Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV İkinci 'hamile çocuk' skandalı! 59 kişi hakkında soruşturma başlatıldı

        İstanbul, Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvuran hamile çocukların bilgisi iddiaya göre adli makamlara bildirilmedi. İhbar üzerine Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. İstanbul Valiliği de 59 sağlık görevlisi hakkında soruşturma izni verdi.

        Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi görevlileri hakkında 'hamile çocukları' adli makamlara bildirmedikleri iddiasıyla soruşturma başlatıldı. Ocak ayında Küçükçekmece'deki Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde '115 hamile çocuk' skandalı ortaya çıkmıştı. Hamile çocukları adli makamlara bildirmeyen iki hastane görevlisine dava açılmıştı. Benzer bir olay Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşandı. İddiaya göre hastaneye giden hamile çocuklar vardı ve bu çocukların bilgileri ne savcılığa ne de emniyete bildirilmedi. Bu durumla ilgili Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na ihbar yapıldı.

        "ADLİ MERCİLERE BİLDİRİMİ EKSİKSİZ OLARAK YAPILMAKTADIR"

        Başsavcılık olayla ilgili soruşturma başlattı. İstanbul Valiliği başhekimin de aralarında bulunduğu 59 doktor hakkında soruşturma izni verdi. Önümüzdeki günlerde sağlık görevlilerinin ifadesine başvurulacak.

        Öte yandan konuyla ilgili Sağlık Bakanlığı da açıklama yaptı. "Bakanlığımıza bağlı tüm hastanelerde olduğu gibi Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde de 18 yaş altında doğum yapan tüm kadınların adli mercilere bildirimi eksiksiz olarak yapılmaktadır" denildi. Haberde bahsedilen hastaların, gebe polikliniği ve doğumhane dışında başka şikayetleri sebebiyle hastaneye başvuranlar olduğu belirtildi.

        BAKMADAN GEÇME