Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Gizli tanık bir bir anlattı! İşte FETÖ'nün TSK'daki kumpasları

        Trabzon'daki FETÖ soruşturmasında ifade veren gizli tanık, örgütün Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki kumpaslarını deşifre etti. Dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız'ın itibarsızlaştırılmasından, bazı askerlerin terfilerini engellemelerine kadar pek çok şey gizli tanığın itirafları arasındaydı.

        Komutanlara iftira attılar. Terfilerin önüne geçtiler. Hedef aldıkları askerlerin zarar görmelerini sağladılar. Örgütün TSK içindeki kumpaslarını, Trabzon'daki FETÖ soruşturmasında ifade veren gizli tanık Yıldız, bir bir anlattı.

        Gizli tanık Yıldız, Trabzon bölgesinde görev yapan dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız'ı hedef aldıklarını söyledi. Iğsız, Artvin'den acil olarak göreve çağrıldığı için Erzincan'dan helikopter talep etmişti. Helikoptere ailesiyle binmişti. Meydancık Bölük Komutanı ve aynı zamanda örgütün üyesi Ali A., bu durum üzerinden yaş kararları öncesi Iğsız'a kumpas kurdu. Tanıdığı olan pilotlar vasıtasıyla Iğsız'ın helikopterde çekilmiş fotoğraflarına ulaştı.

        Gizli tanık ifadesinde, "Ali A. fotoğrafları flash bellekle temin ederek, memleketine giderken Trabzon'da bana teslim edip yoluna devam etti. Çorum'da kaza yaparak hayatını kaybetti. Ben fotoğraflara hiç bakmadım. Örgütün müdür yardımcısı olan Kemal kod adlı kişiye verdim. Sonra bu gazetelerde haber olarak yer aldı" diye konuştu.

        Örgütün menfi listeye aldığı komutanlar hakkında yapılan isimsiz ihbarları da anlatan gizli tanık Yıldız, "Trabzon'da görevli tabur komutanı Birol bizim menfi listemizde yar alıyordu. Altında görev yapan ve firar ettikten sonra tabura geri dönen subaya işlem yapmadığı için isimsiz mektupla ihbarda bulunduk. Bu olaydan sonra başka bir konu hakkında savunma yapan teğmen Deniz, bizim ihbar mektubundaki bazı konulara değinince, ihbarcının kendisi olduğu düşünülerek bir çok sıkıntı çekti. Bu konuda çok büyük vicdan azabı çektim" dedi.

        Ve TSK'daki FETÖ'cülerin bir başka kumpası... Yıldız'ın anlattığı olay; 2006 yılına dayanıyor: Bayburt'ta görevli komutan yardımcısı Bayram'a yönelik menfi takip adı altında çalışmalar yaptık. Bu komutanın köpeğinin bulunduğu ve köpeği askere zimmetlediğini öğrendik. Köpeğin kaçması üzerine askeri dövdüğünün bilgisini aldık. Bunun üzerine biraz abartarak tüm komutanlıklara ihbarda bulunduk. Albay terfisi almasının önüne geçtik."

        HABER: ENİS YILDIRIM

         

        BAKMADAN GEÇME