Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV FETÖ'nün emniyet imamı Kozanlı Ömer'in ByLock yazışmaları ortaya çıktı

        İstanbul Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü, 15 Temmuz darbe girişimi öncesinde ABD'ye kaçan 'Kozanlı Ömer' lakaplı 'emniyet imamı' Osman Hilmi Özdil'in tüm bağlantılarını deşifre etmek için özel bir ekip oluşturdu. 

        Ulusal Güvenliğe Yönelik Suçlarla Mücadele Büro Amirliği içerisinde oluşturulan 3 kişilik özel ekip, 7 ay önce bir kişinin ByLock mesajından Osman Hilmi Özdil'in izine ulaştı. Ekip, milyonlarca ByLock mesajını tek tek inceledi. Özdil'e ait mesajlar ortaya çıkarıldı. Osman Hilmi Özdil'in ByLock grubunda, Kaynak Holding Başkanı Naci Tosun, Fatih Üniversitesi Rektörü Şerif Ali Tekalan, emniyet mensuplarından sorumlu üst düzey mahrem örgüt yöneticileri ve aile üyelerinin olduğu tespit edildi. Osman Hilmi Özdil'in, kayınbiraderi olan eski Bolu Valisi İbrahim Özçimen'i yurtdışına kaçırma planı da yazışmaların deşifre edilmesiyle ortaya çıktı. 

        Özdil'in 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminin yaşandığı 2016 yılı için diğer ByLock kullanıcılarına özel bir dua gönderdiği de tespit edildi. Özdil'in duası şöyle: "Allahım! 2016 yılında, şeytanların gelip gelip tepemize binmelerine, tebelleş olmalarına müsaade etme! Bize dokunan ve dokunması muhtemel olan zararları ortadan kaldır. Hizmetimizi düşmanların şerlerinden, tuzaklarından, hilelerinden kurtar."

        ÖZEL HABER: NİHAT ULUDAĞ

        BAKMADAN GEÇME