Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Bindiği taksiyi tüfekle gasp eden şüpheli: günümü gün etmek için çaldım

        SAMSUN’da yolcu gibi bindiği taksiyi gasp ederek kaçan R.A. (17) polis ekiplerince kovalamaca sonucu yakalandı. Çıkarıldığı mahkemece tutuklanan R.A., ifadesinde, ‘Gezip eğlenmek, günümü gün etmek için çaldım’ dedi.

        Olay, dün sabah saatlerinde İlkadım ilçesi Kışla Mahallesi’nde meydana geldi. Elinde bulunan valizlerle taksi çağıran R.A., kendisini almaya gelen 55 T 0064 plakalı taskiye binerek yola çıktı. R.A., bir süre sonra çantasından çıkardığı pompalı tüfekle taksi sürücüsü Hüseyin Tuzcu'yu (57) tehdit ederek aracından indirdi. Tuzcu taksiyi gasp ederek uzaklaşan R.A.’yı ihbar etti.

        ‘GEZİP EĞLENMEK İÇİN ÇALDIM’

        İlkadım İlçe Emmniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, gelen ihbar üzerine taksinin yakalanması için çalışma başlattı. Canik ilçesinde polis ekiplerince yapılan kovalama sonucu durdurulan taksinin ön koltuğundan olayda kullanılan tüfek ele geçirildi. R.A. ise gözaltına alındı. Otomobilde yapılan aramada tamir aletleri, hafıza kartları ve eldiven bulunması ise dikkat çekti. R.A. ifadesinde, ‘Gezip eğlenmek, günümü gün etmek taksi için çaldım’ dediği öğrenildi. R.A. işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece ‘nitelikli yağma’ suçundan tutuklandı.

        'TAKSİCİ DURAĞI ARAYARAK, 'KAFAMA SİLAH DAYADILAR' DEDİ'

        Şüphelinin taksiye binmeden önce valizlerini taşımasına dahi yardımcı olduğunu belirten İbrahim İzik, Sabah 8’de durağa arkadaşlarımın yanına geldim. O sırada bekleyen biri vardı. 'Taksi mi bekliyorsun kardeşim' dedim. Evet dedi. Ben de taksi durağından birini aradım. Hüseyin abi geldi. Çocuğa yardımcı olmak için çantalarını bagaja koydum. Sonrasında Hüseyin abi taksi durağını arayıp yardım istedi. Biri beni buradan alsın. Kafama silah dayadılar. Gasp ettiler beni dedi. Neden böyle bir şey yaptığını anlayamadık. Sorun yaşadığı birileri mi oldu. Elinde telefon vardı. Biri yönlendirmiş olabilir dedi.

        'SAMSUN'DA OLAYLAR ARTMAYA BAŞLADI'

        Taksici Hüseyin Tok da Bu tür olaylar Samsun’da çoğalmaya başladı. Bununla ilgili bir yaptırım olması gerekiyor. Buna benzer konuları yaşıyoruz. Ya bıçak çıkartıyor ya tabanca çıkartıp dayıyor. Kendimizi bir şekilde kurtarıyoruz ama hiç can güvenliğimiz yok.  Buna bir yaptırım olması lazım. Panik butonu, kamera sistemi muhakkak olması gerekiyor diye konuştu. 

        Taksici Vedat İshak ise, Buna artık çözüm bulmaları lazım. Bu şekilde bu iş olmuyor. Ben biber gazı gibi ufacık bir şey koyuyoruz arabaya onu alıyorlar. Kendimizi koruyacak bir şeyler yapmaları lazım artık. Bu olayları İstanbul’da görüyorduk. Şimdi Samsun’da yaşamaya başladık. O çocuk arkadaşımızı vurabilirdi. Önlem diye hiçbir şey yok ifadelerini kullandı. 

        BAKMADAN GEÇME