Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Küçük Leyla'nın kaybolduğu köydeki tüm kuyular vidanjörle boşaltıldı

        Geçen pazartesi günü akşam saatlerinde Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde kaçırılan ve 3 gündür her yerde aranan 15 yaşındaki Serhat E., polisin operasyonuyla kurtarıldı. Yine Ağrı'da bayramın birinci günü kaybolan 4 yaşındaki Leyla'yı arama çalışmaları 14'üncü gününde devam ediyor. Ankara Valisi Ercan Topaca da Polatlı'da kaybolan 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara ile ilgili olarak arama çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.

        14 GÜNDÜR ARANIYOR

        Ağrı'da Ramazan Bayramı'nın ilk günü kaybolan ve o günden beri haber alınamayan 4 yaşındaki Leyla Aydemir'i arama çalışmaları 14'üncü gününde sürdü. İçişleri Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, AFAD ve sağlık ekipleri ile Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timi, köyde ve çevresinde, metruk binaların zemininde dün de kazı çalışması yaptı. Bu arada güvenlik kuvvetleri de küçük kızın kaçırılma ihtimaline karşı Ağrı ve çevresinde çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler, olay günü taziye evine gelen araçları tespit ediyor ve sürücülerinin ifadesine başvuruyor. AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, Bezirhane Köyü'ne giderek Leyla'nın ailesini ziyaret etti.

        İHA'nın haberine göre, arama kurtarma çalışmalarında bugün 15'inci güne girilirken; kayıp Leyla'ya dair hiçbir ize rastlanmadı. Kızlarının kaçırıldığını düşünen aile Leyla’dan gelecek güzel haberi bekliyor. Sabah saatlerinde çalışmalarına başlayan Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK) bünyesinde bulunan Jandarma Arama Kurtarma ekibi, Van ve Ağrı AFAD ekipleri, Kızılay ve UMKE ekipleri arama kurtarma çalışmalarına devam etti.

        TÜM KUYULAR BOŞALTILDI

        İlk olarak dere kenarları, köprü altları ve sazlık alanları arayan ekipler sonuca ulaşamayınca daha sonra ikiye ayrıldı. Bir ekip tarım arazilerinde arama yaparken, AFAD ve Kızılay ekipleri köyde bulunan tüm kuyuları Ağrı Belediyesi'ne ait vidanjörle boşalttı. Ekipler boşaltılan kuyularda kürek ve dirgenlerle Leyla'yı aradı.

        Kuyulardan da bir ize rastlamayan ekipler daha sonra metruk evler, tandırlık ve ahırları 'Mavi' isimli köpekle aradı ancak herhangi bir sonuç elde edilemedi. Leyla’yı bulmak için yoğun çaba sarf eden ekipler çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. (İHA)

        BAKMADAN GEÇME