Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Para Gündem - 6 Mart 2020 (İdlib ateşkesinin detayları ne?)

        Para Gündem'de Ebru Baki ve Bülent Aydemir, konukları Kadir Has Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Aydın, Bozok Üniversitesi İktisadi ve İdari Bölümler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kürşad Zorlu ile gündemin öne çıkan başlıklarını değerlendirdi.

        - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan-Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin zirvesinden İdlib için ateşkes kararı çıktı. Ateşkes nasıl değerlendiriliyor? Görüşmenin detaylarında ne var? İdlib ateşkesinin detayları ne? 6 kilometre güvenli bölge yeterli mi? Ateşkes sonrası sahada ne bekleniyor? Zirve nasıl değerlendiriliyor? Bundan sonra Suriye'de ne olacak, süreç nasıl işleyecek? Gözlem noktaları ne olacak? İdlib'de kim, ne istiyor? Ateşkes sorunları kökten çözmek için yeterli mi? Suriye sorununda çözüm yolu ne? Ateşkes ne kazandıracak, süreç nasıl işleyecek?

        - Göçmen hareketliliği devam ediyor... İdlib ateşkesi sonrası sınır kapılarında durum ne olacak?Ateşkes İdlib'den göçe çözüm mü? Göçmen sorunu nasıl çözülecek? Avrupa sınırı geçmeye çalışan göçmenlerle ilgili ne diyor?

        BAKMADAN GEÇME