Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor İddaa Hannover’le girdiği gol düellosundan 5-4 galip ayrılan Schalke, Şampiyonlar Ligi biletini kovalıyor. Mavi-beyazlılarda cezası biten Huntelaar dönüyor. Deplasmanda Augsburg’u da mağlup ederler - İddaa Haberleri

        HT İDDAA - BERKAN DEMİRŞEN YORUMLADI

        İNGİLTERE Federasyon Kupası 4. tur maçında City, Stoke deplasmanına gidiyor. 90 dakikada eşitlik bozulmazsa rakip takımın sahasında tekrar maçı oynanıyor. Milli takımda olan Yaya Toure dışında önemli eksiği bulunmayan City, ligde yakaladığı 4 maçlık galibiyet serisiyle United’la arasındaki puan farkını 5’e indirdi. Chelsea’den 4 yiyen Stoke, bir hafta sonra Swensea’ye de 3-1 kaybetti. Arada kupada Crystal Palace’ı 4-1’le geçtiler, ancak oynadıkları futbol ışık vermiyor. Savunmadan Wilkinson’un yokluğu da handikap. Rakibini 1 Ocak’ta ligde 3-0’la geçen Manchester, işi ikinci maça bırakmaz.

        DÜSSELDORF deplasmanında 3-0’lık üstünlüğü yakalayan Augsburg, son 16 dakikada kalesinde 2 gol gördü. Son bölümde rakibin baskısına direnip 3 puan almayı başardılar. Ancak çok sayıda pozisyon verdiler. Jones’tan (os) cezası nedeniyle yararlanamayacak olan Schalke’de Afellay’ın (f) da tedavisi sürüyor. Etkili hücumculara sahip olsalar da savunmada çok aksıyorlar. Bu 5-4 biten Hannover mücadelesinde net bir şekilde görüldü. Sakat olan stoper Papadopoulos’un yokluğunu fazlasıyla arıyorlar. İyi haber ise Hanonver karşısında forma giyemeyen yıldız golcüleri Huntelaar’ın dönüyor olması. Defansif sorunları olsa da Devler Ligi’ni kovalayan konuk ekibin kazanacağını düşünüyorum.

        YA KONAN’IN milli takımda olması Hannover’ı çok fazla etkilemedi. Diouf ve Huszti gibi iki önemli gol silahına sahipler. Tek sıkıntıları geçtiğimiz hafta 1 gol kaydeden orta saha Pinto’nun cezalı oluşu. Teknik direktör sorununu Nürnberg’den Hacking’i alarak çözen Wolfsburg’un hücum gücü ortada. Ancak Josue’nin cezalı olması orta alanda defansif sıkıntılara neden olabilir. Hannover’in oynadığı son 7 maçta da hem karşılıklı gol atıldı hem de 2.5 gol barajı aşıldı. Yine yüksek skorlu bir mücadele bekliyorum.

        AFRİKA Uluslar Kupası’nda grubundaki ilk maçta zayıf Togo karşısında 8’de öne geçen Fildişi, galibiyete 88’de bulduğu golle ulaştı. O mücadelede mental olarak oyundan kopmaları skorun 1-1’e gelmesine neden olmuştu. Cezayir karşısında yaklaşık 70 dakika sadece savunmada kalan Tunus, hızlı hücumlarda bir çok kez rakibi az adamla yakalamasına rağmen çerçeveyi bile bulamadı. 90’da Msakni’nin sayısıyla kazansalar da oynadıkları futbol vasata bile yaklaşamadı. Güçlü Fildişi karşısında yine savunmaya gömülü oynayacaklarını düşünüyorum. Ancak kadrosunda Drogba, Ya Konan, Gervinho ve Toure gibi her an skoru değiştirebilecek kalitede isimleri barındıran rakiplerine direnebilmeleri zor. Fildişi galip gelir

        LİG 3.’sü Lokeren, 9 puan önündeki lider Andedrlecht’i konuk edecek. Kazanıp Şampiyonluk play-off’u öncesi puan farkını eritmek isteyecekler. Ev sahibi ekipte en skorer isim Harbaoui, Afrika Kupası’nda. Ancak hücumda sorun yaşamadıkları deplasmanda 6-2 kazandıkları Leuven maçında görüldü. Anderlecht’te 15 maçta 15 gol atan Mbokani milli takımda. Geçtiğimiz haftayı Zulte maçı ertelendiği için boş geçiren konuk ekip 16 Ocak’ta kupada Gent’i sahasında 1-0’lık skorla geçmişti. Ancak Mbokani’nin yokluğunda hücumda zorlandıkları görüldü. Ev sahibi ekibin puan alması sürpriz olmaz.

        TÜRKİYE Kupası’nda rotasyonlu kadrolarla mücadele etmesine rağmen 4’te 4 yapan Fenerbahçe, 10 atıp kalesinde sadece 2 gol gördü. Ligde defansif anlamda aynı oranda başarılı değiller. Ancak bunda eksikler de önemli rol oynadı. Yobo, Afrika Kupası’nda. Elazığ maçında atılan Gökhan 3 maç ceza aldı. İyi haber, Hasan Ali ve Meirales’in dönmüş olması. Orta alanda ideal düzenine kavuşacak olan Fenerbahçe’de Sow da çok formda. Sivas deplasmanından 1 puanla dönen Antep’te savunmanın önemli ismi Binya cezalı. Hücum hattındaki Serdar ve Muhammet’in de tedavileri sürüyor. Zirve yarışında önemli puanlar kaybeden Fenerbahçe’nin, Galatasaray’ın Beşiktaş’ı ağırladığı haftada hata yapacağını düşünmüyorum. Rakibini son 3 maçta en az 2 farklı skorla geçmeyi başaran sarı-lacivertliler İstanbul’a 3 puanla döner.

        AEK'DAN TEK FARK - YAŞAR GÜLAY YORUMLADI

        YUNANİSTAN’DA düşme hattından kurtulmaya çalışan AEK’da sakat listesinde bulunan 5 oyuncu 2. yarıdaki 3 karşılaşmada da oynamadı. Sarı-siyahlılar onlar olmadan, iki karşılaşmada 4 puan aldı. Defanstan Vlachos ile Tsoupros cezalı ama stoper Koutroubis (17 maç, 1 gol) dönüyor. OFİ 23 puanın 19’unu evinde aldı. Dışardaki 8 maçın 6’sını kaybeden siyah-beyazlılar, Olympiakos ve Xanthi mücadeleleri dışında 1’den fazla fark yemedi. Perogamvrakis ile birlikte en skorer isimlerinden olan Papazoglou (f, 17 maç, 4 gol, 2 asist) cezalı. AEK skor sıkıntısı çeken bir ekip. İçerdeki 9 maçın 7’sinde “alt” kazandırırken, 4 karşılaşmada ise 0-1 gol bahsi gerçekleşti. Ev sahibinin tek farklı galibiyeti denenir.

        BAŞKENT'TE İKİ TAKIM DA ATAR - RIDVAN AKSU YORUMLADI

        GENÇLERBİRLİĞİ 2. yarıya, Vleminckx’in 4 gol attığı maçta ligin flaş ekiplerinden Antalya’yı 5-3 mağlup ederek girdi. Ligde tutunmaya çalışan Akhisar ise Gekas ile anlaştı. Yunan oyuncu bu maçın kadrosuna alınmayacak ama Ege ekibi son 10 maçın 8’inde gol atmayı başardı. G.Birliği kolay skor üretse de savunmada hata yapıyor. Karşılıklı gol olur.

        CELTA-SOCİEDAD MAÇINDA GOL 'VAR' - KERİM CAN ÖZDAL YORUMLADI

        CELTA Vigo, La Liga’da düşme hattının bir basamak üstünde yer alıyor ve puan kaybına tahammülü yok. 2-0 geriye düştüğü maçta Barcelona’ya 3-2’lik skorla üstünlük kuran Sociedad, Katalan ekibini bu sezon ligde yenen ilk takım. Avrupa Ligi hedefi için oynayan konuk ekip ile ligde kalmaya çalışan Celta’nın maçında “var” cazip.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ