Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Asker uğurlamasında darp ettikleri adamı gözünden eden şahıslara hapis cezası

        Üsküdar’da asker konvoyunda tartıştıkları adamı feci şekilde döverek sağ gözünü kaybetmesine neden oldukları gerekçesiyle yargılanan 6 sanık, “kasten yaralama” suçundan 4’er yıl 2’şer ay hapis cezasına çarptırıldı. Cezayı az bulduğunu söyleyen mağdur Refik Arslan, “Bana öldüresiye vurdular. Adaletin tecelli etmesini istiyorum. Biz eskiden Peygamber Ocağı’na giderken dualarla, kınalarla giderdik. Şimdi, terör estirerek gidiyorlar” dedi.

        Üsküdar’da 3 Mayıs 2016 tarihinde asker eğlencesi için konvoy yapan bir grup şahıs ile Refik Arslan arasında yol verme sebebiyle kavga çıkmış ve kalabalık grubun saldırısına uğrayan Arslan, aldığı darbeler sonucunda sağ gözünü kaybetmişti. Olaya ilişkin 6 sanığın yargılandığı davanın karar duruşması görüldü.

        Anadolu 64. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, tutuksuz 6 sanık katılırken, Refik Arslan ve taraf avukatları da salonda hazır bulundu.

        “Müvekkilim gözünü kaybetti”

        Duruşmada söz alan Refik Arslan’ın avukatı Volga Gökçe, “Sanıklar birlikte hareket ederek müvekkilimi arabadan dışarı çıkartıp darp etmişlerdir. Bu darp sonucu müvekkilim gözünü kaybetmiştir. Sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyorum” dedi. Sanık avukatları söz alarak müvekkilleri hakkında beraat kararı verilmesini talep etti.

        Sanıklar beraatlerini istedi

        BAKMADAN GEÇME