Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Gürsel Tekin ilk kez Habertürk'e açıkladı: İstanbul için adayım

        CHP, kurultay tartışmalarına odaklanmış durumda... Tam da bu ortamda sürpriz bir çıkış geldi Gürsel Tekin'den... Gürsel Tekin, 2019 yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Tekin, Kübra Par'a konuştu.

        CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Habertürk'ten Kübra Par'a konuştu. Hiç lafı dolandırmadan da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Gürsel Tekin, "2009'da sayın Baykal'a önerdim. 2014'te Sarıgıl'ü yaptılar. 2019'da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına adayım" dedi. Tekin, Kübra Par'ın, "Peki Kılıçdaroğlu ile paylaştınız mı?" sorusuna, "Hiç kimseyle paylaşmadım. İlk kez sizinle paylaşıyorum. Yakınımdaki arkadaşlarımla da paylaşmadım" yanıtını verdi.

        TEKİN: 39 İLÇEDE HER PARTİLİYLE YAKIN İLİŞKİLERİM VAR

        Bunun üzerine Tekin, Kübra Par'ın, "Peki partiniz sizi aday gösterecek mi yoksa hayal kırıklığına mı uğratacaklar?" sorusuna, "Hayal kırıklığına uğrayacağımı sanmıyorum. Doğrusu belki genel merkezle, genel başkanla paylaşabilir miydim; buna ihtiyaç duymadım. İlk kez sizden duyacaklar inşallah" şeklinde yanıt verdi.

        Peki Gürsel Tekin neye dayanarak adaylığını açıkladı?

        İlçelerde araştırma yaptığını belirten Tekin, "39 ilçede sadece CHP'lilerle değil her partinin seçmeniyle çok yakın ilişkilerim var. 3 tane araştırma yaptırdım. Özellikle iktidarın iktidar olduğu Bağcılar gibi, Esenyurt gibi Ümraniye gibi ilçelerde, vatandaşımız istiyor mu, bunu araştırdım" dedi. Yeterli oy alacağından emin olduğunu belirten Gürsel Tekin, "Herkes şunu bilsin sadece benden bir oy fazla alacak hangi arkadaşım varsa aynı kararlılıkla yanında durmaya hazırım" diye konuştu.

        GENEL BAŞKAN DEĞİŞİRSE YİNE DE ADAY OLACAK MI?

        Malum, CHP'nin gündeminde bir de kurultay tartışması var. Peki genel başkan değişikliği Gürsel Tekin'in adaylığını etkiler mi? Kübra Par konuyla ilgili Gürsel Tekin'e, "Hangisi seçilirse sizin adaylığınızı destekler?" sorusunu sordu.

        Tekin bu soruya şu yanıtı verdi: Ben 7 tane genel başkanla çalıştım. Benim için önce parti önemlidir. Partinin kurumsal kimliği önemlidir. Gelen hangi arkadaşım olursa olsun, sayın genel başkanla çok iyi dostluğum var, sayın İnce'yle 30 yıllık bir yol arkadaşlığım var. Benim hiç kimseyle bir sorunum yok

        RÖPORTAJ: KÜBRA PAR

         

        BAKMADAN GEÇME