Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Adnan Oktar tutuklandı! İkinci dalga operasyon geliyor

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Adnan Oktar ve grubuna yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden, Oktar'ın da aralarında bulunduğu 157 kişi tutuklandı.

        Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne çıkarılan 157 şüpheli hakkında "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "çocuğun cinsel istismarı", "nitelikli cinsel saldırı", "şantaj", "mal varlığı değerlerini yurt dışına çıkarma", "cebir, şiddet ve tehdit kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" suçlarından tutuklama kararı verildi. Tutuklananlar arasında Adnan Oktar da bulunuyor. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 187 şüpheliden 5'i emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakılmış, 182 kişi adliyeye sevk edilmişti. Bu şüphelilerden, 14'ü, 13'ü adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakıldı, 11 şüphelinin sorgusu ise sürüyor. Oktar Babuna ve Adnan Oktar'ın da aralarında bulunduğu tutuklular Metris Cezaevi'ne gönderildi. 

        İKİNCİ DALGA OPERASYON

        Habertürk muhabiri Hakan Tunç'un aktardığı bilgilere göre, polis yeni gelen bilgiler, belgeler ve deliller ışığında yeni bir operasyon hazırlığında... İkinci dalga operasyonda Adnan Oktar grubuyla ilgili yeni gözaltılar olacağı da gelen bilgiler arasında. Sorgular sırasında 10 kadar kişi itirafçı oldu. Öte yandan savcılık sevk yazısında, "Adnan Oktar'ın 1980'li yıllardan itibaren sözde bir dini cemaat kisvesi altında aslında İslam dinine tamamen aykırı kurallar ve yöntemlerle suç amaçlı örgüt yapılanması oluşturduğu" belirtildi.

        OKTAR SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

        Adnan Oktar'ın tutuklanma talebiyle sevk edildiği Nöbetçi 4. Sulh Ceza Hakimliği'nde sorgusunda, suçlamaları kabul etmediği öğrenildi. Sorgusunda geniş bir arkadaş grubunun bulunduğunu söyleyen Adnan Oktar'ın, "Lakap kullanırım ancak kod adım yoktur. Türk polisine karşı iddia edildiği gibi düşüncem olmadığını beyan etmek isterim" dediği öğrenildi.

        #habericireklam#300x250#4060812#right#

        AYLIK GELİRİ 3 BİN 500 TL

        Sorgusunda aylık gelirinin 3 bin 500 lira olduğunu beyan ettiği öğrenilen Oktar'ın, "Müştekiler bana kumpas kurmuşlardır. Yurtdışı görüşmelerim Türkiye aleyhine değil, Türkiye lehine yapılan görüşmelerdir. Küçük kızları evine alarak cinsel tacizde bulunduğuma dair iddiaları da kabul etmiyorum. Ben kanuna, hukuka uygun yaşayan bir kişiyim. İddiaları çirkin buluyorum, kabul etmiyorum. Gittiğim yerler bellidir. Gizli anlaşılmaz örgüt lideri bir kişi değilim" dediği kaydedildi. (DHA)

        BAKMADAN GEÇME