Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Puantaj Nasıl Yazılır? TDK ile Puantaj Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        PUANTAJ NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Puantaj kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Puantaj nasıl yazılır? İşte, Puantaj kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        PUANTAJ DOĞRU YAZILIŞI

        puantaj

        PUANTAJ KELİMESİNİN ANLAMI

        Bir şeyin denetlendiğini veya görüldüğünü belirtmek için işaretleme, işaret koyma demektir. Spor terimi olarak ise bir etkinliğin puanla değerlendirilmesi demektir. Puantaj, işletmelerde, çalışanların servetlerini, çalışma saatlerini ve tatillerini takip etmek ve kaydetmek için kullanılan bir sistemdir. Puantaj sistemi, çalışanların geçen zamanın ve mesai saatlerinin kim sorumludur, ne kadar çalışmışlar ve ne zaman dinlenmişler gibi analiz edilmesine izin verir. Puantaj sistemi, kurumsal ve devlet yönetiminde disiplin ve çalışan performansının geliştirilmesi açısından önemli bir rol oynar. Puantaj sistemi, sadece çalışanların çalışma süreleri ve tatillerini takip etmek için değil, aynı zamanda çalışanların performansını ölçmek ve değerlendirmek için de kullanılır. Puantaj sisteminin amacı, çalışanların üretkenliğini artırmak ve işletme maliyetini azaltmak için daha verimli ve etkili bir çalışma ortamı oluşturmaktır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        “Bordro tanzimi, puantaj doldurulması, sigorta sicil kartı alınması, şu, bu başlı başına bir külfet.” – Şevket Bulut

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • puğantaj