Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Sağlık Burası Haftasonu - 28 Mart 2020 (Besinlerin gücü koronavirüsü yener mi?)

        Haftasonu deyince akla ne geliyorsa, Burası Haftasonu’nda…

        Koronavirüsün merkezi artık Amerika Birleşik Devletleri oldu. Peki ABD’de son koronavirüs rakamları ne durumda? ABD neden koronavirüs merkezi haline geldi? ABD Başkanı Donald Trump nerede yanlış yaptı? ABD’de koronavirüs ile mücadelede ne gibi adımlar bekleniyor? Ekonomik anlamda koronavirüs ABD'de ne gibi sonuçlar doğuracak? Koronavirüs ABD ekonomisini çökertir mi? ABD’de koronavirüs nedeniyle en çok nerede can kaybı var? New York ve Washington 'da son durum ne? THO Başkanı Ali Çınar Washington’dan aktarıyor.

        İtalya’nın koronavirüs ile imtihanı sürüyor. İtalya'dan koronavirüse dair son rakamlar ne durumda? Koronavirüs kontrol altına alınabildi mi? İtalya'da koronavirüs ekonomiyi nasıl etkiledi? İtalya’da koronavirüs ekonomisi mi? Salgın sonrası bir kriz bekleniyor mu? İtalya'da aşı çalışmaları var mı? Tedavide kullanılan belli ilaçlar var mı? Koronavirüsten kurtulanlar nasıl iyileşti? Avukat Özgün Altop Milano’dan bildiriyor.

        Almanya koronavirüse direniyor mu? Almanya'daki Türklerin durumu ne? Türkler arasında da önlemler yeterince alınıyor mu? Vaka sayısı yaygın mı? Bilgisayar Mühendisi Koray Güçlü, Frankfurt’tan anlatıyor.

        Peki ya İspanya? İspanya’da koronavirüs için aşı çalışması var mı? İspanya evde kalıyor mu? İspanya'da da koronavirüsün yayılması önlenemez miydi? Geç mi kalındı, önlemler yetersiz miydi? Koronavirüs ile mücadelede ek tedbirler, önlemler alınacak mı? İspanya’da toplumsal psikoloji ne durumda? Finans Uzmanı Hülya Acar, Barselona’dan değerlendiriyor.

        Koronavirüsle savaşta neler yapılmalı? Koronavirüsün diğer virüslerden farkı ne? Koronavirüs kaç günde etkili oluyor? Koronavirüsten korunmak için neden evde kalmalıyız? Virüsler mutasyona uğrar mı? Hangi virüsler, ne etki yapar? Koronavirüs hangi hayvanlarda var? Koronavirüs nasıl bulaşır? Besinlerin gücü koronavirüsü yener mi? Sebze meyve nasıl yıkanmalı? Yiyeceklerin bağışıklığa etkisi ne? Salatalık ve domatesin vücuttaki etkileri neler? Sıkma meyve suyu mu, hazır meyve suyu mu? Soğan ve sarımsak gerçekten koronavirüsten korur mu? Dışarıdan hazır gıda tüketmenin bu dönemde, sonuçları ne olur? Koronavirüs için aşı çalışmaları ne aşamada? Dezenfektanlar zararlı mı? Havalar ısınınca koronavirüs biter mi? Her testin sonucu doğru çıkar mı?  Koronavirüs ne zaman hayatımızdan çıkar? Haftasonu sabahlarının vazgeçilmezi Oylum Talu ile Burası Haftasonu’nda, İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Özyaral ve İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Veteriner Fakültesi Viroloji Ana Bilim Dalı ve Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Hasöksüz yorumluyor.

        BAKMADAN GEÇME