Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TOKİ ucuz konut başvuruları ne zaman başlıyor? İşte TOKİ başvurusu şartları...

        Toplu Konut İdaresi (TOKİ) 24 ilde dar ve orta gelirli aileler için düşük taksit ve uygun ödeme şartları ile konut satışa çıkaracağını duyurdu. TOKİ'den 24 ilde ucuz konut projesi... 3 bin 141 sosyal konut kura yöntemiyle sahibini bulacak. İşte TOKİ ucuz konut projesi detayları...

        TOKİ BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

        TOKİ 24 ildeki kuralı satışlara başvuruları 18 Temmuz 2022 tarihi itibarıyla başlayacak. Her il için tarih değişirken başvuru süreci 18 Temmuz’da başlayacak, 4 Ağustos'a kadar sürecek.

        TOKİ UCUZ KONUT ÖDEME KOŞULLARI NELERDİR?

        2+1 ile 3+1 dairelerin olduğu konutların fiyatları 163 bin liradan, taksitleri ise 1.442 TL’den başlıyor. Kuralı satışlara başvuru yapacak vatandaşlar yüzde 10, 12, 15, 25 peşinat ve 96, 108, 120, 180 ve 240 ay vade ile konut sahibi olabilecekler. Başvurular Halkbank ve Ziraat Bankası’nın şubeleri aracılığıyla yapılacak. 

        TOKİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

        18 yaşını doldurmuş Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması,

        Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması ve Toplu Konut İdaresinden konut kredisi kullanmamış olması (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç)

        Bir hane halkı adına yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları yalnızca bir adet başvuru yapması, gerekmektedir.

        BAKMADAN GEÇME