Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Televizyon Türkiye için 'Nöbet' vakti

        'Nöbet'...

        Gece vakti bu dağlarda ya kurt gezer ya jandarma.

        Her Türk evladı asker doğar.

        Bazıları hem asker, hem kahraman...

        Bu milletin, ülkemizin bekası için gece gündüz çalışırlar.

        Yeri gelir ölüme kafa tutarlar.

        Biz onlara 'Kahraman' deriz.

        Onlar bize haykırarak cevap verir;

        'Vatan sağ olsun'...

        Bugünden itibaren Türkiye için 'Nöbet' vakti her pazar saat 20'de olacak.

        SHOW TV'de yayınlanacak olan 'Nöbet', ekranlara vatani görev uğruna sevdiklerinden uzak kalan askerlerin ve ailelerinin yaşadıklarını taşıyacak.

        Necati Şaşmaz'ın yapımcısı olduğu, Gökhan Erkut'un yönetmenliğini yaptığı 'Nöbet'te başrolleri Yurdaer Okur, Saygın Soysal, İpek Karapınar, Deniz Bolışık, Kürşat Alnıaçık, İbrahim Kendirci, Murat Kılıç, Burak Sarımola, Gökhan Gencebay, Tuncay Beyazıt, Kaan Sevi, Sultan Elif Taş, Nevzat Yılmaz, Salih Bayraktar, Yılmaz Meydaneri paylaşıyor.

        Habertürk'ten Mehmet Çalışkan'ın haberine göre 'Nöbet'in hikâyesi, PANA Film'in ekranlara ve beyazperdeye yansıtmakla uzmanlaştığı bir konuyu içeriyor; yakın dönemde yaşananlar...

        'Barış Binbaşı'nın görev yapacağı karakola konuşlandırılmış bir de Jandarma Özel Harekat (JÖH) timi vardır. Bölge kırsalında güvenliği sağlamak için hayatları pahasına görev yapan bu yedi kişilik seçkin JÖH timinin komutanı 'Yiğit Yüzbaşı'dır.

        'Nöbet', Pana Film'in gerçek olaylardan senaryolaştırdığı drama unsurlarıyla bezeli aksiyon...

        Türk Silahlı Kuvvetleri, helikopter ve uçak da dahil olmak üzere birçok unsuruyla 'Nöbet'e tam destek veriyor.

        'NÖBET'TE KİM HANGİ KARAKTERİ CANLANDIRIYOR?

        Yurdaer Okur (Jandarma Binbaşı Barış Kalender)

        Kırklı yaşların başında, Tokatlı... Askerlik baba mesleği... Hatay'da artan terör faaliyetleri üzerine, tecrübeli bir komutan olarak, kritik noktadaki Elmalı Jandarma Karakolu'na atanır. Duygularıyla hareket etmeyen aklıselim bir asker olarak bilindiğinden, halkla devlet arasındaki bağı güçlendirmekle görevlendirilir. Evlidir ve bir oğlu vardır.

        Saygın Soysal (Jandarma Kıdemli Yüzbaşı Yiğit Alkan)

        Otuzlu yaşların ortasında; Samsunlu... Orta halli bir ailenin oğlu. Birçok görevde başarı kazanmıştır. Mesleki deformasyon had safhadadır; öfke dışındaki duygularını ifade etmekte zorlanır. Yoğun görev temposu yüzünden eşine yeterince vakit ayıramamaktadır. Eşi 'Zeynep', bu ayrılığa daha fazla tahammül edememektedir.

        Kürşat Alnıaçık (Ziya Cevran)

        Elmalı'nın en zengin adamı... Tam bir tüccar. Tek derdi kasasına daha fazla para koyabilmek. Elmalı'daki kırılgan yapıyı, kendisine avantaj sağlamak ve devletten çıkar elde etmek için kullanıyor. Bir yandan devlet karşıtı terör örgütlerini, yapılanmaları gizlice destekliyor, bir yandan da devletle pazarlık yaparak akil adam rolü oynuyor.

        İbrahim Kendirci (Jandarma Tabip Asteğmen Kerem Gezgin)

        Bursalı yakışıklı pratisyen doktor... Aile terbiyesi almış, saygılı bir gençtir. Doktor olarak kendine özgüveni ne kadar tam olsa da henüz alışamadığı askeri sistem içinde ürkektir. Normalde sosyal bir insan olmasına rağmen, farklı kültürdeki bu kasabada tedirgin davranmaktadır.

        Deniz Bolışık (Ayşe Kalender)

        'Barış Binbaşı'nın eşi... Her zaman bakımlı, giydiğini yakıştırmasını bilen bir kadındır. En yüksek kademedeki davetlerde bile sadeliğinden ödün vermez. Asker eşi olmak zordur.

        İpek Karapınar (Zeynep Alkan)

        'Yiğit Yüzbaşı'nın eşi... Her ne kadar asker eşi olmanın zorluklarını bilse de 'Zeynep', 'Yiğit' ile bu kadar ayrı kalacaklarını hiçbir zaman tahmin etmemiştir. Kocasının yanında olarak düzenli bir hayata geçip çocuk sahibi olmak istiyor ama 'Yiğit'in şu anki görev temposuyla imkânsız.

        Tuncay Beyazıt (Zühtü Balaban)

        Elmalı kasabasının tek hamamı Balaban Hamamı'nın sahibi... Biraz boşboğaz, lafını esirgemeyen, etrafa neşe kaynağı bir adam... Hayatındaki en büyük değer tek çocuğu, kızı 'Şirin'...

        Sultan Elif Taş (Şirin Balaban)

        Yirmi üç yaşında; duru güzelliğiyle birçok delikanlının gönlünü yakan bir genç kız... Ancak üniversitede okuduğu için kasabanın delikanlılarının gözü korkuyor, ona yanaşamıyorlar. Zaten babası 'Zühtü'nün de kimsenin yanaşmasına izin vereceği yok.

        Nevzat Yılmaz (Melik Nizamoğlu)

        Altmışlı yaşların başında, bölgenin en kalabalık ailelerinden Nizamoğlu Aşireti'nin büyüğü... Sözüne hürmet edilen, saygın, devletine sadık bir adam. Hatay gibi kırılgan bir yapı içinde, bu yapıyı birbirine bağlayan değerli bir karakterdir. Gerektiğinde eline silah almasına rağmen tasavvufa gönül vermiş bir adamıdır.

        Gökhan Gencebay (Jandarma Üsteğmen Oğuz Berhudar)

        Yirmili yaşların sonunda, İzmirli... İki senedir Jandarma özel harekât timinde görevli ve bu sürenin tamamı Yiğit'in komutasında geçmiştir. Bu süre içinde Yiğit, kendi gençliğini gördüğü Oğuz'a karşı her zaman büyük ağabey rolü üstlenmiş, 'Oğuz' da komutanını hiçbir zaman yarı yolda bırakmamıştır.

        Burak Sarımola (Jandarma Kıdemli Üstçavuş Vedat Leblebici)

        Otuzlu yaşların başında acar, her daim öne atılan bir askerdir. Çocukları ve karısının fotoğrafını her daim kalbinin üzerinde taşır. Ama bunca özleme karşın, evde üç günden fazla kalırsa başına ağrılar girmekte, göreve dönmek için gün saymaktadır. Ona göre üç çocukla uğraşmayı becerdiği için eşidir. Hedefi astsubaylıktaki yükselişini, sınava girip subay olarak taçlandırmak.

        'Nöbet'in konusu:

        Hatay'ın Elmalı ilçesi kilit bir noktadadır.

        Terör örgütlerinin ve örgüte kaynak sağlayan kaçakçıların devlete kafa tutmaya çalıştıkları hassas bir bölgededir. Örgüt, bölgedeki yapılanmasını güçlendirmiş, halkı gerek ikna gerek tehditle kendi tarafına çekmeye başlamıştır.

        Devlet tarafından pilot bölge olarak seçilen Elmalı'da, halkı devletin gücüne ve şefkatine inandıracak, aradaki güveni yeniden tesis edecek bir komutana ihtiyaç duyulur. Bu zor görev için seçilen 'Barış Binbaşı', birkaç gün önce şehit edilen karakol komutanının görevini devralmakta bir an dahi tereddüt etmez. Eşini ve oğlunu geride bırakarak yeni görev yerine yola çıkar.

        'Barış Binbaşı'nın görev yapacağı karakola konuşlandırılmış bir de Jandarma Özel Harekat timi vardır. Bölge kırsalında güvenliği sağlamak için hayatları pahasına görev yapan bu yedi kişilik seçkin JÖH timinin başında 'Yiğit Yüzbaşı' vardır. Uzun süredir sevdiklerinden uzak kalmayı göze alarak devam etmektedirler görevlerine...

        Elmalı ilçesi, kozmopolit bir yapıdadır. Sadece farklı kültürlerden değil farklı siyasi görüşten insanları da barındırmaktadır. İşin en zor kısmı da budur; gündüz dost olarak gözüken, yolda karşılaşıp selamlaştığınız insanlar, gece oldu mu kendi askerine kurşun sıkan bir örgüt elemanı kesilebilir. Akla karayı, devletinin yanında olanla devletine düşman olanı birbirinden ayırmak kolay değildir. Yapılacak tek bir hata, örgütün ekmeğine yağ sürecek, kasaba halkının güveninin sarsılmasına sebep olacaktır. Bunun farkında oldukları için de örgüt, asker ve halkı karşı karşıya getirmek için her fırsatı değerlendirir.

        Gösterdikleri bu insanüstü çaba içinde kahramanlarımızın çoğumuz gibi normal birer hayat sürebilme şansları da olmaz. Evlerinden, sevdiklerinden ayrı geçirirler günlerini... 'Yiğit Yüzbaşı' altı senedir evlidir ama toplasan altı ay bir arada geçirememiştir eşiyle... Haliyle bu özlem, hem 'Yiğit Yüzbaşı'yı hem de eşi 'Zeynep'i yer bitirir. Tüm acısına rağmen severken ayrılmanın eşiğine gelirler.

        Gösterdikleri bu insanüstü çaba içinde kahramanlarımızın çoğumuz gibi normal birer hayat sürebilme şansları da olmaz. Evlerinden, sevdiklerinden ayrı geçirirler günlerini... 'Yiğit Yüzbaşı' altı senedir evlidir ama toplasan altı ay bir arada geçirememiştir eşiyle... Haliyle bu özlem, hem 'Yiğit Yüzbaşı'yı hem de eşi 'Zeynep'i yer bitirir. Tüm acısına rağmen severken ayrılmanın eşiğine gelirler.

        Benzer dertler yaşansa da 'Barış Binbaşı' için biraz daha farklıdır durum... Elmalı gibi ufak bir kasabaya geldiklerinde sosyal hayatları kısıtlanmaktadır. Oğullarının okulu sorun olur. Lojman yoksa eğer uygun bir ev bulmak sorun olur. Çoğu zaman görev uğruna tüm insani ihtiyaçlarından vazgeçmek zorunda kalırlar; yıpranırlar.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ