Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Ek gösterge düzenlemesi ne getirecek?

        Tüm memurların ek göstergelerinde 600 puanlık artış yapılacak. En düşük gösterge 2200'den 2800'e yükselecek. Yaklaşık 2.5 saat süren Kabine Toplantısı'nın ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şartlarımızı zorlama pahasına tüm memurlarımızın ek göstergelerinde 600 puanlık yükseltme yapmayı kararlaştırdık. 5.3 milyon kamu görevlimizin tamamı yılbaşından itibaren bu düzenlemeden yararlanacaktır. Birinci dereceye gelmiş olma şartıyla söz verdiğimiz tüm meslek grubundaki hak sahipleri 3600 Ek Göstergeye yükseltilecektir. Ek Gösterge düzenlemesi memurlarımızın mevcut maaşlarda küçük de olsa artış sağlamasının ötesinde asıl emekli ikramiye ve maaşlarda ciddi kazanımlar getiriyor" dedi.

        KapatPauseMuteRemaining Time 0:12 / 10:30Fullscreen

        Artışın emekli olan kamu görevlilerin maaşlarına yansıtılacağını kaydeden Erdoğan ''Ek göstergesi 3600'e çıkan 30 yıllık memurun emekli aylığı 1234 ile 1391 lira arasında, emekli ikramiyesi de 44 bin ile 50 bin 150 lira arasında artacaktır. Düzenlemenin yürürlüğe gireceği yılbaşına göre çok daha yüksek seviyelerde gerçekleşecektir. Kamu görevlilerin maaşlarına da yansıtılacaktır. Mülki idare amirleri başta olmak üzere özlük haklarıyla ilgili makas iyileştirici düzenleme ile gerçekleştireceğiz'' diye konuştu.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan genel müdürlerin ek göstergelerinin 4400'e, şube müdürü ve ilçe müdürü ek göstergelerinin de 2200'den 3000'e çıkartılacağını kaydetti.

        BAKMADAN GEÇME