Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Hayatın İçinden - 31 Ağustos 2019

        Habertürk Haber Merkezi gündeme bir parantez açıyor; fark yaratan ve iz bırakan hikayeleri ekrana taşıyor.

        1) Türkiye'nin FIFA kokartlı ilk kadın hakemi Lale Orta... Çocukken arkadaşlarıyla sokakta futbol oynayarak başladı ve yeşil sahalarla tanıştığında ise 16 yaşındaydı. 1973 yılında kurulan Türkiye'nin ilk kadın futbol kulübünde hem kalecilik hem de kaptanlık yaptı. Futbola olan sevgisi sadece oynamakla kalmadı; aldığı eğitimlerle önce antrenör, daha sonra hakemlik yaptı. Lale Orta hem Türkiye'de hem de yurt dışında birçok karşılaşmayı yönetti. 59 yaşındaki Lale Orta, futbolla iç içe geçen 30 yılını Hayatın İçin'e anlattı.

        2) 1944 yılında basılan, dünyanın en çok okunan ve farklı dillere çevrilen kitabı Küçük Prens'i hiç okudunuz mu? Herkes çocuk kitabı olarak biliyor ama aslında 75 yaşındaki bu kitap, 7'den 70'e herkesin başucu kitabı oldu. Okuyanın hayatında farklı pencereler açan Küçük Prens, felsefe öğretmeni Ali Lidar'ın da hayatını değiştirdi. Önce kitabın farklı çevirilerine merak saldı, daha sonra ise farklı dillerdeki kitapları toplamaya başladı. Çocukluğunda gazoz kapağı biriktiren Ali Lidar, kendini hiç hesaplamadığı bir hikayenin içerisinde Küçük Prens koleksiyoneri olarak buldu. Şimdi bir müze açmaya hazırlanan Ali Lidar, Küçük Prens'in büyük dünyasını ve açacağı müzenin hikayesini Hayatın İçinden'e anlattı.

        3) Köyde yaşıyor, inşaatta ve tarlada çalışıp hayvanlara bakıyor. Diyarbakır'ın bir köyünde yaşayan lise öğrencisi geliştirdiği internet uygulaması ile katıldığı yarışmadan ödül aldı. 17 yaşındaki Cengiz Çiftçi köydeki hayatını, 'Merhaba Bilim' dediği projesini, hayallerini ve hedeflerini Hayatın İçinden'e anlattı.

         

        BAKMADAN GEÇME