Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Çevre YANIYORUZ... Son dakika: 14 noktada yangın! Antalya Manavgat orman yangını devam ediyor mu?

        Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin sosyal medya hesabından yaptığı tablolu paylaşımda; Adana, Antalya, Muğla, Mersin ve Osmaniye başta olmak üzere, 21 ilde çıkan 63 yangının 42'sinin kontrol altına alındığı ve 21 yangının devam ettiği yer aldı. Bakan Pakdemirli saat 15:00 itibariyle yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş ve Adana Ceyhan'daki yangınların kontrol altına alındığını duyurdu.

         Büyük yangında ikinci gün! Söndürme çalışmaları sürüyor
        Büyük yangında ikinci gün! Söndürme çalışmaları sürüyor Haberi Görüntüle

        Bakan Pakdemirli, Twitter hesabından ülke genelinde 28-29 Temmuz'da çıkan yangınlara ilişkin şu değerlendirmede bulundu:

        "Bu savaşta başta orman kahramanlarımız, kamu kurumlarımız ve tüm halkımız, cansiperane, özenle, tüm gücümüzle geleceğimiz için savaşıyoruz. Tüm Türkiye'nin duaları bizimle. Canımız yanıyor. Söndüreceğiz."

         Yangınla boğuşan Akdeniz için korkutan tahmin!
        Yangınla boğuşan Akdeniz için korkutan tahmin! Haberi Görüntüle

        Bakan Pakdemirli, "Devam eden yangınlara; 6 uçak, 9 İHA, 1 insansız helikopter, 1 yangın söndürme tankı, 45 helikopter, 1.080 arazöz, 55 iş makinası, 4.000’in üzerinde personel ile müdahale ediyoruz. Mücadelemiz aralıksız sürüyor." ifadelerini de kullandı.

        OGM: 79 YANGINDAN 66'SI KONTROL ALTINDA

        Orman Genel Müdürlüğü (OGM), 28- 30 Temmuz arasında çıkan 79 orman yangınından 66'sının kontrol altına alındığını açıkladı.

        Açıklamada, "Ülkemizde devam eden orman yangınlarında son durum; 79 orman yangınından 66´sını kontrol altına aldık. Devam eden 13 orman yangınını en kısa sürede söndürmek için dur durak bilmeden alevlerle savaşmaya devam ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.

        PAKDEMİRLİ: KONTROL ALTINDA

        Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Kahramanmaraş ve Adana Ceyhan'daki yangınların kontrol altına alındığını açıkladı. Bakan Pakdemirli daha önce yaptığı açıklamada, "Muğla-Milas, Muğla-Bodrum-Güvercinlik ile Kayseri Yahyalı yangınları kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları devam ediyor" demişti.

        MANAVGAT'TA 34 MAHALLE ZARAR GÖRDÜ

        Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Manavgat'taki orman yangınlarına 213 araç ve 481 personelle destek verdiklerini, şu ana kadar 34 mahallenin zarar gördüğünü söyledi.

        Böcek, yaptığı açıklamada, yangının kontrol altına alınması için tüm ekiplerin seferber edildiğini ifade etti.

         4 bakandan ortak açıklama
        4 bakandan ortak açıklama Haberi Görüntüle

        Manavgat İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy'un düzenlediği değerlendirme toplantısına katıldığını ifade eden Böcek, Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğünün mahallelere su verme çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

        ASAT'ın 14 kepçe, ekskavatör, 13 arazöz ve 194 personelle sahada çalıştığını vurgulayan Böcek, "10 jeneratör ile mahallelere su verme çalışmaları sürüyor. Manavgat'ın 106 mahallesinden 37'sine şu ana kadar su verildi. 69 mahalleye de su verme çalışmaları sürüyor. Elektrik olmadığı için su vermekte zorlanıyoruz. Arazöz ve jeneratör takviyelerimiz devam edecek." değerlendirmesinde bulundu.

        REKLAM

        Birçok ilden de Manavgat yangınını söndürme çalışmalarına destek olmak için personel ve araç takviyesi geldiğini vurgulayan Böcek, şöyle devam etti:

        "İstanbul'dan 10 araç 100 personel, Konya'dan 11 araç, Burdur'dan 8 araç, İzmir, Ankara, Mersin ve Isparta'dan 6'şar araç, Eskişehir ve Muğla'dan üçer araç çalışmalara destek veriyor. Bölgede su en önemli ihtiyaçlar arasında yer alıyor. Çevre Sağlığı Daire Başkanlığımız su taşımak için 17 adet 400 litrelik vekto hizmeti aracı, 24 adet 100 litrelik su ve personel taşıma aracı, 2 paletli iş makinesi, makina taşıma tırı, 3 arazöz ve 66 personel ile takviye yapıyor. 18 mahalle boşaltıldı. Şu ana kadar 34 mahallemiz zarar gördü. 213 araç ve 481 personel ile yangın söndürme çalışmalarına destek veriyoruz."

        Böcek, bölgede çalışan personele su, ayran, mobil aşevinden yemek dağıtımının sürdüğünü, sokak hayvanları, sahipli hayvanlar, büyükbaş, küçükbaş ve yaban hayvanları için de bölgede çalışma başlattıklarını aktardı.

        REKLAM

        AKUT MANAVGAT'TA

        Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Genel Başkanı Recep Şalcı, tüm yardım kuruluşlarının imkanlarını seferber ederek, Manavgat'a destek olduğunu bildirdi.

        Şalcı, yaptığı açıklamada, Antalya'nın Manavgat ilçesinde 4 farklı noktada başlayan, rüzgarın da etkisiyle şiddetini artırarak devam eden yangının söndürülmesi için çalışmaların sürdürüldüğünü belirtti.

        Recep Şalcı, yangının söndürülmesi için AFAD, UMKE, İnsani Yardım Vakfı (İHH), Türk Telekom Arama ve Kurtarma Ekibi (TTAKE), Suda Arama Kurtarma Derneği (SKUT), Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) ve çok sayıda itfaiye ekibinin yanı sıra, AKUT'un da aktif görev aldığını vurguladı.

        28 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

        Çalışmalara devam edildiğini aktaran Şalcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "AKUT Alanya, Antalya, Kaş, Kalkan ekiplerinin 14 gönüllü ve 4 araçla katıldığı çalışmalarda, şimdiye kadar yangın felaketinden etkilenen 24 yetişkin, 4 çocuk ve 6 hayvan, AKUT ekipleri tarafından güvenli bölgeye tahliye edildi. Çalışmalara katılmak üzere AKUT Ankara, Niğde ve Fethiye ekipleri hazır beklerken, AKUT İstanbul ekibi de bölgeye lojistik destek sağlıyor. AKUT Marmaris, Mersin ve Bodrum ekipleri de bölgelerinde çıkan yangınları söndürme çalışmalarına destek olmak üzere operasyonlara dahil oldular. AFAD, UMKE, İHH, TTAKE, SKUT, TRAC, itfaiye ekipleri ve AKUT olmak üzere tüm yardım kuruluşları imkanlarını seferber ederek Manavgat'a koştular."

        REKLAM

        Şalcı, başta Antalya ve Manavgatlılar olmak üzere tüm Türkiye'ye geçmiş olsun dileklerini ileterek, yangının daha büyük noktalara ulaşmaması için çalıştıklarını kaydetti.

        GAZİPAŞA'DA DA YANGIN ÇIKTI

        Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde ormanlık alanda yangın meydana geldi.

        Küçüklü ve İnceiz Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın başladı. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın geniş bir alana yayıldı. Ekipler, yangını kontrol altına almak için karadan müdahale ediyor.

        MARMARİS'TE SON DURUM: 1 FABRİKA, 27 EV KÜL OLDU

        Marmaris’te dün öğlen saatlerinde başlayan orman yangınında ilk belirlemelere göre, 1 kişi hayatını kaybederken, 1 fabrika, 27 ev, 1 araç, 16 çatı, 1 depo yandı. Yangının ilk anından itibaren Marmaris’te bulunan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, “Yanan sadece ormanlarımız değil, geleceğimize, en değerli mirasımıza verilen zararı telafi etmek için herkese büyük sorumluluk düşüyor” dedi.

        Muğla’da 29 Temmuz öğle saatlerinde 5 farklı yerde başlayan ve bir kişinin yaşamını yitirdiği orman yangınlarında söndürme çalışmaları devam ederken Muğla Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) ilk belirlemelere göre 1 fabrika, 27 ev, 1 araç, 16 çatı, 1 depo yandığı belirtildi.

        AKOM’dan yapılan açıklamada, il genelinde ilk orman yangını ihbarının saat 13.00 itibariyle geldiğini ve gün içerisinde 5 ayrı noktada orman yangını ihbarına müdahale edildiği kaydedildi. Yangınlara kısa sürede 195 personel, 28 arazöz, 25 su tankeri ve 15 iş makinesinin katıldığı belirtilen açıklamada, “İlk orman yangını ihbarı saat 13.00’da Datça ilçesi Yaka-Palamutbükü mahalleleri arasından geldi. Ekiplerimiz burada kısa sürede müdahalede bulunarak yangını söndürdü. İkinci ihbar ise saat 13.08’de Marmaris Armutalan Mahallesi 236. Sokak adresinden alındı. Burada devam eden yangına toplam 14 itfaiye arazözü, 15 su tankeri, 10 iş makinesi ve 119 personel ile müdahale ediliyor. Üçüncü orman yangını ihbarı ise saat 15.10’da Milas ilçesi Kuyucak mahallesinden alındı. Ekiplerimiz 13 itfaiye arazözü, 13 su tankeri, 2 iş makinesi ve 85 personelle soğutma çalışmalarına devam ediyor. Dördüncü yangın ihbarı ise saat 15.40’da Köyceğiz Ağla mevki'inden alındı. Ekiplerimiz burada 6 itfaiye aracı, 13 itfaiye personeli, 2 su tankeri,1 iş makinesi ile söndürme çalışmalarına devam ediyorlar. Beşinci yangının ihbarı ise saat 16.57’de Milas ilçesi Mengenler mevkiinden ulaştı" ifadeleri yer aldı.

        REKLAM

        YANGIN DEVAM EDİYOR

        Dün öğle saatlerinde başlayan ve bir kişinin yaşamını yitirdiği Marmaris Armutalan yangını, etkisini arttırarak devam ederken yangın Osmaniye, Bayır, Turgut, Çiftlik ve Turunç mahalleleri ile Asparan mevkiinde etkisini sürdürüyor. Sabah saatleriyle birlikte yangının söndüğü noktalardaki zararlar da gün yüzüne çıktı. AKOM’dan yapılan açıklamada, “Bir kişinin hayatını kaybettiği yangındaki ilk belirlemelere göre, 1 zeytin yağ fabrikası, 27 ev, 1 araç, 16 çatı, 1 depo yandığı tespit edildi. Ekiplerimiz hasar tespit çalışmalarını sürdürüyor” ifadeleri yer aldı.

        KÖYCEĞİZ'DE ALEVLER YANGI VE BEYOBASI ARASINDA

        Köyceğiz ilçesi Ağla mevkiinde dün saat 15.40 itibariyle başlayan ve etkisini arttırarak devam eden orman yangını, Yangı ve Beyobası mahalleleri arasında devam ediyor. Yangının makilik ve ormanlık alanda devam ettiği belirtilirken, diğer yangınların durumu hakkında da bilgi verildi. AKOM’dan yapılan açıklamada, “Bodrum Pina Yarımadası olarak bilinen Milas Kuyucak Mahallesi'ndeki orman yangını gece 03.35’de söndürülerek soğutma çalışmaları devam ediyor. Milas’ta 16.57’de başlayan ve akşam 21.53’e kadar devam eden Mengenler mevkiindeki orman yangını söndürülürken, soğutma çalışmaları da devam ediyor" denildi.

        6 İLDEN DESTEK

        İl genelinde 5 noktada çıkan orman yangınlarını kontrol altına almaya çalışan Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekiplere çevre illerden de destek ekip geldi. AKOM’dan edinilen bilgiye göre, Marmaris’te devam eden yangına İstanbul’dan 11 araç, 100 personel, Denizli'den 3 araç 7 personel, Manisa’dan 1 araç 2 personel, Milas’ta devam eden yangınlara, Aydın’dan 1 araç, 2 personel, İzmir’den ise 2 araç 6 personel katıldı. Ayrıca orman yangınlarının yanı sıra Seydikemer ilçesinde çıkan 4 ev yangınına ise Burdur’dan gelen 4 araç ve 8 personel, Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerine destek verdi. Ayrıca Marmaris, Bodrum, Menteşe, Köyceğiz belediyeleri de su tankerleri ile yangının söndürülmesi için destek verdi.

        25 OLAYA MÜDAHALE

        Muğla’da çıkan orman yangınlarına kısa sürede müdahale eden Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, 13 ilçede gelişen diğer olaylara da müdahalelerini sürdürdü. AKOM, itfaiye ekiplerinin 13 ilçede 5 orman yangını hariç 2 ev yangını, 2 iş yeri yangını ve 21 arazi yangını olmak üzere 30 olaya kısa sürede müdahale ettiğini açıkladı.

        MERSİN'DE 5 MAHALLEDE EVLER BOŞALTILDI

        Mersin'in Silifke ilçesinde çıkan orman yangını, poyrazın da etkisiyle gece saatlerinde de devam ediyor. Yangının poyraz nedeniyle hızla yayılması nedeniyle Yeşilovacık, Akdere, Işıklı, Bağalanı ve İmamuşağı mahallelerinde evlerin tahliye edildiği öğrenildi.

        Gece olması nedeniyle söndürme çalışmalarına karadan devam edilirken, poyrazın da çalışmaları zorlaştırdığı belirtildi.

        REKLAM

        Yangını kontrol altına alma çalışmaları, Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi ve İlçe Emniyet Müdürlüğünün toplumsal olaylara müdahale araçlarınca (TOMA) sürdürülüyor.

        Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, AA muhabirine, alevlerin, birçok noktada etkisini sürdürdüğünü belirterek, şöyle konuştu:

        "Gece saatlerinde rüzgarın artmasıyla yangınlar kontrolden çıktı. Mahallelerimizi boşalttık, boşaltmaya da devam ediyoruz. Otellerimizi de tahliye ettik. İnsanlarımızın can güvenliğini emniyete alıyoruz. Silifke'deki tesislerimizi hazırladık. Vatandaşları misafir olarak buralara yönlendiriyoruz. Rüzgarın durmasıyla biraz daha normale döneriz diye bekliyoruz ama gerçekten çok kötü bir durum."

        BODRUM VE MİLAS'TA 80 HEKTAR YANDI, KONTROL ALTINA ALINDI

        Muğla'nın Milas ve Bodrum ilçeleri arasındaki Pina Yarımadası’nda çıkan orman yangını, saatler sonra kontrol altına alınırken, yangında 80 hektar ormanlık alan zarar gördü.

        Saat 15.00 sularında henüz bilinmeyen bir nedenle ormanlık alanda başlayan yangın hızla büyüdü. Alevler, bölgedeki otellere yaklaşınca otellerdeki müşteri ve personellerden oluşan bin 500 kişi, Bodrum Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın koordinesinde Sahil Güvenlik botları ve Güvercinlik koyundaki sivil teknelerle hızlı şekilde tahliye edildi.

        REKLAM

        "HAVADAN, KARADAN, DENİZDEN MÜDAHALE"

        Otellerin müşterilerinin bir kısmı güvenli alanlarda bekletildi, bir kısmı da başka otellere yerleştirildi. Yangına Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri ve Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri karadan, 3 helikopterle havadan ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü botlarıyla denizden müdahale edildi. Yangında dumandan etkilenenlere 112 Acil Sağlık ve özel sağlık kuruluşlarının ekipleri müdahale etti. Milas - Bodrum Karayolu ve ara yollarda polis ve jandarma ekipleri güvenlik önlemleri aldı. Yangın bölgesindeki çalışmalara AFAD, UMKE, Kızılay, Muğla 911 ve AKUT görevlileri de destek verdi. Akşamüstü saatlerinde büyük ölçüde kontrol altına alınan yangın, akşam saatlerinde yeniden büyüdü.

        Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

        “Biz zaten Marmaris yangınından sonra kaymakamımızla birlikte teyakkuza geçmiştik. Tabi bu haberi almak istemezdik ama burada çıkan yangın hepimizi harekete geçirdi. Bütün kamu kurum ve kuruluşları büyük mücadele içinde burada çalışıyoruz. Otellerdeki misafirleri balıkçı teknelerinin de yardımıyla otellerden tahliye ettik. Güvercinlik meydanında topladık ve diğer güvenli otellere kendi araçlarımız ve TÜRSAB’ın araçlarıyla taşıdık. Aynı zamanda burada meydanda otellerine geri dönmeyi bekleyen misafirler var. Yangın esnasında otellerinden tahliye edilen personel de yavaş yavaş otellerine dönüp misafirlerin konaklayacağı duruma getiriyorlar.”

        Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz da yangına ekiplerin yoğun şekilde müdahale ettiğini belirterek, “Daha önce Marmaris ilçemizde yangın başlamıştı. İlçemizde de Güvercinlik bölgesinde, mülki sınır olarak da Milas sınırları içerisinde kalan bölgede, Meşelik tarafında bir yangın başladı. Otellerimizin lojmanlarının bulunduğu yerde başladığını öğrendik. Ekiplerimiz havadan ve karadan müdahale etti. Hemen hemen kontrol altına aldık gibi, şu an için tehlikeli bir durum yok. Şimdi misafirlerimiz otellerine geri dönebiliyor. Tabi söndürme faaliyetleri, soğutma faaliyetleri devam edecek. İnşallah bu yanan yerleri de en kısa zamanda eski haline getirmek için hep birlikte uğraşacağız" dedi.

        REKLAM

        Yangın tehlikesinin oteller bölgesinden uzaklaşmasının ardından daha önce tahliye edilen müşterilerin yeniden otellere döndü. Yangında otellerin herhangi bir zarar görmediği öğrenildi.

        Bölgedeki bir otelin genel müdürü Mert Aygün, yangının otellerine çok yaklaştığını ifade ederek, “Yangın sınırlarımıza doğu baya yaklaştı. Ondan sonra rüzgar yönünü çevirdi. Ondan dolayı bizim otelimize sıçramadı. Otelimizde Allahımıza bin şükür hiçbir hasar yok. Ama ormanlarımız yandı, üzücü olan bu. Otelimizin yangınlara karşı altyapımız çok iyi olduğu için, herhangi bir sıçrama olmasın diye ekibimizdeki herkesi oraya yönlendirdik. Misafirlerimizi de sağlıkları için her ihtimale karşı Güvercinlik’e götürdük, teknelerle birlikte. Bunu da çok kısa bir sürede yaptık. Sonra da misafirlerimizi geri getirdik. Tatillerine devam edebiliyorlar. Otelimizi de dört dörtlük bir şekilde hazırladık. Eksiksiz bir şekilde misafirlerimize aynı hizmete devam ediyoruz. Hepimize gelmiş geçmiş olsun diyelim. Allahımıza bin şükür yaralı falan da yok.” diye açıklamada bulundu.

        REKLAM

        Ekiplerin gece karanlığında karadan müdahalesiyle yangın söndürülerek soğutma çalışması başlatıldı. Yangında 80 hektar ormanlık alan zarar gördü.

        Yangının çıkış sebebiyle ilgili soruşturma ise devam ediyor.

        KOZAN'DAKİ YANGIN KONTROL ALTINA ALINMAYA ÇALIŞILIYOR

        Adana'nın Kozan ilçesinde 2 gün önce çıkan yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

        Kızlarsekisi mevkisindeki ormanlık alanda 2 gün önce çıkan yangını söndürmek için bölgeye gönderilen ekipler, alevlere karadan müdahaleye devam ediyor.

        Yangını kontrol altına alma çalışmaları, Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerince sürdürülüyor.

        Kozan'da iki gün önce orman yangını çıkmış, rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangın nedeniyle bazı mahalleler tedbir amaçlı boşaltılmış, bazı evler de alevlerden etkilenmişti.

        Öte yandan, Salmanlı Mahallesi'ndeki yangın bölgesinde mahsur kalan anne ile kızını bölgede bulunan İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri kurtarmıştı. Anne ve kızına bölgedeki sağlık ekiplerince ilk müdahaleleri yapılmıştı.

        REKLAM

        SOMA YANGINI KONTROL ALTINDA

        Manisa'nın Soma ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın, ekiplerin yoğun çalışması sonrası kontrol altına alındı.

        Manisa'nın Soma ilçesine bağlı tarihi Darkale Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda akşam saatlerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangına Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 14 arazöz ile Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye araçları ve ekipleri müdahale etti. Kısa süre içerisinde alevlerin etrafını çeviren ekipler yangını yaklaşık 3 saat içerisinde kontrol altına aldı. Bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.

        KUŞADASI'NDA ORMANLARA GİRİŞ YASAK

        Aydın’ın Kuşadası ilçesinde, Kaymakamlık tarafından alınan karar ile tüm ormanlık alanlara girişler yasaklandı.

        Son günlerde ormanlık alanlarda çıkan yangınların artması üzerine İlçe Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu bugün Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel başkanlığında acil olarak toplandı. Hükümet Konağında düzenlenen toplantıya Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Özgür Batçıoğlu, Kuşadası İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Berksoy, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Mustafa Karagöz, Kuşadası Sahil Güvenlik Komutanı Binbaşı Cihan Seymen ve Kuşadası Orman İşletme Şefi Mustafa Kurşunluoğlu katıldı. Yaklaşık 1 saat süren toplantıda ilçede Orman yangınlarının önlenmesi için bir dizi önlem alındı.

        Konuyla ilgili Kuşadası Kaymakamlığının resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "İlçe Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu olağanüstü toplanarak, mevcut tedbir ve uygulamaları gözden geçirdi. Bu doğrultuda ilçemizdeki ormanlık alanlara girişler ile ilçe sınırlarındaki tüm ormanlık alanlara 1 kilometre mesafede özel mülkiyet ve kamu araziler de dahil mangal, semaver ve ateş yakılması, düğün, nişan gibi organizasyonlarda havai fişek, dilek balonu benzeri yanıcı maddelerin kullanılması 2'inci bir karara kadar yasaklanmıştır" denildi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ