Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Büyük kaçış virüsü yayacak mı? | Nedir Ne Değildir? - 29 Nisan 2021

        Mehmet Akif Ersoy’la Nedir Ne Değildir’de gazeteciler soruyor, Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Prof. Dr. İlyas Dökmentaş ve Prof. Dr. Derya Unutmaz yanıtlıyor...

        Tam kapanma başladı; kısıtlamalar işe yarayacak mı, vaka sayısı kaçın altına düşmeli?

        Virüs seyahatlerle daha fazla mı yayılacak? Bayramdan sonra normalleşme mümkün mü?

        Biontech takvimi neden değişti, doğru doz aralığı ne kadar?

        Hindistan varyantının belirtileri farklı mı, etkileri daha mı güçlü?

        Nedir Ne Değildir'de Prof. Dr. İlyas Dökmetaş: "İnsanlar şehirlerarası seyahat yapmak yerinde evinde oturmalıydı. 15 gün sonra tekrar döneceklerse virüsü yayma ihtimalleri yüksek. Madem gittiler maske, mesafe ve temizlik kurallarına uymaları gerek"

        Nedir Ne Değildir'de Prof. Dr. Mehmet Ceyhan: "İşe yaradığı olacaktır ama bu tam kapanma değil. Kapanma en az 28 gün olmalıydı. Şehirlerarası seyahat mutant virüsün ülkenin geri kalanına yayılmasını da hızlandırır"

        Nedir Ne Değildir'de Prof. Dr. Derya Unutmaz: "Daha çok eyaletler bazında ilerliyor. Sokağa çıkma yasağı olmuyor ama restoranlar, kafeler gibi yerler kapalı. Maske zorunluluğu var. Aşılama arttıkça da kurallar gevşiyor"

        Nedir Ne Değildir'de Prof. Dr. İlyas Dökmetaş yanıtladı: "Çin aşısı en az diğerleri kadar etkili. Büyük oranda koruma sağlıyor ama yüzde 100 değil. İyi ki bu aşıları olduk. Vatandaşlarımız kesinlikle ilk buldukları aşıyı yaptırsın"

        Nedir Ne Değildir'de Prof. Dr. Mehmet Ceyhan: "En başından bu salgını yanlış ele aldık. Hastaneler yapmak yeterli değildi. Esas mücadele aşı gibi önleyici tedbirlerle yapılır. Hatalardan ders çıkarmadık"

        BAKMADAN GEÇME