Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV FETÖ firarisi Akın İpek'e Londra'da ev hapsi

        Halen İngiltere'de bulunan FETÖ'nün firari sanığı Akın İpek ile ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı. İngiltere'nin başkenti Londra'da mahkemeye çıkarılan, pasaportuna el konulan İpek ev hapsine alındı.

        Firari FETÖ sanığı Akın İpek, İngiltere'de ev hapsine alındı. Kararın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Londra ziyaretinden kısa süre sonra çıkması dikkat çekti.

        Koza-İpek Holding, FETÖ'nün en büyük finans kuruluşlarından biri olarak değerlendiriliyordu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatıldı. 25 Ekim 2015'te kayyum atandı. Çok sayıda isim hakkında gözaltı kararı verildi. Ancak Akın İpek operasyon öncesinde çoktan İngiltere'ye gitmişti. Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi hemen iade talepnamesi hazırladı ve İngiltere'ye gönderdi.

        Yaklaşık 3 yıl sonra Akın İpek ile ilgili gelişmeler peşpeşe yaşanmaya başladı. Tam da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 14 Mayıs'ta gerçekleştirdiği Londra ziyaretinin ardından İngiliz Mahkemesi, Akın İpek hakkındaki iade talebini yerinde buldu. Akın İpek, gözaltına alındı, mahkemeye çıkarıldı. Bazı yükümlülükler kapsamında da serbest bırakıldı. İpek, 50 bin pound nakdi kefalet ödedi.

        Yükümlülüklerin aksine hareket etmesi halinde tutuklanacak ve tüm mal varlığına el konulacak. İpek'in pasaportuna da el konuldu ve başka bir pasaport alması yasaklandı. Cep telefonunu 24 saat açık tutması istenilen İpek'in iş seyahatleri de dahil olmak üzere Londra'dan ayrılmaması, evinden başka bir yerde geceyi geçirmemesi hükme bağlandı. İngiliz Mahkemesi İpek'in iade edilip edilmeyeceğine ise eylül ayında yapacağı duruşma sonunda karar verecek.

        HABER: FEVZİ ÇAKIR

         

        BAKMADAN GEÇME