Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor İddaa Kerim Can Özdal, çarşamba günü oynanacak Şampiyonlar Ligi maçlarını yorumladı ve 2 de kupon hazırladı - İddaa Haberleri

        526 ZENİT-ANDERLECHT (+1) 1 2.05

        İki ekip 2. maçların sonunda Malaga ve Milan’ın gerisinde kaldı ama hala şansları sürüyor. En azından 3. sırada yer almak için bu maçı kazanmak isteyecekler. Zenit özellikle Devler Ligi’nde başarı için önemli yatırımlar yaptı, Porto’dan Hulk, Benfica’dan Witsel’i kadroya kattı. Ancak şu ana kadar gösterilen performans tatmin etmedi. Artık daha istekli olmalarını bekliyorum ki Milan’a 3-2 yenilseler de 2-0’dan 2-2’yi yakalamaları önemliydi. Bu kez dişlerine göre bir rakiple karşılaşacaklar. Anderlecht grubun en zayıf halkası görünümünde. Milan deplasmanında savunmayı sağlam tutup 0-0’la 1 puan aldılar. Ama bana göre Zenit’in hücum hattı Milan’dan daha güçlü. Yani işleri daha zor olacak. Ayrıca ligde 8 maçta 6 gol atan forvet Mbokani ile orta sahanın önemli ismi Massimo Bruno sakatlıkları nedeniyle kadroya alınmadı. As savunmacı Kouyate’nin de sakatlığı var ama oynama ihtimali bulunuyor. Suarez (f) de uzun süreli eksik. Bu şartlarda ev sahibinin kazanmasını bekliyorum. Hulk, Kerzhakov ve Witsel gibi yıldızlarıyla en az 2 farkı da bulurlar.

        530 AJAX-MAN.CİTY 2 1.50

        Manchester City, 2 maçta 1 puanda kaldı. Real Madrid’e karşı iyi oynayıp öne de geçmişlerdi ama kaybettiler. Sonrasında Dortmund beraberliği geldi. Gruptaki 2 güçlü rakiple karşılaştıktan sonra şimdi rahat diş geçirebilecekleri Ajax ile puan mücadelesi verecekler. Ajax kadro kalitesi açısından diğer 3 rakibinin gerisinde kalıyor. Dortmund ve Real Madrid’den puan alamadılar. Manchester City’ye de direnebileceklerini düşünmüyorum. İngiliz ekibinde hücumcu David Silva, sağ bek Maicon ve orta saha Javi Garcia sakat. Ama kadroları çok geniş ve kaliteli olduğu için eksikliklerini hissetmezler. Teknik direktör Frank De Boer’un elindeki kadro, güçlü City’ye zorluk çıkarabilecek düzeyde değil. Konuk ekibin galibiyetine oynanır.

        531 ARSENAL-SCHALKE VAR 1.40

        B Grubu’nun favorisi Arsenal 2’de 2 yaptı. Montpellier’i deplasmanda, Olympiakos’u da evinde mağlup etti. Bu kez o iki rakipten daha güçlü olan Schalke’yi konuk ediyorlar. Chamberlain (os), Sagna (os), Walcott (os), Gibbs (d) ve Diaby (os) yok. Walcott haricinde eksiklerin tamamı savunma anlayışına sahip oyuncular. Özellikle Diaby’nin eksikliğinde orta sahada defansif anlamda zorlanacaklardır. Kalede de Fabianski ve Szczesny’nin yokluğunda 24 yaşındaki Mannone görev alacak. İtalyan file bekçisi bu sezon oynadığı son 6 resmi karşılaşmada da kalesini gole kapatamadı. Hücumda Afellay, Huntelaar, Farfan, Marica ve Barnetta gibi iyi alternatiflere sahip Schalke’ye karşı da işi zor olacak. Konuk ekipte Draxler (os), Papadopulous (d) yok, Metzelder’in (d) durumu belirsiz. Arsenal evinde skor üretir ama Alman temsilcisi de karşılık verir.

        533 DORTMUND-R.MADRİD VAR 1.30

        Grupta ilk 2 sırada yer alan ve üst tur hedefi adına avantaj yakalayan iki ekip karşılaşıyor. Real Madrid’in de Dortmund’un da defansif anlamda sorunları var, hücumda ise oldukça etkililer. İspanyol ekibinde sol bekte görev alan Coentrao ile Marcelo’nun yanı sıra oranın 3. alternatifi sayılabilecek Arbeloa da sakat. Hafta sonunda ligde Celta Vigo’ya karşı, normalde önlibero olan Michael Essien sol bekte oynatıldı. Bu mücadelede de Mourinho’nun bu yönde bir tercih yapması bekleniyor. Stoperde ise Varane ile Pepe oynayacak. Uzun boylu olan iki oyuncunun da çok hızlı olmaması Dortmund’un hücumcularının işine gelir. Alman ekibinde ise defanstan Schmelzer ile Owomoyela ile orta saha Blaszczykowski yok. Onların da savunması sağlam değil. Konuk ekip adına Ronaldo, Higuain, Di Maria ve Mesut, ev sahibinde de Götze, Reus ve Lewandowski gibi isimlerin sahada olacağı mücadeleden karşılıklı gol bekliyorum.

        İDEAL

        526 Zenit-Anderlecht (+1) 1 2.05

        530 Ajax-Man.City 2 1.50

        531 Arsenal-Schalke var 1.40

        533 Dortmund-R.Madrid var 1.30

        ORAN: 5.59

        DÜELLO

        537 AJAX-SCHALKE 2 2.05

        538 ARSENAL-MAN.CİTY 2 1.95

        540 DORTMUND-MİLAN 1 2.10

        ORAN: 8.39

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ