Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Melania Trump'ın anne ve babası ABD vatandaşı oldu

        1970 doğumlu First Lady Melania Trump bir Yugoslav göçmeni. Şimdi Slovenya olarak bilinen topraklarda dünyaya geldi. Slovenya doğumlu anne ve babası Viktor ve Amalija Knavs New York'ta vatandaşlık yemini etti. Avukatları, müvekillerinin daha önce kızları Melania Trump'ın sponsor olduğu yeşil kartlarla ABD'de yaşadıklarını belirtti. 

        Melania Trump ilk kez 1996 yılında ABD'ye gitmiş, 2001 yılında oturma hakkı almış, 2006 yılında da Amerikan vatandaşlığına geçmişti. ABD Başkanı Donald Trump, geçmişte aile bağları üzerinden "zincirleme" göçmenliğe karşı çıkmıştı. Trump, kan bağı yerine profesyonellere öncelik veren liyakata dayalı bir puan sisteminden yana olduğunu söylemişti. Trump sık sık ABD'nin göçmenlik yasalarını eleştiriyor ve "dünyadaki en aptal göç yasaları" diyor. 

        Viktor Knavs Slovenya'nın Sevnica kentinde otomobil satıcılığı yapıyor, eşi Amalija da bir tekstil fabrikasında çalışıyordu. Şu an emekli olduğu bildirilen Knavs çifti, Amerika'da "yeşil kart" olarak bilinen daimi oturum izniyle yaşıyordu. 

        BAKMADAN GEÇME