Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Sağlık Gece Raporu - 1 Nisan 2020 (Koronavirüsten nasıl korunuruz; Türkiye’de vaka artışı ne anlatıyor?)

        Günden kalanlar, yarına yansıyanlar... Sıcak gelişmeler, dikkat çekenler, yorumlar, analizler... Erdoğan Aktaş ile Gece Raporu Habertürk'te...

        Ülkemizin koronavirüs bilançosu gittikçe ağırlaşıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısından sonra açıklama yaptı, koronavirüs ile ilgili son bilgileri paylaştı. Her akşam dijital ortamdan duyurulan verileri, elinde tablolar ile bizzat anlattı. Son 24 saatte Türkiye’de 63 kişi daha hayatını kaybetti. Türkiye’de koronavirüs nedeniyle toplam can kaybı 277 oldu. 14 bin 396 kişiye test yapıldı, bunların 2 bin 148’i pozitif çıktı ve toplam vaka sayısı 15 bin 679’a yükseldi. 979 kişi yoğun bakımda tedavi görüyor, 692 hasta entübe durumda. Şu ana kadar koronavirüs tedavisi gören 333 kişi iyileşti. Sağlık Bakanı Koca, günlük bilgilerin yanısıra bu kez vakaların illere göre dağılımını da anlattı. 39 ilde can kaybı oldu, 42 ilde koronavirüs kaynaklı ölüm yok. En çok can kaybı 117 kişi ile İstanbul’da; onu İzmir, Kocaeli, Ankara ve Konya izliyor. Vakaların yüzde 60’ı İstanbul’da. En çok vaka görülen 5 il; İstanbul, İzmir, Ankara, Konya ve Kocaeli. Ölümlerin yüzde 80’i 60 yaş üstü. Sağlık Bakanı Koca bir kez daha “Yaşlılar sokağa çıkmasın” dedi ve ciddi tehlikeli bir tablo paylaştı. 1 kişinin hastalığı 30 kişiye bulaştırdığını grafikle anlattı.

        Koronavirüsten nasıl korunuruz? Türkiye’de vaka artışı ne anlatıyor? Koronavirüste merak edilenler neler? Koronavirüse karşı maske kullanmalı mıyız? Koronavirüse karşı ilaç kullanırken nelere dikkat edilmeli? Kimler hastaneye başvurmalı? Çocuklar neden koronavirüse daha dirençli? Kullanılan test kitleri güvenilir mi? Tansiyon hastaları ne yapmalı? Kanser hastaları ne yapacak? Koronavirüs Mart’tan önce mi geldi? Koronavirüs kalıcı etki bırakıyor mu?

        Gece Raporu’nda Erdoğan Aktaş, konukları Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Öğretim Üyesi/Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, Marmara Üniversitesi Halk Sağlığı Uzmanı/Psikiyatrist Prof. Dr. Ahmet Topuzoğlu, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Psikoloji Bölüm Başkanı/Bilişsel Davranışçı Psikoterapiler Derneği Başkanı Prof. Dr. Hakan Türkçapar, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Yağız Üresin ve İstinye Üniversitesi Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Celalettin Kocatürk ile koronavirüs ile mücadeleyi ve gelinen son noktayı konuştu.

         

        BAKMADAN GEÇME