Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Hayatın İçinden - 26 Ekim 2019 (Perihan Özkul, Melike Duman, Gamze Elibol, Leyla Nişlioğlu)

        Habertürk Haber Merkezi gündeme bir parantez açıyor. Satır arasında kalan ve iz bırakan hikayeleri, tanıkların gözünden ekrana taşıyor.

        1) Terörün hain yüzü 27 Temmuz 2008’de İstanbul Güngören’de kendini göstermişti. Ardı ardına iki bombanın patlatılması sonucu 5’i çocuk 17 kişi hayatını kaybetti, 154 kişi de yaralandı. 11 yıl önce bombalı PKK terörünün hedefi olanlar arasında Melike Duman, kızı Aleyna ve annesi Perihan Özkul da vardı. Küçük Aleyna hain saldırının kurbanı oldu. O korkunç günü, saldırıdan yaralı kurtulan Aleyna’nın annesi ve anneannesi Hayatın İçinden’e anlatıyor.

        2) Yanlış bir iğne, anlık bir hata! Gamze Elibol uygulanan yanlış tedavi yüzünden henüz 1.5 yaşında kaybetti yürüme yetisini... Onun hikayesi tiyatrocu olma hayalinin, engeli yüzünden yarım kalmasıyla başladı. Engelli bireylerle bir araya geldi, kendi tiyatro merkezini kurdu. Engellilerin de sanat yapabileceğini gösteren Elibol, şimdi yazdığı tiyatro oyunlarında başrol oynuyor. Buradan elde ettiği gelirle, 121 çocuk okuttu, 7 bini aşkın çocuğa engelli sandalyesi hediye etti. Engellilerin umut tablosu olan Gamze Elibol, kendi deyimiyle tekerleğinin üzerinde dünyayı nasıl döndürdüğünü Hayatın İçinden’e anlatıyor.

        3) Leyla Nişlioğlu tam 18 yıldır kayıp kardeşini arıyor. Kardeşini arayan abla, yıllar içerisinde kayıpların sesi oldu. Kayıp kardeşini ararken 13’ü çocuk, kayıp 20 kişiyi ailelerine kavuşturdu. Kardeşini aramaktan vazgeçmeyen Leyla Nişlioğlu, kardeşi ve diğer kayıplar için verdiği mücadeleyi Hayatın İçinden’e anlatıyor.

        BAKMADAN GEÇME