa mücadelesinde rakip Tanju dışında tamamen yedeklerini oynattı. Yeni Malatya ise asların ağırlıkta olduğu bir kadroyla mücadele etti. Balıkesir oyunu rakip yarı alanda oynamayı seven, bunu başarabilen bir takım. Taraftarları önündeki ilk galibiyetlerini alırlar.

        İLK iki maçta Of’u deplasmanda 3-0, İnegöl’ü evinde 1-0 mağlup eden Altay, öne geçtiği Çamlıdere Şeker deplasmanından ise 3-1’lik mağlubiyetle döndü. İlk golü serbest vuruşta adam paylaşımı hatasından, 2’nci sayıyı ise uzaktan yediler. Orta sahaları önceki maçlara göre top kullanmada yetersiz kalırken, sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Serhat Akın’ın yokluğunu da aradılar. Serhat’ın bu mücadelede oynaması bekleniyor. Tek galibiyeti geçen hafta evinde Tokat’a karşı 3-2’lik skorla alan Kırklareli, rakipten Emrah’ın 87’de kendi kalesine atığı golle sonuca gitti. Hafta içi kupada 3. lig takımlarından Darıca Gençlerbirliği karşısında 90’da beraberliği yakaladıkları mücadelede 1 dakika sonra gol yediler ve elendiler. İdeal 11’lerinde 5 as isim görev yaptı. Altay kupa sınavını önümüzdeki hafta içi oynayacağı için rakibinden daha fazla dinlenme fırsatı buldu. Geçen haftayı telafi etmek için mücadele edecek olan Altay, sahasında galip gelmeyi başarır.

        KORTRİJK geçen hafta 9’da geriye düştüğü Beerschot deplasmanında 2’nci yarıda eşitliği yakalamayı başardı. Ancak 74’te penaltıdan yedikleri golle kaybettiler. Penaltıya sebep olan sol bek Mulemo’nun yanı sıra ön libero Koussalouka da kırmızı kart gördüler. Standard Liege ise önemli isimlerini kaybederek başladığı sezonda bir ara çıkış yakalasa da son 3 maçından mağlup ayrıldı. Son 6 karşılaşmada en az 2 golü kalelerinde gördüler. Kazandıkları 3 maçta 3 ve daha fazla gol bulmaları gerekti. Konuk ekipte Sinan Bolat (k), Opare (d) ve Kanu’nun (d) sakatlıkları sürüyor. Kortrijk 8 maçın 6’sında skor üretti. İçerdeki 4 karşılaşmada sadece 1-0 kaybettikleri Charleroi’ye atamadılar, 80’de yediler. Lider Club Brugge ve Anderlecht ile 1-1’lik skorlarla berabere kalan ev sahibi, savunma problemlerini çözemeyen rakibine karşı da skor üretir. Konuk ekip de kötü günlerden çıkmak için kazanmak zorunda. İki takımın da gol atacağına inanıyorum.

        PSV FARKLI KAZANIR

        DÜELLO’DA Elazığ’la eşleşen Antalya’nın en fazla 2 gol atabileceğini düşünüyorum. Wolfsburg ise sahasında Mainz ile oynayacak, Bas Dost, Olic ve Diego gibi etkili hücumcularla en az 2 atar. Wolfsburg’un çifte şansı ideal. PSV, Ajax ile Twente’nin karşılaşacağı haftada hata yapmaz. Kupada Go Ahead ile 120 dakikayı 4-4 tamamlayıp penaltılarla elenen Venlo’yu rahat geçerler.

        KAYSERİ PUAN ALIR

        SEZON öncesi Bobo, Mouche, Cleyton ve Malik Fathi gibi önemli transferler yaparak çıtayı yükselten Kayserispor, Eskişehirspor’u 3-2 geçerek ligdeki ilk galibiyetini aldı. Cezalı Salih Dursun dışında eksikleri yok. Gençlerbirliği, kupada Dersimspor’u 7-0’la geçse de ligde 4 maçtır kazanamıyor. Hücumda etkili isimlere sahip olan sarı-kırmızılılar bu deplasmandan en az 1 puanla döner.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ